Transfer Nöbeti (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mevcut kadro ile 3-5-2 oynamak neredeyse imkansız. 3 lü defans oynamak her takımın ve oyuncuların yapacağı birşey değil. Defansdaki 3 oyuncunun defansif özelliği ve oyunu kurma becerisi hatta hava hakimiyeti üst düzey olmaliki bu özellikte bizde 1 tane bile oyuncu yok(Semih belki)

Zaten bizim defans yapamama ve pozisyon verme sıkıntımız var ve biz bu olayı 3 lü defans ile çözmeye kalkışıyoruz, bu tamamıyla yanlış teşhis. Ve sonucu da ne yazık ki kötü olacak.

Valla ben pozisyon vermediğimiz bir maç hatırlamıyorum. Ajax ve Celtic B takımları ile Tokat ve Elazığ maçlarında verdiğimiz pozisyon sayısı epey fazla. Bu sistemle ne pozisyon bulabiliyoruz nede savunma yapabiliyoruz. Çünkü senin elinde savunma yapmasını bilmeyen orta saha oyuncusu çok fazla(Örnk Bruma ve Aydın'dan hem ofansif hemde savunma yapmasını bekledi bu sistemde sonuç ne oldu gördük ne yazıkki)

Aslında 4-2-3-1 e uygun oyuncumuzda çok fazla yok ama en azından 4lü savunmada bu kadar kötü gözükmeyiz. Hatta Salih 4lü defansın sağında fena bile olmayabilir.

Aslinda Telles ve Eboue 3-5-2 oynamak icin ideal bekler. Ama stoperler sikinti.

Ligde Eboue´yi kullanamiyoruz, kullansak hücum hatti karisiyor vs.

Ama CL icin gayet uygun diye düsünüyorum. Cok iyi bir stoper alinirsa.

Aynen kardeşim. Semih dahil elimizdeki mevcut stoperler ile 3-5-2 oynayamayız.

Stoper istiyoruz. Ancak bana kalırsa 2 tane kaliteli stoper lazım.

Arkadaşlar son durum şu. Koray, Veysel ve yabancı stoper alınıp transfer kapanacak. Tarık ile ilgili gündüz saatinde verdiğim duyum geçerli. Bakarsınız sürpriz bir gelişme yaşanır.

Yanlış görmediysem bir arkadaşım Erdin ile ilgili soru sormuş. Türk vatandaşlığı ile ilgili. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kanununda şöyle yazar '' Ana veya babası Türk olan herkes Türk vatandaşı sayılır. '' Erdin'in babası Türk bildiğiniz gibi. Erdin Türkiye uyruklu İsveç vatandaşıdır. Erdin için tek sıkıntı sadece İsveç pasaportu taşıması. Bu konu sıkıntı yaratmaz.

Kaan olmamış mı?

Katiliyorum.

Bence disiplinli ve çok koşan bir Eboue kalmali.

CLde 3-5-2 oynamak için ideal 2 bek-kanat oyuncular.

2 stoperle oynarken stoper lazım diyoruz sonra 3 stoperle oynuyoruz. :D

Maalesef diğer gurbetçiler ile ilgili duyum ya da bilgim yok.

Tekrar ediyorum, Riera ve Dany konusunda herkes rahat olsun .Yani bu 2 arkadaşa gitti gözüyle bakın. Ancak Amrabat için olumlu bir şey diyemeyeceğim. Büyük ihtimal kaldı takımda.

Endoğan ne oldu ?

Aynen kardeşim. Semih dahil elimizdeki mevcut stoperler ile 3-5-2 oynayamayız.

Stoper istiyoruz. Ancak bana kalırsa 2 tane kaliteli stoper lazım.

Kolay bir sistem degil 3-5-2 ama dogru oynayan takima avantaj saglayan bir sistem.

Özellikle Italya, Türkiye gibi daha sert, seviyesi daha düsük ligler icin.

Rakibini gercekten kitliyorsun hata yapmazsan. Yedigimiz goller hep bireysel hata.

Ya Chedjou uyur, ya biri top kaptirir, ya Riera sacma bir faul yapar vs. Hep böyle.

Dizilise dikkat ettigimiz anlarda pozisyon bile vermiyoruz rakibe. Dikkatimi cekti.

Maalesef diğer gurbetçiler ile ilgili duyum ya da bilgim yok.

Tekrar ediyorum, Riera ve Dany konusunda herkes rahat olsun .Yani bu 2 arkadaşa gitti gözüyle bakın. Ancak Amrabat için olumlu bir şey diyemeyeceğim. Büyük ihtimal kaldı takımda.

zaten adam okadar beddua etti, kalsin bari xD Kanat oyuncu birakmadi bedduasi ile takimda

Dun Haci Osmanoglu Aziz yildirimi rezil etti / Demiroreni rezil etti / Fiko yu rezil etti .. bir allahin spor gazetesi manset atmiyor .. Ama aziz sikecisi antreman izleyince manset oluyor vay ben bu ulkenin medya patronlarinin beynine o_O

İşin acı tarafı bir taneside çıkıp adamın anlattıklarına yalan diyemiyor. yüzsüzlük

Arkadaşlar son durum şu. Koray, Veysel ve yabancı stoper alınıp transfer kapanacak. Tarık ile ilgili gündüz saatinde verdiğim duyum geçerli. Bakarsınız sürpriz bir gelişme yaşanır.

Yanlış görmediysem bir arkadaşım Erdin ile ilgili soru sormuş. Türk vatandaşlığı ile ilgili. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kanununda şöyle yazar '' Ana veya babası Türk olan herkes Türk vatandaşı sayılır. '' Erdin'in babası Türk bildiğiniz gibi. Erdin Türkiye uyruklu İsveç vatandaşıdır. Erdin için tek sıkıntı sadece İsveç pasaportu taşıması. Bu konu sıkıntı yaratmaz.

Benim anlamadığım Veysel oluyorda Tarık niye olmuyor Eskişehir yönetimle aramız iyi değil birini verip diğerini mi vermiyorlar bana biraz saçma geldi kusura bakma lafım sana değil...

Ben ne lig nede CL için bu istemin bize uygun olduğunu düşünmüyorum. Bazı takımlara karşı iş görebilir ama sürekli kullanacağımız sistemin bu olmaması gerekir. Alex dediğin gibi bu sisteme uygun olabilir ama bunu söylemek için erken. Eboue artık eski Eboue değil, istikrar sorunu var. Hem ofansif hemde defansif açıdan extra performans alamayız.

Daha defans oyuncularımız bile istediğimiz seviyede değiller. 1 tane yabancı alırsalar bu seferde başka bir yerden yabancı kesilecek. Neresinden bakarsan bak sıkıntılı.

Kolay bir sistem degil 3-5-2 ama dogru oynayan takima avantaj saglayan bir sistem.

Özellikle Italya, Türkiye gibi daha sert, seviyesi daha düsük ligler icin.

Rakibini gercekten kitliyorsun hata yapmazsan. Yedigimiz goller hep bireysel hata.

Ya Chedjou uyur, ya biri top kaptirir, ya Riera sacma bir faul yapar vs. Hep böyle.

Dizilise dikkat ettigimiz anlarda pozisyon bile vermiyoruz rakibe. Dikkatimi cekti.

Dediklerin doğru kardeşim. Yani sen konsantrasyon kaybı yaşanınca pozisyon veriyoruz diyorsun. Ama bizim stoperler sürekli konsantrasyon kaybediyor. Ve en önemli konu mevcut stoperlerimiz tek hamleli stoperler. Atıyorum Chedju ya da Semih'in yanındaki rakibi bir feyk atsa 2 metre geride kalıyorlar. Tamam 3-5-2oynamak kolay değil ama tek hamleli olursan, ağır olursan faturayı keserler.

Bizim 3-5-2'yi rahatça oynamamız için 2 tane kaliteli stopere ihtiyaç var. Ama lanet olası yabancı sınırlaması elimizi kolumuzu bağlıyor.

Sabahta yazmıştım

3-5-2 oynayabilmek için

1. Fiziki kapasitesi iyi, sürati de olan bir stoper

2. 3-5-2 tecrübesi olan bir stoper daha, tercihen İtalyan veya o o lig deneyimli

3. Yırtıcı forvet

4. Uyumlu kanat (bek değil kanat)

---------------------Muslera------------------------

-------Semih----------Ranocchia*-------Dede--------

--Candreva---------------------------------Alex------

--------Selçuk--------Melo--------Sneijder------------

-----------Burak--------------Balotelli/Türevi----------

tarzı bir 11'e ihtiyaç var.

Bu da çok maliyet demek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt