Onur Yilmaz
Berlin Panteri
- 24 Aralık 2008
- 39.719
- 5
- 1.588
Mevcut kadro ile 3-5-2 oynamak neredeyse imkansız. 3 lü defans oynamak her takımın ve oyuncuların yapacağı birşey değil. Defansdaki 3 oyuncunun defansif özelliği ve oyunu kurma becerisi hatta hava hakimiyeti üst düzey olmaliki bu özellikte bizde 1 tane bile oyuncu yok(Semih belki)
Zaten bizim defans yapamama ve pozisyon verme sıkıntımız var ve biz bu olayı 3 lü defans ile çözmeye kalkışıyoruz, bu tamamıyla yanlış teşhis. Ve sonucu da ne yazık ki kötü olacak.
Valla ben pozisyon vermediğimiz bir maç hatırlamıyorum. Ajax ve Celtic B takımları ile Tokat ve Elazığ maçlarında verdiğimiz pozisyon sayısı epey fazla. Bu sistemle ne pozisyon bulabiliyoruz nede savunma yapabiliyoruz. Çünkü senin elinde savunma yapmasını bilmeyen orta saha oyuncusu çok fazla(Örnk Bruma ve Aydın'dan hem ofansif hemde savunma yapmasını bekledi bu sistemde sonuç ne oldu gördük ne yazıkki)
Aslında 4-2-3-1 e uygun oyuncumuzda çok fazla yok ama en azından 4lü savunmada bu kadar kötü gözükmeyiz. Hatta Salih 4lü defansın sağında fena bile olmayabilir.
Aslinda Telles ve Eboue 3-5-2 oynamak icin ideal bekler. Ama stoperler sikinti.
Ligde Eboue´yi kullanamiyoruz, kullansak hücum hatti karisiyor vs.
Ama CL icin gayet uygun diye düsünüyorum. Cok iyi bir stoper alinirsa.