Transfer Nöbeti (ARŞİV 16)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlamını bozuyorsa birleşik, bozmuyorsa ayrı yazılır de-da. Bunu demek istemiş. :D
telefonun klavyesi yüzünden dostum. Otomatik tahmin falan çeviriyor sözcükleri sonra ayırıyor her şeyi düzeltene kadar ohoo

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Almanya'da okudum, Türkçe dersi vardı seçmeli ama bu kadar öğretmediler. Bende pek bu kadar detaylı bilmiyorum, bu yüzden yanlış yapıyorsak kusura bakmayın bu konulara dikkat eden renktaşlar.
Türklerin çoğunluğu da bilmiyor nop. :D
Bodladığım kısımda de ayrı yazılması gerekiyor. Çünkü de'yi çıkardığında anlam bozulmuyor. ''Ben pek bu kadar detaylı bilmiyorum.'' Anlamda bir bozukluk yok.

Ama mesela: ''Kalemliğin bende kalmış.'' dediğinde birleşik yazman gerekiyor. ''Kalemliğin ben kalmış''. Gördüğün gibi anlam son derece bozuluyor.

Bu işi ayırt etmenin en kolay yöntemi bu. Aklında bulunması için yeri gelmişken yazayım dedim.

Türklerin çoğunluğu da bilmiyor nop. :D
Bodladığım kısımda de ayrı yazılması gerekiyor. Çünkü de'yi çıkardığında anlam bozulmuyor. ''Ben pek bu kadar detaylı bilmiyorum.'' Anlamda bir bozukluk yok.

Ama mesela: ''Kalemliğin bende kalmış.'' dediğinde birleşik yazman gerekiyor. ''Kalemliğin ben kalmış''. Gördüğün gibi anlam son derece bozuluyor.

Bu işi ayırt etmenin en kolay yöntemi bu. Aklında bulunması için yeri gelmişken yazayım dedim.
Teşekkürler

nöbette futbol dışında transfer dışında herşey var :D , forum öldü. :D
Konu yoksunluğu yaşıyoruz artık. Asamoah gel kurtar bizleri

abv asamoah

çok siniriniz bozuluyor mu bu tip hatalar görünce :D

abv asamoah
Yani kişiden kişiye değişen bir durum. Her insanın takıntıları farklı oluyor. Kendimden bahsedecek olursam, diğer üyelerin yazım hatalarında sinirim bozulmuyor da, kendi hatalarımı görünce onu kesinlikle düzeltme ihtiyacı duyuyorum. Eğer erken fark ediyorsam nop, fakat 15 dk geçmiş ise evet baya sinir krizi oluyor o durum. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt