Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taraftarları frenleyen ve şuan sabırettiren Seri transferi, hayla anlamıyorum onu nasıl almayı becerdik. Drogba yı bile yalancı çıkarabilirlerdi hayret yahu.
Herbişeyi geçtim, Emre Mor skandalını kesinlikle çözmeliler, hiçbirşey beceremiyorsan bile ne yap ne et koskoca başkanın sözünü yerde koma. Hele bide şikeciler, tinerciler, Ankaragücü fln 1-2 milyon gibi bir fiyata alıp patlatırsa bu ülkede hiçbir taraftarın yüzüne bakamazsınız.
Utanmadan bide Denize para gömecekler, inanın taraftar korsundan alamıyorlar.
Bakın tekrar söylüyorum bu Emre Mor olayı skandaldır. Zaten başkanın ve mevcut yönetimin en ufak hatasını kollayan guruplar var. Koskoca camiamızın başkanının sözü yerde kalmamalıdır.

Lyundama icin 15 milyon ve uzeri teklif varsa hemen satilsin cusseli ama sakar bir arkadas ben hic bir zaman guvenemedim marcao asla satilmamali

Muslera
Linnes-Marcao-Luyindama-Nagatomo
Cuellar-Seri
Feghouli-Belhanda-Onyekuru
Falcao

Donk
Babel
Samatta

Diagne-->13m
Mariano--->4 m
Ozornwafor --->kiralık
Mitroglou---->fesih

Samatta(Luyindama formülü)
Cuellar<-----8 m
Onyekuru <--- 1.5 m (kiralık)
Bir de 2.3m zararımızı eklersek hemen hemen dengelenir gibi

Böyle bir kadro kurulamaz mı sizce ?

naingolan gelmiyor mu

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şimdi Diagne'yi gönderip Falcao'yu sonrasında da Mitroglou'yu gönderip de G.Defrel-A.Musa-F.Acheampong veya Welbeck gibi hızlı çabuk bir forvet alsak efsane olurdu
Welbeck gelirse doktor da transfer etmemiz gerekir. Adam camdan sanki, geçen sezon 14 maça anca çıktı. 14 maçtan derken öyle dolu dolu 90 dk değil toplasan 1000 dk etmiyor.

Istediği para menajerlik ücreti vs fazla geliyor vazgeçilmesi talimatı veriyor ancak aynı toplantıda Terim "ben bu sene hiç para almayacağım" diyerek transferi sonuçlandırıyor bir nevi.

Kaynak: İrfan Kurtoğlu, dönemin transfer işlerine bakan yönetici-başkan yardımcısı. Hagi-popescu-Emre vs transferlerini yapan adam.

Benim söylemek istediğim teknik direktörlerin ve ya başkanların transfere karar vermesi ile alakalı. Sadece Türkiye de başkanlar ve TD'ler transfer yapıyor. Diğer Avrupa ülkelerinde herkesin sportif direktörü var. Elbette TD ve yönetimin fikirleri de önemli. Bizim bir SD'ümüz olsaydı son gün kasımpaşa'nın forvetine kalmazdık.

Yerli-yabancı futbolcu kıyasına girilmiş yine; hiç bitmeyecek bir mevzu...

Oynamayan futbolcunun gitmek/kalıp yattığı yerden parasını almak konusundaki tercihleri bakımından yerli-yabancı arasında anlamlı bir fark yoktur (Eskiden yerli futbolcular mobbinge maruz bırakılıp gitmesi sağlanırdı, artık öyle bir durum yok, menajerleri kulüplerden kan alıyor, FİFA-UEFA tümüyle futbolcudan yana zaten)...

Yerlilerden Yiğit Gökoğlan-Engin Baytar-Tarık Çamdal-Serdar Kesimal gibi örnekler varsa, yabancılardan da Linderoth-Eboue-Kameni gibi örnekler var. Buradaki belirleyici unsur, futbolcuların zarar etmemesini sağlayacak teklifler alıp almadığıdır. Futboldan uzak kalmama arzusu bile ancak yan faktör olabiliyor, o da yaşı geçkin değilse...

Hedefi olan kulüpler mecburen -bile bile- ederinin üzerinde paralara kontrat sunuyorlar yerli oyunculara; adam beklentiyi karşılamazsa da aynı parayı bir daha veren çıkmıyor haliyle. Aynı durum ederinin üzerinde para alan yabancılar için de geçerli ama onların uluslararası iyi-kötü bir piyasaları olduğu için zarar oransal olarak minimize edilebiliyor. (Oransal ifadesi önemli; 10 milyon maliyetli bir adamdan %30 zarar etmek, 3 milyonluk adamdan %100 zarar etmekle eşdeğer hasar bırakıyor)...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt