Seneye kanat oyuncusu alınacağını sanmıyorum. Mevcut kadromuz bu sisteme uygun değil. Selçuk, Sneijder, Hamit, Engin, Emre, Yekta hepsi orta saha oyuncuları. Dahası Drogba, Burak, Umut, Elmander gibi 4 tane golcün var. Bunlardan gitse gitse Elmander gider.
Şimdi bakalım. Bu takımdan Sneijder'i kesemezsin, Selçuk'u kesemezsin, Melo ya da defansif orta saha oyuncunu kesemezsin. Drogba'yı kesemezsin.
Kaldı mı 2 tane kanat oyuncusu? Boşta kalanlara bakalım Hamit, Engin,Yekta, Emre, Burak, Umut.
Hoca Hamit ve Burak'dan kesinlikle yararlanmak isteyecektir. Kadroyu büyük ölçüde değiştirmeden oynayabileceğimiz sistemler 4-3-1-2, 4-1-4-1, 4-5-1, 4-4-2, 4-4-1-1. 4-2-3-1 oynasak bile ileri üçlü orta saha özellikli olur yani gerçekte 4-5-1 olur.
Ayrıca hocanın sürekli ofansif sol bek ve süratli stoper istemesi de kanat akınlarını beklerle gerçekleştirmek istediğini ortaya koyuyor.
Muhtemelen seneye kanat olarak sadece ofansif bir sol bek alırız. Stoper ve defansif orta sahada yerliye döneriz. Kadro muhtemelen şöyle olur.
----------Muslera---------
Eboue-Semih-Dany*-Ekotto:yenieek:
--Hamit--Gökhan--Selçuk--
--------Sneijder----------
-----Burak**-----Drogba-----
* Dany yerine yerli stoper yazmadım çünkü seneye kadar iyice pişeceğini tahmin ediyorum.
** Maçın zorluk derecesine göre Burak yerine bir orta saha olabilir.