Transfer Nöbeti (ARŞİV 16)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 sene evvel analizi:

Harold Preciado
Ülke: Kolombiya
Takım: Deportivo Cali
Mevkii : Forvet
Ayak: Sağ
Bitirici özelliği üst düzey . Siz ona arapası atın , bu ligi kasıp kavurur . Verkaç yapın , ligi kasıp kavurur , kanatlardan yere paralel orta açın , ligi kasıp kavurur . Bu oyunu onu kolayca 5 büyük almazsa İstanbul'a arada Şampiyonlar Ligi maçı yapmaya gelir .Maksimum iki yıla Porto'da diyebiliriz , tabi Galatasaray ve Fenerbahçe elini çabuk tutarsa kadrosuna şimdiden katabilir . 2015 yılında oynadığı 29 maçta 19 gol 5 asist gibi yaşına göre mükemmel bir performans yakaladı . Bir sene daha kalırsa bu sayı 25-30'lara çıkar .
Artı Yönleri:
Diğer bütün Kolombiya'lı santraforlar gibi komple bir santrafor . Ayağına hakim , hava toplarında iyi , hızlı , dribbling yapabilen , savunma ile savaşabilen . Kaleciyi yerine sabitleyen bitirici vuruşlarına hayran kalabilirsiniz . 2 metrelik defanslerın arasından çıkıp kafa vuruşuna şaşkınlıkla bakabilirsiniz . Kendisini kovalayan stoperin pozisyon bilgisi yoksa(Türkiye'dekilerin yok ) Ramos kadar hızlı koşsun yine yakalayamaz , o kadar hızlı dribblingleri var . Sağ bekinizin ortası gerisine mi gitti , onun için sıkıntı değil . Röveşatası sizleri büyüler . Top sol ayağına mı geliyor , sol ayağı da zaten sağ ayağı kadar bitirici .Öldürücü vuruşları Falcao'ya , top tekniği James'e benziyor . Dribblinglerinde ise ülkesinde bir ilk diyebiliriz . Bu özellikleri onu hem kanatta hem santraforda oynatır . Fantastik vuruşları da sık sık oluyor .
Eksi Yönleri :
Boyu 1,82 , fiziği de iyi , fakat Türkiye'de ikili mücadele kazanamayan stoperlerin gazabına uğrayabilir . Bunu da beş haftada atlatır , üstüne stoperlere cevabını da uygulamalı olarak verir . Disiplin sorunu var diyebiliriz . Geceleri barlardan ayrılmaz . Onu da bir yaşam koçu veya Podolski'nin abiliği çözer . İleride pres yapmıyor . Top rakipteyken nerede nasıl yer tutması gerektiği söylenirse bu sorunu da çözer . Defansa da yardıma gelmiyor . Podolski nasıl Galatasaray'da defansa yardıma gelmeyi öğrendiyse o da öğrenir . Hele arkasında Sneijder gibi bir defansa yardım yapmada Dünya'nın en iyisi olan ofansif orta saha oyuncusu varken ortada öyle bir sorun kalmaz . Hava toplarında iyi olsa da takım arkadaşlarına top indirmede sıkıntılı . Galatasaray için yerden oynayan bir takım diyebilirsek , Preciado'dan böyle bir şey bekleme gereği duymayız .
Taraftar net gol kaçırsa da ona destek vermeli . Ona güven vermeli . Gençleştirme operasyonu yapan Galatasaray , Damiao'yu getiremezse mutlaka Harold Preciado'ya bakmalı .
Analiz: Jiyan Bahadır

Adı sık sık Türk takımlarıyla anılan 22 yaşındaki Alman asıllı Türk forvet Samed Yeşil, Yunanistan Ligi takımlarından Panionios'la sözleşme imzaladı.

Bunun düsüsü de cok sert oldu. 2011 U17 dünya kupasinda leblebi gibi gol atiyordu cocuk. Wonderkid diyorlardi.

Ayni yas grubundan Emre Can var sanirim bir tek iyi durumda olan simdi, bir de Berlin de Mitchell Weiser. Bizim Koray da yer aliyordu takimda, hatta o dünya kupasinda 3 tane de gol atmisti. Nedense o cocuklarin cogundan hic bir bok olmadi. Ha bir de Kaan Ayhan da banko oynuyordu o kupa da.

1 sene evvel analizi:

Harold Preciado
Ülke: Kolombiya
Takım: Deportivo Cali
Mevkii : Forvet
Ayak: Sağ
Bitirici özelliği üst düzey . Siz ona arapası atın , bu ligi kasıp kavurur . Verkaç yapın , ligi kasıp kavurur , kanatlardan yere paralel orta açın , ligi kasıp kavurur . Bu oyunu onu kolayca 5 büyük almazsa İstanbul'a arada Şampiyonlar Ligi maçı yapmaya gelir .Maksimum iki yıla Porto'da diyebiliriz , tabi Galatasaray ve Fenerbahçe elini çabuk tutarsa kadrosuna şimdiden katabilir . 2015 yılında oynadığı 29 maçta 19 gol 5 asist gibi yaşına göre mükemmel bir performans yakaladı . Bir sene daha kalırsa bu sayı 25-30'lara çıkar .
Artı Yönleri:
Diğer bütün Kolombiya'lı santraforlar gibi komple bir santrafor . Ayağına hakim , hava toplarında iyi , hızlı , dribbling yapabilen , savunma ile savaşabilen . Kaleciyi yerine sabitleyen bitirici vuruşlarına hayran kalabilirsiniz . 2 metrelik defanslerın arasından çıkıp kafa vuruşuna şaşkınlıkla bakabilirsiniz . Kendisini kovalayan stoperin pozisyon bilgisi yoksa(Türkiye'dekilerin yok ) Ramos kadar hızlı koşsun yine yakalayamaz , o kadar hızlı dribblingleri var . Sağ bekinizin ortası gerisine mi gitti , onun için sıkıntı değil . Röveşatası sizleri büyüler . Top sol ayağına mı geliyor , sol ayağı da zaten sağ ayağı kadar bitirici .Öldürücü vuruşları Falcao'ya , top tekniği James'e benziyor . Dribblinglerinde ise ülkesinde bir ilk diyebiliriz . Bu özellikleri onu hem kanatta hem santraforda oynatır . Fantastik vuruşları da sık sık oluyor .
Eksi Yönleri :
Boyu 1,82 , fiziği de iyi , fakat Türkiye'de ikili mücadele kazanamayan stoperlerin gazabına uğrayabilir . Bunu da beş haftada atlatır , üstüne stoperlere cevabını da uygulamalı olarak verir . Disiplin sorunu var diyebiliriz . Geceleri barlardan ayrılmaz . Onu da bir yaşam koçu veya Podolski'nin abiliği çözer . İleride pres yapmıyor . Top rakipteyken nerede nasıl yer tutması gerektiği söylenirse bu sorunu da çözer . Defansa da yardıma gelmiyor . Podolski nasıl Galatasaray'da defansa yardıma gelmeyi öğrendiyse o da öğrenir . Hele arkasında Sneijder gibi bir defansa yardım yapmada Dünya'nın en iyisi olan ofansif orta saha oyuncusu varken ortada öyle bir sorun kalmaz . Hava toplarında iyi olsa da takım arkadaşlarına top indirmede sıkıntılı . Galatasaray için yerden oynayan bir takım diyebilirsek , Preciado'dan böyle bir şey bekleme gereği duymayız .
Taraftar net gol kaçırsa da ona destek vermeli . Ona güven vermeli . Gençleştirme operasyonu yapan Galatasaray , Damiao'yu getiremezse mutlaka Harold Preciado'ya bakmalı .
Analiz: Jiyan Bahadır

o zamanlar damiao gündemdeydi bjk alsın damiaoyu şimdi:D

Bunun düsüsü de cok sert oldu. 2011 U17 dünya kupasinda leblebi gibi gol atiyordu cocuk. Wonderkid diyorlardi.

Ayni yas grubundan Emre Can var sanirim bir tek iyi durumda olan simdi, bir de Berlin de Mitchell Weiser. Bizim Koray da yer aliyordu takimda, hatta o dünya kupasinda 3 tane de gol atmisti. Nedense o cocuklarin cogundan hic bir bok olmadi. Ha bir de Kaan Ayhan da banko oynuyordu o kupa da.

Bunu bir ara istemiştik ama alamamıştık diye hatırlıyorum, hatta forumda bize gelmez filan yazanlar vardı

Hayat işte nereden nereye, yaşı genç belki toparlar

Yukarda saydığın üç adam çok hızlı değil fakat hantalda değiller. Hatta teknik ve fizksel özelliklerine göre ortalamanın üzerinde süratli oldukların düşünüyorum. Bu adamlarda ayrıca en önemlisi futbol zekası var.

Kim ne derse desin ,düz mantık diyende olabilir. Preciado 22 yaşında. Bahsedilen özelliklerde olsa bize yedirmezler. Avrupada ne scoutlar var.
Eğer gerçekten önemli özelliklere sahip bir oyuncuysa 3,4 milyona bize yedirmezler diye düşünüyorum. Ben şuna inanırım bir oyuncu belki çok yetenekli olmayabilir ama hırslıysa, fiziği yerindeyse en önemlisi futbol zekası iyiyse üst düzey yıldız olamayacak olsa bile bizim takımda iş yapar. Özellikle bizim ligde.

Bu tür oyuncuların uygun maliyetle alınmasına kesinlikle karşı değilim. Fakat bizim kadro kötü forvetler yetersiz. O yüzden bizim daha net adamlar almamız lazım. Senelerdir aynı hataları yapmakdan bıkmayan çapsız yöneticiler tarafından yönetiliyoruz.Taraftarda sesini çıkarmayarak, tepki vermeyerek buna katkı sağlıyor.

Oyuncu hakında hiçbir fikrim yok. Öyle birkaç videosunu izlemekle yorum yapılmaz.

Nazifoğlunun maç sonrası açıklamasına bakarsak bunların sadece bir transfer yapma olasılığı çok yüksek. Bu sayıyı geçsede yapacakları transferlerden hayır gelmez. İnşallah ben yanılırım.

O mantikla Bruma'yi da yedirmezlerdi bize, turnuvanin Pogba ile falan en göze batan futbolcularindan biriydi. Cocugun yetenekli oldugunu futbol izlemeyen biri bile anlardi, yani yok muydu bizden baska 10 Milyon verip alacak bir takim? 10 Milyon bizim icin manyak para ama baska takimlar icin hic birsey hele hele genc oyuncuya yatirim konusunda.

Baska bir arkadasa da söylemistim bugün, dünya kum gibi futbolcu kayniyor. Her futbolcu genc yasinda illa Avrupa'dan birine transfer olacak diye bir kaide yok. Eger transfer olmadiysa da illa bir kusur aramaya gerek yok yani "ahh almamis daha kimse simdiye kadar demekki birseyi var bunun mutlaka" misali.

Böyle transferlere ihtiyacimiz var mutlaka. Umarim iyi fiyata olur transfer.

Naberr

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bunu bir ara istemiştik ama alamamıştık diye hatırlıyorum, hatta forumda bize gelmez filan yazanlar vardı

Hayat işte nereden nereye, yaşı genç belki toparlar

Evet daha cok genc 22 yasi hic birsey daha. Ama aklini basina almali, yoksa kaybolup gider.

Yetenege ihanettir böyle oyuncularin yaptiklari. Misal bizim Aydin Yilmaz da öyleydi, simdi sürünüp duruyor. Bu arada iki futbolcuyu kiyaslamiyorum yanlis anlasilmasin :D

Sissokko ailesinden bir orta saha lazım bize ?

Futbol_5 Retweetledi
Deporte Total Cali ‏@DeporteTotalFM 13 sa.13 saat önce
Harold Preciado jugará con el Galatasaray Spor Kulübü de Turquía. ⚽️????????????

Misal Lewandowski ya da Cavani ya da Higuain süratleriyle mi ünlüler yoksa iş bitiriciliklerinle mi?
Bu 3 adamı herkesten farklı kılan şey yakaladın mı affetmiyorlar böyle golcü nadir artık nesli tükenen cinsten
Preciado'yu kıymetli kılan şey bu adam hava topunda kaleci açılıyor ve kafayla resmen üstünden aşırtıyor bilinçli izlerken kolay gibi gelebilir ama yalnızca onu kaliteli golcüler atabilir..
Hiç hatırlıyor musunuz Burak,Eren,Umut hatta Elmander ve Baros'un böyle akıl dolu gol attığını bi Baros'un oturarak vurduğu top vardı aklıma kazınan..

Elmander ve Baros'un attığı her gol neredeyse akıl doluydu , biraz ironik olmuş.

Galatasaray 4 - Ordu Spor 2 / 25.02.13 Galatasaray'ın 3. golu Burak YILMAZ - YouTube

Ayrıca yorumlarınıza büyük ölçüde katılıyorum ama Harold'ı öveceksiniz diye Burak Yılmaz'ıda yedirtmem. Bu iki maçtada 2 farktan döndük , o kritik dakikalarda attı o golü

kasımpaşa 2-3 galatasaray muhteşem geri donuş 21.03.2015 burak yılmaz - YouTube

H.o iyi transfer

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Harold Preciado nun bikac videosunu izledim... Bitiriciligi ust duzey gibi duruyorda Kolombiyali kaleciler ne oyle ya, hepsi kova sanki... Attigi 10 golun en az 6-7 si kaleci hatasi gibi duruyor... Adam akilli bi kaleci o toplari cikarir gibime geliyor ama hizli dusunup karar vermesi hosuma gitti... Yasi da genc oldugundan bence riske deger...

Bu Harold Preciado nun bikac videosunu izledim... Bitiriciligi ust duzey gibi duruyorda Kolombiyali kaleciler ne oyle ya, hepsi kova sanki... Attigi 10 golun en az 6-7 si kaleci hatasi gibi duruyor... Adam akilli bi kaleci o toplari cikarir gibime geliyor ama hizli dusunup karar vermesi hosuma gitti... Yasi da genc oldugundan bence riske deger...

aynen kötü çıkarsa en azından kiralarız bir takıma

Bende bi kadro yapayim dedim :asd:

1548539_Galatasaray_SK.jpg

O mantikla Bruma'yi da yedirmezlerdi bize, turnuvanin Pogba ile falan en göze batan futbolcularindan biriydi. Cocugun yetenekli oldugunu futbol izlemeyen biri bile anlardi, yani yok muydu bizden baska 10 Milyon verip alacak bir takim? 10 Milyon bizim icin manyak para ama baska takimlar icin hic birsey hele hele genc oyuncuya yatirim konusunda.

Baska bir arkadasa da söylemistim bugün, dünya kum gibi futbolcu kayniyor. Her futbolcu genc yasinda illa Avrupa'dan birine transfer olacak diye bir kaide yok. Eger transfer olmadiysa da illa bir kusur aramaya gerek yok yani "ahh almamis daha kimse simdiye kadar demekki birseyi var bunun mutlaka" misali.

Böyle transferlere ihtiyacimiz var mutlaka. Umarim iyi fiyata olur transfer.

Bruma doğru bir örnek değil. Brumaya 10 milyonun üzerinde para verildi. Mesela bruma geldi ve seyretmeye başladık. Ben yetenekleri itibariyle brumaya verilen bonservisin çok olduğunu düşünüyorum. Zaten biz ederinden çok daha fazlasın verdiğimiz için bizi tercih ettiler.

Tekrar söylüyorum oyuncu hakkında hiçbir fikrim yok. Sadece bizim başımızdaki yöneticilerin sürekli yaptıkları hatalardan yola çıkarak yorum yapıyorum.

Burada söylenildiği gibi kaliteliyse inşallah gelir. Çünkü beklenti çok büyük.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt