Saka bi yana Mancini yakinda gönderilir. Bizde uzun yillar kalacagini sanmiyorum, ama istiyorum.
Avrupa'da egitim almak gercekten cok farkli bir futbolcu ve teknik adam icin. Söyle bi gecmise bakin, bugün basarili olan üst düzey teknik adamlar bizim ülkede hep basarisiz olmuslardir. Ama sorun onlarin bilgisinde degil.
Sorun ülkemizim futbol anlaminda cag atlamamasi.
Bunun nedeni ise yabanci sinirlamasi. Avrupa'dan gelen teknik adamlar Avrupa futboluna, yani modern futboluna yakin olan taktikler uyguluyorlar. Ama biz sürekli kendi aramizda mücadele ettigimiz icin,yani sadece lokal, bu uygulama tutmuyor.
Ülke futbolu olarak Avrupa'ya entegre olamadik ki bu teknik adamlar takima uyum saglasin.
Vizyon meselesi. Genelde her insan uluslararasi birsey kanitlamak ister, basarili olmal ister. Futbolu gecin, bu gecmiste, tarihte de olmustur. Konu disi olsa bile dünya savaslarinin sebeplerini arastirin. Hep uluslararasi rekabetten dolayi cikti bu savaslar.
Dedigim gibi bizde bu düsünce yok. Kafa yapimizi degistirmeliyiz. 90% düz mantikci. Mesela Mancini cikiyor hakli yere türk teknik adamlari elestiriyor, 3 mac kazanan Sergen cikip haddini asan aciklamalar yapiyor. Görecegiz Mancini'yi Türkiye'de diyor.
Su mantiga bak arkadas? Bizlerde bunlari söyleyince yabanci hayrani oluyoruz.
Bu ülke futbolundan cacik olmaz bu gidisle.