Renktaş kesinlikle doğru sölüyosun maliyet gerçekten fazla, bakma bizim ağzımıza basit geliyor bu rakamlar ama böyle oyuncular transfer etmişsen, böyle bir kadron varken bunu kullanabilmen lazım. Yabancı sınırlaması vs takılmadan, Şimdi bakıyorum, Muslera,Drogba,Sneijder,Eboe,Selçuk,Burak;Semih li takımda, Hakan Balta ve defansta tek yedeğin Gökhan Zan? Üstü takım elbise altı sandalet meselesi gibi.
Defansa alternatif diyoruz ama Semih olurda Allah korusun sakatlansa 6 ay falan ne yapıcaz? Bu yabancı sınırlamasında oynasa oynasa Gökhan oynar. O da kapalı kutu. Alternatif bir oyuncuya gidip bonservis verip maaş vereceğime üzerine ekler Serdar Taşçıyı alırım. Hem de yabancı sınırlaması sorununu çözerim.
Sol bek her türlü alınması gerekiyor. Bu konuda hepimiz hem fikiriz.
Geriye Gökhan İnler kalıyor, bizim o mevkide oynayacak oyuncumuz Melo var. O da kiralık. 6milyon euro bonservisi kendisi de 4milyon eurodan fazla alıyor. Onun yerine 10-12 Gökhan İnler e veririm. Maaşını da 2.5 yaparım aynı paraya gelir. Hem en az Melo kadar verimli, hem yabancı sınırlaması konusunda avantaj, hem de istikrarlı bir oyuncu.
O yüzden bu 3 transferi istedim. Değilse emin ol senin gibi düşünüyodum ben de. Zaten not kısmını o yüzden yazdım. Bana kalsa, bu sene Sneijder, Drogba olmasa düzgün bir sol bek alsak da şampiyon olurduk kanısındaydım. Ama madem ferrari aldın o arabanın yakıtını da koyacaksın artık.
Ayrıca bunu yaparken taraftardan destek olabilmesi için forma harici imkanların sunulması, taraftarın da bir ucundan tutması gerektiğini düşünüyorum. Madem böyle birşey yapıyoruz, hep birlikte fedakarlıkta bulunmamız gerekir.
Extra olarak sezon sonu doğru strateji işletir de şişkinliklerden kurtulursak maliyetimizi de çok şişereceğini düşünmüyorum. Melo, Baroş, Urfalı, Riera gidince zaten 12milyon euroluk bir maaştan kurtulmuş oluyosun.