Transfer Nöbeti (ARŞİV 12)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
en önemlisi takimin temposu tavan yapar. amrabat etkili olmasa bile oyuna tempo getiriyor resmen sol da bile. solda bruma sagda da amrabat oldumu tamamdir simdilik aslinda. tek sorunumuz yabanci konusu olacak ama ligde

Ligde sıkıntı çekeceğiz evet artık her hafta birilerini dinlendirecekler bi de riera var hakan clde oynayamayacak yine riera oynayacak riera yı gonderip bi solbek de alınsa güzel olur aslında ama adam bizde kazandıgı 3m u nerde bulcak ki

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tamamda fatih o maclarda buldugu alanlari bizde bulmasi imkansiz +calim yetenegi iki cesiten fazla olmayan kanat topcusu var mi Allahini seversen,adamin sol ayagi tahta mecbur saga cekiyor.Keitanin on cesit calim bilgisi vardiysa bu eleman sag cekmekten baska bir hareketi yok.ADam bakmadan orta yapiyor yani ezbere salliyor ceza sahasina .

iyide mesela bize karsi olsun yada fenere karsi olsun 3-4 kisiye calim atigini hatirliyorum bu amrabatin. tamam dedigin gibi yapiordu ama iyi yapiordu. robben de mesela ayni aslinda. onunda calim yetenegi öyle fazla degilki. bir saga sola hizli cekilde cekiyor kendisini ve topu adami geciyor ice yana ve saire.

Ligde sıkıntı çekeceğiz evet artık her hafta birilerini dinlendirecekler bi de riera var hakan clde oynayamayacak yine riera oynayacak riera yı gonderip bi solbek de alınsa güzel olur aslında ama adam bizde kazandıgı 3m u nerde bulcak ki

bir cekilde artik verceksin parasini yolayacaksin. bunu son saniyede kim getirdiyse bu paralara o ödesin diyecemde ama nerdeee.

büyük takimsan ve hedefin varsa yolayacaksin artik. baska caresi yok bu düzende :(

Su aşamada kontejanı sol beke harcamak,büyük hata olur.

Takımın genel olarak savunmada bir problemi yok.Takım Hücumda organize olamıyor,daha doğrusu kanatlar hic islemiyor.Kontejanı kanattan yana kullanmak en mantıklısı.Hatta;

Hamit'i sağ beke çekip,bir tanede sağ acık almalıyız..

Su aşamada kontejanı sol beke harcamak,büyük hata olur.

Takımın genel olarak savunmada bir problemi yok.Takım Hücumda organize olamıyor,daha doğrusu kanatlar hic islemiyor.Kontejanı kanattan yana kullanmak en mantıklısı.Hatta;

Hamit'i sağ beke çekip,bir tanede sağ acık almalıyız..

amrabati silmez hoca bence simdilik.

iyide mesela bize karsi olsun yada fenere karsi olsun 3-4 kisiye calim atigini hatirliyorum bu amrabatin. tamam dedigin gibi yapiordu ama iyi yapiordu. robben de mesela ayni aslinda. onunda calim yetenegi öyle fazla degilki. bir saga sola hizli cekilde cekiyor kendisini ve topu adami geciyor ice yana ve saire.

Tamamda robben ayni miachel jordan gibi ,herkes biliyor ne yapacagini ama kimse önlemini alamiyor, cünkü o hareketi ezberlemis ve gözü kapali yapiyor artik.Fatih ambramat maclari kayseride kendi sahasinda oynuyordu bizde ise top rakiplerin sahasinda oynaniyor,yani kayserideken kontralara hizli cikip avliyorlardi milleti ama kapanan rakipleri acacak yetenek yok ambramata .Ani karabükteki lua lua midi neydi ayni o tarz topcular.

9zm837nhda1y.png

Bruma ve Catio Baldé'yi Lizbon havalimanda görmüs

[media]https://www.youtube.com/watch?v=ow7A4bI0sp4[/media]

0:20...

biraz rahatlayin beyler :D

Bakalım yabancı oyuncu ya da oyuncular gelirse neler olacak.

Takımdaki yabancıların dışarda kalmayı sorun etmeyeceğini hiç sanmıyorum. Çok sıkıntı çıkacak.

Amrabat, Riera ses etmez ama Drogba, Eboue, Melo gibi adamlar dışarda kalırlarsa sorun çıkarırlar. Chedjou yeni geldiği için kısa vadede ses etmese de mutlaka huzursuz olur dışarda kalcınca.

Dilerim kalkarız bu işin altından bir şekilde.

evettt yaklaşık 30 sayfayı okudum.. herşeyiii futbolculara ve fatih hoca bağlamışssınız.

çok nadir gördüm yönetime laf çakanı...

1-takımın kötü olduğu herkes hem fikir.

2-kanatların bir cacık olmadığı, kanat transferi istediğimizde hem fikiriz.

3-sol bek idare edermi etmezmi soru işareti.

4-burak-selçuk çok formsuzlar oyun içinde yoklar.

5-defansif olarak ben kötü görmedim, çoğu kimsede eleştirmemiş bunu.

6-fatih hocanın sistemine vurgu yapılmış, başka şeyleride eleştirilmiiş...

7-sezondan ümitsiz konuşmak mı??

peki bu saydıklarımızın ana sebepi transfer dönemi başlarken olmasın???

eksikleri belirleyen hoca, iyi veya kötü liste vermiş. çoğu oyuncularda hem fikirdik ne oldu şimdi söylermisiniz??? bunalrı fatih hocamı istemedi, yönetimmi almadı, herşeye bahane mi üretildi

1-takımın kötü olmasının sebepi fatih hocadır, elindeki malzeme ile yapması gereken tek forvettir. çünkü orta saha güçsüz kanatsızda çift forvetin hiçbir anlamı yok. gol bulamayınca maç başlarında her zaman zorlanırız bu her zaman böyledir.

2-drogba-burak ve hatta snejderden verim almak istiyorsan kanattan adam geçecek hızlı çıkacak-pas yapabilecek gerekirse kendine pozisyon yaratacak adamların olması gerekir. biz drogbadan-burak-snejder koşssun top tutsun diye övemeyiz. bunlar olursa olumludur takım seviyesini artırır. peki bu varmı? evet drogba-snejder için var adamların stilleri topu aldığında tutmak ve hızlı bir şekilde oyunu yönlendirmek. peki kime kalas gibi bekleyen burak ımı? amrabat ımı?? kanatsız olursan hızlı futbol olmaz. pozisyona giremezsin. karşındaki takımlar kapanan defans futbolu öldürmeye niyetli fikirler. baskı yaptığında veya topu aldığında hızlı adamın yoksa öyleee bakarsın drogba-snejder bireysel bişeyler yapsın diye.

3-sol bek konusunda hem fikirim türkiyede idare eder bence, ama avrupada çok zor gibi.

bunun için yapılması gereken belliydi lig bitmişken. riera yı göndermekti. boş boş oturacak adama 3 milyon vermekle, gönderip adamın parasını taksitlendirip ödemekle farkı yok bunun. burda kimse hocayı eleştirmesin 2 yıldır sol bek isteyen hoca ya sol bek almayan yönetime laf vurun. sol bek vardı da hocamı oynatmıyor??

4-burak konusu karmaşık bir durum, kanatsız bir takımda burak hiç bir şey yapamaz. burak ın işi ceza sahasında sadece. koşması boş koşmalardır. koşşsan ne olacak aldığında topu dönemez-adam geçemez. kaleyi görürse vurur. selçuk için hayretler içindeyim açıkcası. 2 senedir hep böyle başlıyor. kendini toparlaması gerekiyor. korner filan artırmam ben olsam ön direğe veya bel hızası ortamı yapılır?

5-fatih hoca formsuz bu belli ama hala geçmişte onu yaptı-bunu yaptı. sistem yok rahat takılıyor filan. boş eleştirilerdir. bursa maçında yapılan değişiklere filan eleştirirn hata idi. ama bu maçla hala sistem yokkki. biraz el insaf edin. bayern-barca vs gibi takımların oyuncu kaliteleri ile yaptıklarını , fatih hova ile yabancıların geneli iyi ama yerli kadrosunun zayfıflığından bahsedin. iyi kadro iyi hoca ile başarılı-istikrar futbol kalitesi olur. hoca sanki kanat oyuncusu istemedi, hoca sanki orta saha alternatifi istemedi,hoca sanki sol bek istemedi. hoca hiçbirşey istemedi, yönetimde hocam olsun sana chedhjou alalım yeni biri olarak lazım mı dedi? yönetim ne yaptı?

6-sezondan umutsuzca bahsetmek saçmalıkdır bence. yok onlar tek kulvarda biz 3 kulvardayız filan. türkiye kupasını iplemeyin bence elensek daha iyi bence. bu takım avrupada her zaman farklı oynar kaybeder-kazanır ama kolay kolay ezdirmez kendini sonuçta orası denk takımların mücadelesi. hoca da istiyor ben arabanın düğmesine basayım 90 ile devam etsin ama, arabanın sol ön ve arka tekeri sürekli balon yapıyor. sağlam lastik kullancağımıza çin malı lastik takıyoruz. orjinal parça yerine idarelik parça koyuyoruz veya koymayıp yıprandırıyoruz..

şu açık ve nettir.

hoca hamit alternetif mutlaka birini istedi transfer sezonu boyunca. emre-alper. varmı alınan yok. hatta bence g.inleri bile istedi melo dan ayrı.

hoca mutlaka sol bek istedi.

hoca mutlaka iki kanada takviye istedi..

bunların isteyen bizim gördüğümüzü daha önceden gören fatih hoca. yönetim ne yaptı yahu bana onu anlatın, işleyen büütn birimleri değiştirdi..

yabancı kontenjanını bahane etti. elmander-riera istedikleri anda gönderirlerdi. amrabat ve danny içinde ama yönetim trasnfer yapmayınca bu saate kadar mecburen hoca kullanmak zorunda kalıyor. yerli takviyesi yaptılarmı??

sonra hoca ya laf atıyorsunuz, hoca iyi değil ama eleştirirken 1 kişiye değil her yere dokundurun.

transfere gelince nani-farfan-arda gelsin takım uçsun, g.inler-melo beraber alınsın oynasın. emre can çok iyi fizikli dursun, bruma gelsin geleceğin yıldızı, coentreo-carlinhos-kolarov gelsin sol bek uçsun. eee sonuçç..

bizim yönetim o kadar para vermez,çingene pazarlığı, beklerler 1 ay hemen almazlar.

bu kadar ismi yazan basınıda laf söylemek bizim hakkımız sonra. yokmu var böyle isimler.

kusuruma bakmayın başı kesik tavuk gibi bizim yönetim her yere koşturuyor önündekini göremiyor, almak isteyincede aman benim param gitmesin dur uğraşayım diyor..

bunu iyice anlayalım 15-20 edecek oyuncu için pazarlık yaparsın bu maksimum 1 ay sürer. olur olmaz ama diğer alternatiflerinde-diğer mevkiler içinde bu dönemde bişeyler yaparsın. 6-7 milyon oyuncu için aylarca uğraşmazsın teklifim bu alıyorum der alırsın..

yönetim ilk 10 hedefi koymuş, bu kadar gelire rağmen emre can-kerim frei gibi yerlileri bile kazandıramıyorsan sezon başında çabucak işini halletmiyorsan kalırsın böyle ermanlara-aydınlara.

transfer sezonu ve sezon başlangıcı için

ben %60 yönetime (transferi le bu takımın daha iyi olacağını düşünen çok kişi var yalansa yalan diyin)

fatih hoca %30 ( oyuncu seçimleri-takımı sezon başı hazırlama-kararsızlıkları)

futbolcular %5 (fizik olarak hazırlamama,oyuna kendini vermeme)

tff %4 (yabancı kontenjanı-abuk sabuk genelgeler) yabancı sınırlaması haksızdır ama geçen seneden ses çıkarmazsan yapacak bişey olmaz.

taraftar %1 (takımı über yapma, 2-3 maçla şpl kupasını alır, 2-3 maçla ligde puan farkı yeriz diyip orta bulamaması sinerji anlamında)

Bruma olayi olmaz, geciniz.

-Muslera-

-Eboue-Chedjou-Dany-Riera-

-Melo-Selcuk-

-Amrabat-Sneijder-Bruma

-Drogba-

Real macina böyle cikabilirdik ama Bruma gelse bile uyum süreci olacak. Riera uzun süredir oynamiyor, formsuz (TFF sagolsun), Dany öyle..

amrabati silmez hoca bence simdilik.

Silmez ise sol kanattada oynatamaz.Bu kadar da net diyorum.

Bu takıma adam gibi bir sol acık alınacak.Sol acıgı aldın,cok kaliteli Gs'ye seviye atlayacak da bir sağ acık buldun,onuda al diyorum iste..Amrabat iki kanattada yer bulamnaz ve en cok cöp olur,olursa da olur.

Hocam anlamadin sen belkide anlatamadim.Sen hazir olmayan sneijder ve drogbaya alip milyonlari saciyorsan ben bunu kabul edemem.Galatasaray eski yildizlari forma sokma merkezi degil.Tabi senin görüsün böylese saygi duyarim.

Not:Belki bu soruyu sorarsin ben simdiden cevabini verim sana:) ,zaten sneijder ve drogba Hazir/formsuz olmasaydi alamazdik yada gelmezlerdi bize diyebilirsin ama bu benim görüsümüm degistirmez.Dünya futbol transfer pazari genis yeterki bulmak istesinler.

Butun genc yetenekleri Avrupa'nin buyuk takimlari toplar geriye kalanlarda transfer kazigi olarak bize geri doner. Genclik kampi gibi "oynamasi lazim" "sabredilmesi lazim" "daha cok sans vermek lazim" gibi cumleler duyacagiz bol bol. Iyi futbol iyi futbolcuyla oynanir isinin ehli adamlarla mumkun iyi futbol yetistirme yurdu gibiydi birara Galatasaray ve basari saglayamadik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt