Ömer Tuğrul Yılmazer
Berlin Panteri
- 4 Temmuz 2009
- 49.494
- 2.795
- 2.063
Bakin rtaslar, Qatar'lilar futbolda ozellikle 3 yerde guclu
1) PSG -- sahipligini yapiyorlar
2) Barcelona -- ana sponsor
3) Aspire -- genc yetenek akademisi
Zaten FIFA lobilerinin kuvvetini (Dunya Kupasini aldilar) ve yayin alanindaki guclerini (Bein) bilmeyen de yok. Qatar ve Turkiye arasinda yapilan siyasi kader ortakligi, siyasetin ozellike son senelerde futbolu iyice avucunun icine almasi, Turk liginin yayin hakkinin da Qatarlilarin eline gecmesi bence tesaduf degil. Qatarlilarin Turkiye ligini bir proje gibi gordukleri ve dunyaya pazarlamak istedikleri, bu ligin de en degerli markasi olan Galatasaray'i bu yolda kullanmak istemeleri cok dogal.
Ben bu yuzden bu transfer donemi takima Arap oyuncularin doldugunu dusunuyorum. Qatarlilarin buyuk projelerinden biri Afrikadan oyuncu yetistirip Avrupa'ya getirmek, zaten Aspire'in merkezi de Senegal'de. Musluman futbolu gibi bir ekol olusturmak istiyorlar, ya da en azindan futbol uzerinden Muslumanligi pazarlamak, Muslumanlara yayin yapmak ve Muslumanligin imajini degistirmek istiyorlar (Senegal de Musluman bir Afrika ulkesi zaten). Ben Badou Ndiaye isinin icinde de Qatarlilarin olduguna eminim.
Bunlarin ustune bir de yildiz kazandirmak isteyecekler bence takima. O yildizin gelebilecegi pozisyon da belli: sol kanat. O yildiz da kontrolleri altindaki 2 takimdan birinden gelebilir PSG ve Barcelona.
Barca'dan gelebilecek kanatlar: Munir, Arda -- (ikisi de Musluman)
PSG'den gelebilecek kanatlar: Jese, Lucas Moura
Burada oyuncu kaybedecek taraf Barca oldugundan ben PSG'deki isimlerden birinin "hediye edilecegi" kanisindayim. Ama Munir Al-Haddadi ismi de cok mantikli geliyor.
Edit: Su anda adi gecen Konate de Senegalli. Bu da tesaduf degil bence, ve gelecek.
Aspire akademinin takımı da var Belçika'da: Eupen. Onyekuru, Sylla, Lazare gibi genç isimler çıkarıyorlar. Barca'da da Diagne gibi adamlar kiralayabiliyorlar.