Transfer Nöbeti (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CX4HUYjWAAEtJbl.jpg

CX4HYuWW8AACrZt.jpg

Ünal Aysal'ın 25 milyon Avroluk yatı yanmış

Serkan Şafak yapmıştır

Arkadiusz Milik est la priorité de Galatasaray pour renforcer son attaque cet hiver (6.5 M€ évoqués) #mercato

Sen anlama güçlüğü çekiyorsun sanırım mevcut piyasa sen ve senin gibi oyuncunun arkasında durmaktansa adamı gömen taraftarın ve medyanın olduğu bi takım için Melo en üst sınırdır , mevcut şartlarda daha iyisini alamazsın , genç tanınmamış oyuncu alıp geliştiremezsin , tanınmış oyuncu alıpda geliştiremezsin , hazır şartlarda en büyük katkıyı vericek adamdı Melo , De Jongu free alsan daha iyisini verirmi tartısılır
Uzun uzun yazmıştım elektrik gitti tekrar uğraşamam özet geçeyim.
Melo güven vermeyen saatli bomba tipinde form seviyesinde ciddi düşüş olan bir adamdı ve kazandığı para kadar top oynamıyordu.
Gönderilmesi ne kadar doğru bir kararsa yerine Medel gibi bir adam alınmaması o kadar yanlış bir karar.
Biz bu opel Mercedes kadar benzin yakıyor satıp yerine WW alalım derken nerden bilelim yerine 92 model şahin alacaklarını?

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ajax scoutingin basina Groningenin chief scoutini getirmis. Suarezi, Tadici futbol dunyasina kazandiran ustad.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Genç bir futbolcuyu alıp geliştirmek potansiyelinin üstüne çıkmasını sağlamak sadece ondan beklenilerek yapılamaz. Bunun için yeterince iyi bir ekibin olması lazım işin içine bilimin girmesi lazım. Misal spor akademisinden her sene binlerce insan mezun oluyor. Bu adamların tek yapacağı beden eğitimi öğretmeni olmak değildir herhalde. İşin sonunda her şey eğitim sisteminin kalitesine geliyor. Neyse konuyu dağıtmamak adına dalmayayım bu meseleye. Scouting önemli bir hadise ama bizde o futbolcuyu parlatacak bir yapı yok. Ben Arda'ya şaşırıyorum doğrusu nasıl oldu diye. Ayrıca fm oyununun kullandığı scouting sistemi senden iyiyse yararlanman lazım. Küçümsemek bizim gibi memlekette yaşayan insanlara has bir durum.
Doğuştan futbolcu olayı var ki bu arda da mevcut. Simone sokak futbolcusu diye tarif etmişti ardayı zaten.

Ben Fm veya Fifa oynayan biri değilim. Ancak bir oyun yapılırken mutlaka scoutinglerin verilerinden yararlanıyor olmaları lazım. Bu adamların işi gözlem yapmak bir futbolcuyu tasarlarken yaptıklarını izlemeden bir şey ortaya koymak saçma olur. Evet buna dayanarak transfer politikası belirlenmez ama işin içinde ciddi bir çalışma var bunu görmek lazım.
FM altyapısındaki scout çalışması çoğu major lig takımlarında yok. Ronaldo, Mesai, Suarez, Neymar gibi oyuncular hep wonderkid olarak çıktı oyunda zaten. Hatta en basitinden yeni gündeme gelen Foket de benim 2-3 yıldır FM de çok sevdiğim adamlardan :)
Direk FM de iyi diye alınmaz ama fikir alınabilir çok da çöp değil FM dataları.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt