Burak Karaduman
Büyük Kaptan
Amaçları fbnin devrede olduğunu iddia ettirip fiyatı yükselttirmek bkz:Alper Potuk normalde bizde olması gerekirken fenere nasıl geçtiği apaçık ortada
Abi,durum Türk takımlarının altyapıları o kadar vahim ki hoca takım içinden sol bek yaratma uğraşında.Önce Riera'yı denedi,şimdi de bir hazırlık maçında Erman'ı oynattı.2 senedir floryada Fatih Hoca.Gözüne çarpsa altyapıdan herhangi bir oyuncu,sence şans vermez mi?Türk Milli takımının sol beki yok,sağ beki gökhan haricinde yok,Arda haricinde kanat yok,burak haricinde forvet yok.Bu ülkenin nüfusu 75 Milyon.Bizim dışımızda ligdeki 17 takımın bek oyuncularına bakalım,acaba hangisi altyapıdan çıkan bek oyuncusunu a takıma monte etmiştir acaba?Yani bu konuda hocayı suçlamamak lazım,çürük malzemeyi yemeğin içine katmak yemeği daha mı lezzetli yapar,yoksa tadını mı bozar?
On numara yazi olmus cogunuda katiliyorum ama yinede bir sorum olacak sana ,caglar Hakan sabri denen adamlardan hocanin ne gibi bir beklentisi varki ?halen onlara güveniyor,beni yazmak istedigim aslinda o saydigim bos topcular yerine misal u19 bekini alip dneyiblirdik ,ben demiyorum o genc cocuklar gelip bek sorununu bitirecek ama en azindan denemis olurduk.
Fatih hoca geldiginden beri ya kanat yada orta sahaya topcu Transfer ettiriyor,misal orta sahaya furkan yerine genc bir solbek deneyebilirdi,furkan cokmu büyük topcu?yada yigit yerine yerli sagbek deniyebilirdi,yigit cokmu büyük topcu?demek istediklerimi insallah anlatabilmisimdir kardesim,yani gereksiz orta saha ve kanat/forvet transferi yerine birkerede defansda deneselerdi ölmezlerdi herhalde.
Hocam bu listeden kimi alıcaksın lütfen 1 oyuncu belki 2 anca. Mesut,Arda,İlkay imkansız kabul edersinki bu isimler sadece bizim için değil dünya üzerindeki bir çok kulüp için imkansız. Mevlüt Umut'tan ne artısı vardır bugüne kadar hangi takıma ne vermiştir neden istenir şüpheli? Ömer ya da Serdar yerli stoper adına alınabilir sadece bunlardan da 1 tanesi ancak. Gökdeniz kaç yaşına geldi hadi yaşını geçelim bizim oyun sistemimizde nerde faydalanabiliriz acaba? Nuri Şahin orta sahamızda kimi kesebilir anca yedekleyebilir Nuri gibi piyasası olan bir oyuncu bize yedek gelmek ister mi? Gökhan İnler alınabilir bir isimdi olmadı. Onun dışında Aras ve Leon'a hakim değilim sadece isim olarak biliyorum o kadar.
Başkanın son açıklamalarından sonra yabancı transferi olmaz artık olursa emre can olur oda sol bek veya sağ kanada birini almadığımız sürece olmasada olur. Başkan tff kararını beklemiyorduk diyor iyi hoş diyor da bu adamlar bunu yapacaklarını çok önceden söylediler. Bu avrupa birliği olayını geçen seneden çıkartsaydık tff 6+2+2 den devam ederdi diye düşünüyorum. Türk insanının genel özelliği yumurta sıkışınca oluyor bazı şeyler en profesyoneli bile anca bu kadar profesyonel oluyor demek ki bu yönetimlerin.
Öncelikle teşekkür ediyorum abi,çağlar-hakan gibi adamlardan kolay kolay vazgeçemiyoruz,6+0+4 kararına göre ilk 18'de 12 tane yerli oyuncu bulundurmak zorundayız.Şuan kadroda kazım ve ceyhunu da sayarsak 14 tane yerli oyuncu var(Kaleci olarak sadece eray'ı saydım yedeklere 1 kaleci alacağımızdan dolayı).Sen şimdi bu adamları yollasan hangi yerli oyuncuyu koyacaksın yedeklere?Bu adamların hepsinin a milli takım patenti var.Bu oyunculardan vazgeçip yerine altyapıdan oyuncu çıkarmak riskli olmaz mı?He vazgeçmek istesek bile tapu gibi sözleşmeleri oluyor adamların,elden çıkaramıyorsun orası ayrı konu.
Transfer olayına gelirsek dediğine katılıyorum,transfer planlamamızda büyük yanlışlar var.Yiğit'i alıyoruz,oynatmadan gönderiyoruz,Furkan'ı alıyoruz oynatmadan gönderiyoruz.Elinde o mevkilerde bolluk var veya sistemine uymuyor diye madem oynatmayacaksın ,yerlerine sorunlu olduğumuz bölgelere(örn:sol bek) genç oyuncular denenebilirdi.
Evet kardesim sonunda orta yolu bulduk(ikimizde),zaten benim anlatmak istedigim buydu,belkide iyi anlatamadim basta ama olsun gecde olsa sonu iyi oldu tartismanin.Yanliz Hakan ve sabrinin mukaveleri daha yeni uzatildi,aslinda simdi bile iki tane bek alinir,zaten alsak büyük maddi yükün altina girmeyiz ama bizimkiler furkan sercan tarzinda bir genc yerli getirirler ama simdiden genc yerlileri almazsalar bizi gelecek sezon sikintiya düsürür,en azindan simdiden bir dahaki sezon (5+0+3 )icin yatirim yapmak gerek.
yedek kalecimiz yok ---- ramazan köse
dany'e harcanan kontenjana rahatlikla yerli stoper alinir -- serdar tasci
riera yerine adam gibi orjinal bir sol bek -- aleksandar kolarov
orta saha ve defansin heryerine alternatif ---- emre can
bir adet kanat oyuncusu (marketteymisim gibi hissettim) yerli de olur bir tane isim cok
bir tane de genc yildiz adayi yerli forvet bitik sercan ve elmander yerine ---------- Samed Yesil (Liverpool a2'sinde oynuyor, a takima yükselme sansi sifir, en kötü kiralanir ve sonra alinir)