Transfer Nöbeti (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Peki, öyle olsun. İnşallah hayırlısı olur. Ayrıca ben de biliyorum sadece bu kadar oyuncu olmadığını ama İtalya'da Cl oynayabilecek bizim seviyemizde stoper başka var mı? Brezilya desen Avrupa'da oynayabilecek bir avuç stoper var, saydıklarımda onlardan ikisi.

Hep bizim seviyemizde diyoruz değil mi? Peki bizim seviyemiz derken demek istediğiniz nedir?

Arkadaşlar devre arası transferi, hele de yabancı transferi zordur. Bunun da maliyeti fazladır. Hiçbir takım durup dururken iyi oyuncusunu özellikle devre arası bırakmaz. Bırakır belki, o da çift haneli rakamlar verdiğiniz zaman. Bizim de mali durumumuz ortada. Kimseye La Fontaine masalları anlatmaya gerek yok.

Su Cenk Tosun'u alsak cok guzel bi is yapariz bence.Suanki forvetlerimizde daha iyi is yapar en azindan Burak gibi topa bomba muamelesi yapmiyor gerektiginde top tutuyor ,calim atiyor,verkaca giriyor..

Henuz 22 yasinda bence ozellikli bi forvet alirsak uzun sure yerli forvet aramayiz.

Cenk Tosun'un alacakları ile ilgili bir sıkıntısı vardı ya da ben öyle biliyorum. Bunla ilgili haber var mı? Sezon sonu sözleşmesi bitiyor diye biliyorum.

Hep bizim seviyemizde diyoruz değil mi? Peki bizim seviyemiz derken demek istediğiniz nedir?

Arkadaşlar devre arası transferi, hele de yabancı transferi zordur. Bunun da maliyeti fazladır. Hiçbir takım durup dururken iyi oyuncusunu özellikle devre arası bırakmaz. Bırakır belki, o da çift haneli rakamlar verdiğiniz zaman. Bizim de mali durumumuz ortada. Kimseye La Fontaine masalları anlatmaya gerek yok.

Yetersiz oyuncularla dolu zaten takımımız, alacağımız adam seviye iyi olmayacaksa almaya gerek yok.

Sezon sonunda güzel bir temizlik yapıp, eksik kısımları doldurmak gerek.

{tapatalk©}

Cenk Tosun'un alacakları ile ilgili bir sıkıntısı vardı ya da ben öyle biliyorum. Bunla ilgili haber var mı? Sezon sonu sözleşmesi bitiyor diye biliyorum.

Hic duymadim bi haber ama bence suan ilk hedef olmali.Adamin sozlesmesi bitiyor Antep zaten cokuste yonetim olarak ,Cenk hersene +10 atan 22 yasinda bi eleman ve Burak'tan filan daha ozellikli top tutuyor,dribbling yapiyor ,golde atiyor.

Cenk Tosun'u alan Ligde iyi avantaj saglar ,bu cocuk bu formda yukseliste devam ederse Turk Milli Takiminin direk forveti olur Burak,Umut bunlarin devri kapanir artik..Sonra cok vururuz kafamizi belesken niye almadik diye..

madem kanat yok, söyle bisey olmaz mi:

Muslera

Salih Semih Gökhan Alex

Selcuk Melo Umut

Sneijder Hajro

Drogba​

yani 4-3-2-1

Umut G. yazın ya şu adama :) Daha alışamadık, bir anda diğer Umut geliyor aklıma sonra kalbim filan sıkışıyor. :D Ben Drogba'yı ŞL dışında çok fazla oynatmazdım şahsen. Çünkü oynamıyor, maç seçiyor malesef. :S

yillardir cenk tosun muhabetti var bu adami ya alin yada bir kere daha agzimiza almiyallim sonu Sercan gibi olacak

3-5-2'yi daha fazla denemenin bir mantığı yok. Durum ortada. Dünya üzerinde gördüğüm en pasif futbolu oynadık dün gece. En büyük korkum Antep maçına çıkarken de ayni taktikle başlaması. Bizim için zaten kazanılması zor olan bir deplasmanda puan kaybı kaçınılmaz olur ve daha 2. yarı başlamadan yarışa havlu atırız. Lütfen daha fazla deneme, lütfen.

Hic duymadim bi haber ama bence suan ilk hedef olmali.Adamin sozlesmesi bitiyor Antep zaten cokuste yonetim olarak ,Cenk hersene +10 atan 22 yasinda bi eleman ve Burak'tan filan daha ozellikli top tutuyor,dribbling yapiyor ,golde atiyor.

Cenk Tosun'u alan Ligde iyi avantaj saglar ,bu cocuk bu formda yukseliste devam ederse Turk Milli Takiminin direk forveti olur Burak,Umut bunlarin devri kapanir artik..Sonra cok vururuz kafamizi belesken niye almadik diye..

Aynen katılıyorum arkadaşım. Cenk alınması geren bir oyuncu. İlgileniyormuyuz diye sorarsanız, gerçekten bilmiyorum.

Kanat alsınlar takıma istemiyorum stoper filan..

Birisi şu takımın gerçek derdinin gol atamamak ve oyunu kanatlara açamamk olduğunu görsün artık. Bruma ve Aydın gitti artık. hajrovic ve Amrabat kaldı elde kanat. Adam gibi kanat almak lazıma artık takıma.

gidecekler: drogba, hamit, yiğit, aydın, hakan, riera, aykut, eboue, dany, sabri, amrabat, chedjou, ceyhun

gelecekler: sağbek, sağ açık, defansif orta saha, forvet, sol açık, 2 tane stoper, solbek

kaleciye ihtiyaç yok. ufuk yedek kaleci için gayet iyi. eray da 3. kaleci olur belki çıkış yapar diye tutulur kadroda zararı yok. belki bunlara ek olarak umutun yerinede cenk tosun alınabilir

Eğer Mancini 3-5-2 oynamakta bu kadar ısrarcı ise ona göre transferler istemeli.

3-5-2 sağ bek/sol bek tarzı adamlar ile oynanırsa böyle üretkenlikten uzak 5-3-2 formatında oyun merkezini kendi yarı sahan da kabul ettiğin defansif açıdan da biraz yetersiz olduğun zaman özellikle deplasmanlarda çok zorlanacağın, forvetlerin de ekstra çalışkan değilse temposuz şekilde maç bitireceğin bir sistem.

Hele Bruma-Aydın gibi 4-3-3 futbolcularının bu sistemle heba edilmesi, sakatlığa davetiye çıkarılması ise asla kabul edilebilir gibi değil.

Eğer böyle bir planın varsa kuracağın KADRO MINUMUM AŞAĞIDA VERECEĞİM STANDARTTA OLMALI.

TRANSFERLER

Antonio Candreva (Lazio)- 8.5 Milyon Euro

Dede (Cruzerio) -12-13 Milyon Euro

Ranocchia (Inter)- 10 Milyon Euro /Astori-8.5 Milyon Euro

Balotelli (Milan)- 20 Milyon Euro

TOPLAM: > 52.5 Milyon Euro

İLK 11

-------------------------Muslera------------------------------

-------Semih--------------Dede-------------Ranocchia*---------

-Candreva---------------------------------------Alex Telles?---

-----------Selçuk--------Melo--------Sneijder-------------------

------------Burak Yılmaz------------Balotelli----------------------

*-alternatifler

Yani ilk 11 için bile en az 53 Milyon Euro ve hatta daha fazlası bir para harcamak şart bu sistemle oynamak için. Yoksa Sabri ile de oynarsın sorun değil ama sonucu bu olur.

1. Drogba gibi sadece önüne top bekleyen adam ile olmaz. -> Yırtıcı forvet şart

2. Salih gibi çömez, Eboue gibi eli belinde -> Kanat orayı tek başına domine edebilmeli, alışkanlığı olmalı.

3. Sert ve fizikli, aynı zamanda çok ağır olmayan stoper şart -> Dede

4. Teknik, ve oyun bilgisi yüksek, sisteme entegre olmuş başka stoper şart, Türk yok -> Ranocchia/Astori

VARSAYIMLAR

1. TELLES'in adapte olabileceği ve sisteme uygunluğu- bekliyoruz

2. Yabancı sınırının kaldırılacağı- İmkansız

3. Sınırsıza yakın transfer bütçesi -ZOR

4. Bu oyuncuların sorun çıkarmadan alınabilitesi- ZOR,

Değerlendirmek size kalmış gerisini.

Sene sonu şiddetle yardırarak giden zeki bir sol kanat oyuncusu ve genç, hızlı, bileklerine hakim, son vuruşları iyi, fiziği kuvvetli bir forvet almak lazım. Drogba ve Amrabat'a da yol vermek lazım tabi. Biri MLS'e diğeri de nereyeyse artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt