Galatasaray 3 bölge disinda CL kupasini kazandirabilecek kalitede oyunculara sahip.
Dünyada hicbir oyuncu icin o oyunculari degismem, degismek istemem. Onlara cok güveniyorum.
Sol bek, sol kanat, sag kanat. Bunlar da CL kupasi icin yeterli olmayan bölgeler.
O bölgeleri de diger kalitedeki oyuncularla doldurabilsek, Fatih Terim´le birlikte o kupa gelir.
Drogba bizdeyken bu hamleyi yapmaliyiz diye düsünüyorum. Zira Drogba kupa kazandirir.
zaten ben de senin gibi düşünenlerdenim.
snejder-drogba-melo-muslera gibi üst düzey oyuncuları bir arada bulmuşken ve istekliyken. hele birde cas davası sonucu avrupadan men olacak takımların maddi olarak bize sponsor olacaklarını tv-reklam-ayak bastı paraları filan. ligde bu takım öyle veya böyle şampiyon olur. sonuçta 34 maçlık serüven var. telafisi olacak maçlar olacakdır elbet.
şu takıma
1-büyük yıldız alacaksan oynatmak zorundasın ve asıl bunlarla etkili olursun. nani-farfan-kolarov gibi. ama bunları engelleyen yabancı sınırlaması. alıpta yedekte oturturumazsın..
2-carlinhos-bruma gibi yükselişte olan, ideallari olan oyuncuları almak yedekte bıraksan bireysel yetenekleri yüksek olduğu için 5-6 maçta sana maçı çevirir veya getirecek işler yapabilirler.
riera mutlaka göndermek gereklidir. oynamayan bir adama ve gelecek sene beleşe gidecek adamı tutmanın anlamı yok. elmanderi işi yok. bana kalsa danny veya amrabtı kiralarım. bu takıma doğrudan katkı verecek isimler gerekli.
sonuçta real-barca-bayern gibi kadrolar kurmamız yabancı sınırlaması ve maddi anlamda imkansız ama en azından birşey yapacağını beklediğin hedefi-ideallari olaran yeni direk katkı verecek isimler gelirse riera-amrabat lı sol taraftan-- carlinhos-bruma oalyı 2 kat daha iyidir.
ortada bir gerçek var.
riera-amrabat vereceğin yıllık katkı yabancı sınırlaması ile 100 üzerinden 45-60 arasıdır. (çünkü esktra katkıları yok, yapacakları bellidir.)
carlinhos-bruma vereceği katkı uyum sağlarlarsa 100 üzerinden 70-80 olur.( daha iyi ve hızlı atak- pas-şut-adam geçme-asist-defans anlamında carlinhos daha kademeli, yedek kalsalarda aşırı sorun etmezler, maliyet açısından 12-14 arası rakamlar olur) zaten emirates cup-şpl giriş ile bu paralar çıkar)
en başa dönersek drogba-snejder gibi hırslı-bişey yapmak isteyen bu sene böyle bir oyuncu potansiyelimiz varken. kupayı almak çok iddalı bir lafdır ama yarı final oynamak final oynamış kadar yapar. tekrar bir çeyrek final oynamak çok iyidir. işi garantiye almak gereklidir. gruptan çıkmak en minumum hedefdir. avrupa devam edemeyen bir galatasaray heycan ve zevk anlamında geriye götürür..