Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler bir şey soracağım. Bugün bir muhabbet geçti de ilk defa duydum doğru mu acaba. Mesela biz Marcao'yu Allah muhafaza sattık diyelim. 15 milyon avroya sattık varsayalım. Bu durumda UEFA yani FFP'nin sattığın kadar alabilirsin kuralına göre bonservis anlamında +15 milyon avro bütçemiz oluyor. Lakin bu Bankalar Birliği anlaşması dolayısı ile TFF denetiminden dolayı bu kazanılan bonservisin üçte birini kullanabiliyormuşuz doğru mudur? Böyle bir şey var mı?
Abi tff'ye göre elde ettiğin gelirin 3'te 1'i limitine ekleniyor.

O limite bonservislerde giriyormuydu? Yani bizim limit 50 milyon desek ve toplam maaslarimiz 40 milyon olursa, oyuncu satmadan 10 milyon transfer yapma hakkimiz mi oluyor oyuncu satmazsak?

Belhanda bu sene 3.8 dahil ve ayri 3 senelik mi istiyor yoksa bu sene 3.8'i iptal edip yeni mi istiyor?
Yeni sozlesme ise seneligi iyice dusuyor ama en fazla 1.5 olmali. Bu kadar kosacaginin garantisi yok.
Belhanda yeni sözleşme imzalasa vergisi %40 mı olacak bilgisi olan var mı ?
Yoksa önceki gibi mi devam edecek.

O limite bonservislerde giriyormuydu? Yani bizim limit 50 milyon desek ve toplam maaslarimiz 40 milyon olursa, oyuncu satmadan 10 milyon transfer yapma hakkimiz mi oluyor oyuncu satmazsak?
şöyle açıklıyım
1- Uefa şartlarına göre bu sene son senesi anlaşmanın her sene yaz kış transfer döneminde sattığın kadar alabilirsin
2-Limite sattığının 3 te 1 ini ekleyebilirsin

benim bildiğim 3 te 1 inin limite eklenebildiği mesela vedat 18 e gitti 6 sını limite ekleyebiliyordu fener bence biz sattığımız kadar alırız sıkıntı olmaz limitteki genişlik yüzünden
Abi tff'ye göre elde ettiğin gelirin 3'te 1'i limitine ekleniyor.
Bu limit bonservis + yıllık ücretlerdi değil mi? Yani 15 milyon avroya bir oyuncu sattın diyelim. Limit de 15 milyon avro kadar genişlemesi gerekmiyor mu? Anlamadım ben bu işi yav.

Bu limit bonservis + yıllık ücretlerdi değil mi? Yani 15 milyon avroya bir oyuncu sattın diyelim. Limit de 15 milyon avro kadar genişlemesi gerekmiyor mu? Anlamadım ben bu işi yav.
Benim anladığım kadarıyla kulüpler arası rekabeti arttırmak için bu yola gidildi.
Dediğin gibi satış miktarı olduğu gibi limite yansısa
Biz 15 milyona satarken anadolu kulübü 2-3 milyona satarsa fark büyür.
3'te birini limite dahil ederlerse fark daha az olur.
Benim fikrim bu tabi işin aslını bilmiyorum

Bedavaya yollamaya çalıştıklarını düşünüyor musunuz harbiden ?
Ömerle lige çıkacaktık heralde size göre.

Ben maaş yükünden ötürü göndermeye çalıştıklarını düşünüyodum tabi.Belhanda'da o maaşı ona verecek takım bulamadığı için bence yine kaldı.Terim'de ne yapsın futbolcuyu küstürmemek için hep onla ilgilenmiş gibi yansıdı bize.

kurala göre 5 genişleme oluyor
Ama limitinde bir sıkıntı bir aşım yoksa 15 milyon avroya 5'er milyon avro bonservis ödeyerek 3 futbolcu alabilirsin? Öyleyse sıkıntı yok.

Böyle bir durumda da bu sefer yine sorarım ben bu fb bu transferleri nasıl yapıyor diye. Bankalar birliği anlaşmasını imzaladıysa onu bilemem.

Ben maaş yükünden ötürü göndermeye çalıştıklarını düşünüyodum tabi.Belhanda'da o maaşı ona verecek takım bulamadığı için bence yine kaldı.Terim'de ne yapsın futbolcuyu küstürmemek için hep onla ilgilenmiş gibi yansıdı bize.

Maaş yükünden dolayı yollama işi medya kaynaklıydı.
Bonservis elde edemeden oyuncunu yollamanın hiçbir manası yok şu ffp'de.
Hoca olası bir transfer yapılamama durumuna karşı Jimmy'i bile kadroda tutuyor.

Ama limitinde bir sıkıntı bir aşım yoksa 15 milyon avroya 5'er milyon avro bonservis ödeyerek 3 futbolcu alabilirsin? Öyleyse sıkıntı yok.

Böyle bir durumda da bu sefer yine sorarım ben bu fb bu transferleri nasıl yapıyor diye. Bankalar birliği anlaşmasını imzaladıysa onu bilemem.
Nihat %90 çözüldü o iş dedi. Anlaştıklarına göre en kötü teminat almışlardır transfer yapıyorlar

Beyler bir şey soracağım. Bugün bir muhabbet geçti de ilk defa duydum doğru mu acaba. Mesela biz Marcao'yu Allah muhafaza sattık diyelim. 15 milyon avroya sattık varsayalım. Bu durumda UEFA yani FFP'nin sattığın kadar alabilirsin kuralına göre bonservis anlamında +15 milyon avro bütçemiz oluyor. Lakin bu Bankalar Birliği anlaşması dolayısı ile TFF denetiminden dolayı bu kazanılan bonservisin üçte birini kullanabiliyormuşuz doğru mudur? Böyle bir şey var mı?
Olay şöyle, 15'e sattin diyelim ve kimseyi bonservisle almadın. 15'in 1/3u limite ekleniyor yani 5m. 2.senaryoya geçelim. 15e sattin ve 9m harcama yaptin diyelim. 6m kârdasin ve bu paranin 1/3u yani 2m limite ekleniyor. Olay bu

FFP bittikten sonra diyelim biz 3 oyuncuyu 45 milyona sattik, ama satmadan önce limitin tek 5 milyon altindaydik diye, tek 5+15 milyon mu bonservislere harcayabiliyoruz? Ya da o 20 milyonun icinde gelen oyuncularin maaslaridami olmali oluyor? Ya da transferde kar yaptigin miktarin 3 de 1 mi limitin üstüne ekleniyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt