Yani dünya üzerinde başarılı oldukça geriye giden bizden başka takım var mıdır bilmiyorum. Bu tüm branşlarda böyle maalesef. Kanser gibi her branşa sıçramış.
Kadın basketbol takımımız şikecilerin yıllar süren hegemonyasını dağıttı. Kadınlarda Avrupanın bir numaralı kupasını kazandı, hem de finalde fenevi tokatlayarak Euroleague şampiyonu oldu, Türkiye liginde, Türkiye kupasında zafere ulaştı. Fakat başarılı olan kadro dağıldı, dağılmaya da devam ediyor. Ne eldekileri tutabiliyoruz, ne bir tane skorer Amerikalı kısa alabiliyoruz takıma..
Erkek basketbol da aynı şekilde. Mahmuti ile yükselen ivme Ataman ile tavan yaptı ve Efes, şikebahçeülker gibi yüksek bütçeli takımları geride bırakarak tam 24 sene sonra şampiyon olduk ligde. Ligimizi de küçümsemeyin futbol gibi değil Avrupanın en kaliteli liglerinden birine sahibiz basketbolda ve giderek daha kaliteli hale geliyor. Euroleague'de Top 8(çeyrek final) yaptık o kadar sakatlığa ve dar bütçemize rağmen. Sonra ne oldu? Geçen sezon oyuncuların paralarını ödeyemedi rezil yönetim. Arroyo gibi adamı kaçırdılar. Kerem, Ender ihtar çekti kulübe. Uzun süre parasını alamadı oyuncular. Ligde de, Euroleagu'de de çok kötü sonuçlar aldık. Young mesela kalabilirdi ama bu sorunlar yüzünden Oly'ye gitti adam. Kimse bahane bulmasın çünkü basketbolda öyle büyük paralar falan dönmüyor, şubeye sahip çıkan bir yönetici olsa yeterdi.. Sponsor bulmaktan aciz yönetim. Zaten kaynak yaratamayacaksan daha ne işe yararsın be adam? Ne diye geldin o göreve?
Tekerlekli basketbol takımımızın durumu iyice rezillik. Adamlara icra geldi. Ayıp yahu! Her sene Avrupada, ligde şampiyon olunması birilerini rahatsız etmiş olacak ki hesabı kestiler. En iyi oyuncularımız yürekleri buruk bir şekilde rakibimiz beşiktaşa gitmek zorunda kaldı.
Gelelim futbola.. Yahu ayıptır günahtır. Kaç senedir direkt katılıyoruz Şampiyonlar Ligine. O kadar para alıyoruz. Hiç mi utanmanız yok yahu? Koca Galatasaray Avrupa arenasına sağ bekinde Sabri, sağ açığında Umut, stoperde Chedjou-Semih(ikisi de el bombası), orta sahasında Xelçuk ile mi çıkacak? Açın bir Galatasaray'ın tarihini okuyun. Şikeci şeref yoksunları arabaya düt düt derken; GALATASARAY, Avrupanın devlerine ayar veriyordu ulan! Adam gibi kadro kuracaksın, hedefleri olan adam gibi hoca getireceksin! Yok efendim FFP varmış. Be Dursun! Sen bundan önceki yönetimde başkan yardımcısı değil miydin? Kulübün mali tablosunu biliyorum diye aday olmadın mı? Geldin şöyle yıldız transferler, böyle müthiş sponsorlar derken hani nerde? Patladın gittin.. Kardeşini getirdin yönetici diye babanın şirketi ya bu kulüp senin!
Yazık, günah yahu.. Bu kulübün maçını izlemek için maaşının büyük bölümünü veren tonla adam var ulan! Tek mutluluğu, tek aşkı GALATASARAY olan insanlar var bu ülkede.. Kazanınca sevincinden yerinde duramayan, kaybedince üzüntüden uyuyamayan, cebindeki son parayı deplasman yolunda harcayan adamlar var. İşte onlar bu kulübün asıl sahipleri. Bu adamları üzmeyin, ahını almayın.. Yoksa bedelini mutlaka ödersiniz..