GSCimbom
Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)
Alper Altun

Transfer Nöbeti (ARŞİV 11) Sayfa 361

Alper Altun ·

Cevap
9,6K
Okunma
644,1K
Sayfa
361/481
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tolga´nin yanina sadece deli danalar gibi kosan biri degil de, eski Besiktasli Fernandes tipinde, disiplinlisi lazim.

Teknik, top tutan, pas yapan, yildiz oyunculari rahatlatan bir yetenek.

Tabiki alamazlar da, ama ihtiyacimiz o tipte bir orta saha oyuncusu bana göre.
Leandro Paredes ama onu da alamayiz.

Takimin yavas olmasinin sebepleri baska bence.

Baktigin zaman Sinan Bruma Podolski Carole Linnes (Cavanda) gibi oyuncular süratli futbolcular.

Bizim sorunumuz bu oyunculara alan actirip, kanat organizasyonlari yapamamak, pas trafigini olusturamamak.

Dikkat ettiyseniz, orta sahada kaybettigimiz toplar en büyük sorunumuz. Dolayisiyla oyunumuzu kabul ettiremiyoruz, baski da yapamiyoruz.

Mesela Selcuk cok top kaybediyor güc kaybettigi icin. Kurtulus olarak kendini yere birakiyor faul bekliyor. Tutarsa iyi.

Ben mücadeleci ve top teknigi fena olmayan Tolga´yi oynatirim. Yanina da mücadele disinda, top teknigi daha yüksek, oyun kuran ve acan bir orta saha alirim.

Böyle bir oyuncu pas trafigini de rahatlatir, Sneijder´i de rahatlatir, kanat oyuncularina da tehlike yaratma firsati verir.

Galatasaray´in korkutucu oyuncu sayisi cok düstü. Bi Sneijder var, simdi de Bruma geldi. Baska yok arkadaslar. (Muslera ayri)

Bu anlamda yapilacak forvet ve orta saha transferleri belirleyici olacak.

Burada belki kavramları yerli yerine kullanamadığımızdan bir karışıklık oldu. Sadece hız değil tempolu ve fiziki mücadelede başarılı olabilecek tipi kastediyorum ben. Bruma ve Carole dışında şu an 25 kişilik kadromuzda bir tane oyuncu sayamayız bu tipte. Dün Bruma'nın sadece çalımları değil, geriye yardımı, top kapışları da çok güzeldi mesela. Zannediyorum en çok top kapan ikinci oyuncumuzdu.

Sinan, Podolski vb. oyuncular hep durarak oynayan oyuncular. Devamlı tempo ve prese uygun değiller. Buna Eren, Sneijder ve Selçuk da eklenince çok durağan bir takım oluyoruz.

Oyun hızıyla ve kanatlara oyun açma ile ilgili sorunumuz da o topları atacak oyuncu eksikliğinden değil de topu rakipten alamamızdan dolayı. Bizimle oynayan takımlar ataklarını bir şekilde sonlandırıyorlar. Taç oluyor, korner oluyor, aut oluyor veya kalecimiz tutuyor ama bir şekilde atak sonlanıyor.

Biz rakipten top alıp da hızlı çıkamadığımızdan rakibi her defasında yerleşik buluyoruz. Oyun hızımızı da bu yavaşlatıyor. Gegenpressing denen olay bizde hiç yok. Oysa gollerin çoğu artık bu tip pozisyonalrla oluyor. Yani rakibi hazırlıksız yakalayarak. Biz hep ağır hücum ediyoruz ve set hücumu yapıyoruz. Elinde Messi veya Neymar gibi çalımlarla rakip eksilten adamlar olsa sırıtmaz ama biz de o da olmadığı için en iyi yol top kapıp hücum etmek.

Bu nedenle rakibe atak sonlandırmayacak 2 ortasaha ve 1 stoper ihtiyacımız var belli. Ama şu an bunu alamayacağız gibi. Ortasahaya bu tip bir adamla santrafora Bruma ile beraber akacak bir adam alabilsek şimdilik yeter.

Bkz:Denayer
Hiçbişey kaybetmeyiz

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O gecen sezonun ''paramiz yok'' masalindan kaynakli. Simdi oyle bahanemiz kalmadi :D

Artik kendi gelecegimizi dusunmemiz lazim orta sahamiz yasli, yani oraya Inter in oyuncusunu kiralayip sonra geri postalamamiz isimize yaramaz, boylece iskelet kadron olusturulmaz ve her sene ayni yere adam bakip dururuz. :) Buyuk takim politikasi degil bu.

Son düzenleme:
sa
CnqZNTIXgAMqGn8.jpg

O gecen sezonun ''paramiz yok'' masalindan kaynakli. Simdi oyle bahanemiz kalmadi :D

Artik kendi gelecegimizi dusunmemiz lazim orta sahamiz yasli, yani oraya Inter in oyuncusunu kiralayip sonra geri postalamamiz isimize yaramaz, boylece iskelet kadron olusturulmaz ve her sene ayni yere adam bakip dururuz. :) Buyuk takim politikasi degil bu.
Bana kalsa Poli ve genç bi zenci alırım üstat tabiki haklısın da ben işin özbekçesini söylüyorum hiç yoktan iki seneliğine kirala şu adamı diyorum mali zarar yok zaten taş çatlasa iki senede toplam 2 milyon euro zarar edersin ama çok şey kazanabilirsin

Feto şerefsizinin Galatasaray'a sempatisi var diye Galatasaray Fetö yuvası mantığı yürütülüyor.

Bülent Ersoy ve Ajdar ise Fenerbahçeli. Biz burdan nasıl bir mantık yürütelim??:gsbayrak::uyy::gs:

Edit : alıntıdır.

Son düzenleme:
Rio olimpiyat madalya tabelasına baktım da.
Tek bir madalya kazanmış türkiye ve kazanan türk bile değil :(

Neyse yeni Türkiye sonuçta demi. Büyünce tecrübe kazandıkça gelir başarılar her alanda başkomutan önderliğinde. .....

He he yav

Ulan koskoca Galatasaray sezona tek forvetle girecek vay arkadaş ya . O da anadolu topçusu kıvamına düşen eren ... Lan gidin bari Premier ligden 18 e alınmayan forvetleri yoklayın kiralık olarak. Çok mu zor arkadaş anlamıyorum ya.

Dün Linnes'i beğenmeyen arkadaşlar, benim gördüğüm querasma'yı erken hamleleriyle çıldırttı linnes. Mükemmel denemez ama Türkiye ligi için defansif olarak iyiydi ama ofansif açından katkı sağlayamadı.

Dünkü maçtan sonra takımı eleştirenler var abi kusura bakmayın ama ne kadar eksik olursa olsun adamlarda orta saha Atiba Tolgay Oğuzhan ya Selçuk topu kontrol edene kadar Atiba arkadan teması veriyo adama Tolgay da öyle Cenk ve Olcay da stoperleri hiç rahat bırakmadı oyunun yönünü değiştirirken hızlı olamazsan tempolu pas yapamazsan topu alıp dikine sürecek oyuncun yoksa oyuna hükmetme ihtimalin kalmaz Sneijder ve Selçuk 32-33ündeler sırtı dönük top alıyolar Sneijder neyse de Selçuk efendi topu kontrol edecek de ayağını ayarlayacak da yanındakine pas verecek zaten topla ilerlediğini hiç görmedim ilerleyemez de zaten yanında Atiba veya Tolgay omuz koysa yerde beş takla atar velhasılkelam çok temposuz güçsüz yavaş bir orta sahamız var ve bu böyle devam ederse her takım oyun olarak üstünlük kurabilir bize.. türkiyede orta sahası iyi olan hep şampiyon olmuştur..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt