Bir firmanın da sloganıydı hatta ''Kontrolsüz güç, güç değildir''
N'Diaye de aynen buna uyuyor, adam da bir enerji var ama nerde nasıl kullanacağını bilemeyecek kadar oyun zekası olamayan birisi. 20 milyon avro veren varsa yerine M'Bia alınmayacaksa satılsın tabiki de. N'Diaye fazla abartılıyor ve Fernando sayesinde defoları çok fazla gözükmüyor.
Renktaş, abartılmıyor aslında. Dediğin gibi Ndiaye büyük defolara sahip bir oyuncu. Ama oyun tarzı gereği tam PL'lik oyuncu bana göre. Defolarına karşın, büyük özellikleri de var. Afrikalı oyuncular genleri gereği zaten atletik oluyorlar. Ama Ndiaye gibi delici, patlayıcı, enerjisi maçta tükenmeyen, risk almayı seven, dribbling yeteneği üst düzey adamlar nadir yeteneklerdir. Hele hele orta saha oyuncusu için çok kıymetli yeteneklerdir. Zaten bu adamda eğer oyun zekası ve biraz da 8 numaranın gerektirdiği ölçüde pas yeteneği olsa 60M filan ederdi. Ndiaye normalde 3-4M'luk topçu. Yani bundan şöyle bi 10 yıl öncesinin futbol piyasasına gitsen edeceği bu. Ama günümüz futbol piyasasında artık ödenen ve istenen bonservisler çok uçuk. Futbol endüstrisi bu kadar uçmuşken, herkes artık ne koparabilirsem peşinde. Hiç kimse para edecek oyuncusunu ucuza bırakmıyor. Birkaç ay sözleşmesi kalmış Acerbi'ye 7M teklif ettik, adamlar kabul etmediler. Belhanda'ya 8M çok diyoruz da, artık ben piyasayı düşününce çok diyemiyorum. Ha eder etmez orası ayrı konu.
Velhasıl kelam, PL'de artık vasat futbolculara bile 20M filan ödeniyorken, şampiyonluktaki en kilit oyuncumuzu 11 gün kalmış iken transferin kapanmasına 16M'a satmanın hiçbir mantığı yok. Bu adam dünya kupasında oynayacak, eğer şampiyon olursak şampiyon takımın orta sahası olacak, üstelik FT faktörü de var. Belki de FT ile tavan yapacak performansı. Tam bam bam bam için biçilmiş kaftan.
Öyle sattın sattın birdaha da satamazsan elde kalacak olayı da yok. Zaten iyi oynuyor, takip ediliyor, piyasası var, henüz 27 yaşında, en kritik oyuncularımızdan biri. +25M gibi bir teklif gelmediği sürece şu anda satmanın hiçbir mantığı yok. Küme düşme potasında olan PL takımları bile 35M filan veriyor oyunculara artık. Bizim de şu piyasadan para kazanmamız lazım. Fiko nasıl da çingene pazarlığıyla Cenk'i iteledi 25'e? Bizim de tok satıcı olmaız lazım...