Mehmet Ozturk
Parçalı Üye
- 16 Mart 2015
- 3.449
- 38
- 508
Bunun için her sene CL oynamalıyız.
Avrupa da boy göstermek önemli..
Sadece para için değil; sportif nedenler için de seçmeli bizi oyuncular.
Gesendet von meinem Nexus 6P mit Tapatalk
Zenit ve CSKA da her sene CL oynuyor, ama genç yıldız adayları koşa koşa gitmiyor. İkisinin de üstelik UEFA kupası var bizim gibi.
Genç oyuncu yetiştirmek başka birşey.
Türk olmasan anlayacaksın Türk ve fanatik taraftar gözüyle baktığın için göremiyorsun. Eğer elinde geliştirmek istediğin bir oyuncu varsa (ilerde kullanmak veya değerini arttırmak) onu yollayacağın yer gelişebileceği ortamı olan, genç oyuncuların gelişebileceği lig ve takımlar.
Galatasaray veya Türk takımlarına bak, kaç oyuncu geliştirmişsin, hiç. Sen eski 30luklarla takım kuran bir takımsın, ligin alt seviye, şampiyonlar ligine gitsen de 6 maç oynayıp (veya bilemedin 8) evine dönen sayıları oluşturmak için orda bulunan bir takımsın.
Kendi bünyenden genç oyuncular sivrilip Avrupa'ya transfer olmuyor veya Avrupa kupalarında iş yapmıyor, CL'de gününe denk getirip 1-2 tur atladığında bile onu yine 30'luk heriflerle yapıyorsun.
Al işte Koray'ın Sinan'ın durumu, keza Fener'de Ozan'ın durumu.
Bunlardan kulüplerin ve menajerlerin haberi yok sanıyorsunuz ama var. Her kulübün herşeyden haberi var.
Türkiye futbolda gerikalmış bir ülke. Oyuncu yetiştiremiyorsun, geliştiremiyorsun, o yüzden milli takıma Almanya'dan oyuncu çalmaya çalışıyorsun.
Ben söylüyorum anlamıyorsunuz, İngiltere'de bile spor programlarında 2 defa denk geldim daha geçen sonbaharda Yaya için "artık üst seviye devam edemez sanırım, Çin Türkiye ya da MLS'e gider artık" diye konuşuyorlardı.
Türkiye, Yunanistan vs bunlar geri kalmış ligler. Oyuncu yetiştirip geliştiremiyorsun, kulüp olarak öyle bir kültürün kalmamış, onun için değerli oyuncularını çoğu İmgiliz takımı Türkiye'ye kiralamaz, daha alt seviyeleri verir. Daha iyilerini İngiltere olmuyorsa Almanya, İtalya, İspanya.
Sen bile genç oyuncunu "İspanya'ya Hollanda'ya kiralasak" diye düşünüyorsun. Kendin kendini biliyorsun. Başkasını da aptal sanıyorsun. Sen derken Arif olarak söylemiyorum.
Her sene CL'ye de gitsen eğer biraz iyi adam veriyorsa da "her maç kötü de olsa oynamak zorunda" maddesi filan koydurur, eğer geliştirmek istiyorsa.
Atıyorum Bony filan gibi kurtulmak istediği adamsa verir, onlarda sıkıntı yok. Onlarda sıkıntı oyuncuyla anlaşmak. Onu hallettin mi alırsın.
Belki İmbula'yı da verir "gitsin de nereye giderse gitsin" diye bakıyorsa ama oyuncu kariyerimi toparlarım diye düşünüyorsa Nice'e gidebilir.
Ekleme yapayım: Ben elimde geliştirmek parlatmak istediğim bir genç oyuncu olsa Roma Juventus gibi bir takıma da vermem kiralık. Juventus zaten istemez ne yapsın da Roma alıyor bazen.
Onun yerine orta sıra oynayacağı takımlara bakarım, hocası kim kulübün bu konudaki olayı ne vs ona göre karar veririm. O yüzden Fransa, İspanya, Almanya vs orta sıra takımları bu tip gençlerin en sık kiralandığı yerler. Veya Portekiz filan.
Son düzenleme: