Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tek 5 milyon € küsür kar yapan takimin 10 milyon daha ödeyebilecek gücü var mi? O parayi ödersin, ve gene zarar yaparsin o zaman.
5 milyon Euro kar yapan takım zaten Diagne ve Mitroglou'nu göndermeye çalışıyor. Bu iki oyuncuya ‭4.950.000‬€ ödeyeceğiz bu sezon elden çıkartmazsak. Yönetim anladığım kadarıyla bu ikisine 5 milyon ödeyeceğime Falcao + genç bir oyuncu alırım en azından sportif anlamda da olumlu geri dönüş alma şansım artar diye düşünüyor. Yukarıda yazdığım 40-50 milyonlar örnekti zaten. Geçen seneye göre maaş konusunda takımın giderlerinde eksi yönde bir fark olacağını sanmıyorum Falcao transferine rağmen. Maaş giderlerimiz belli bir seviyede. Eskisi gibi uçmuyoruz toplam giderlerde.

5 milyon Euro kar yapan takım zaten Diagne ve Mitroglou'nu göndermeye çalışıyor. Bu iki oyuncuya ‭4.950.000‬€ ödeyeceğiz bu sezon elden çıkartmazsak. Yönetim anladığım kadarıyla bu ikisine 5 milyon ödeyeceğime Falcao + genç bir oyuncu alırım en azından sportif anlamda da olumlu geri dönüş alma şansım artar diye düşünüyor. Yukarıda yazdığım 40-50 milyonlar örnekti zaten. Geçen seneye göre maaş konusunda takımın giderlerinde eksi yönde bir fark olacağını sanmıyorum Falcao transferine rağmen. Maaş giderlerimiz belli bir seviyede. Eskisi gibi uçmuyoruz toplam giderlerde.
Haklısın ama Diagne kalır ve mitroglounun da maaşının yarısını biz karşılarız

Onemli olan topculara odedigimiz toplam yillik ucret ve bonservis dengesi

Zaten FFP sayesinde bonserviste artidayiz

Yillik ucrette ise falcao gelse bile gecen seneki butceye erisemiyoruz

Bunun reklam geliri, formasi, sponsorlugu, tanitimi, kazandiracagi cl ve super lig maclari var. Iyi bir yonetim olsa Falcao yerine diagne+mitro olacagina Falcao+scouting transferi koyarsin zaten nerdeyse ayni maliyet olur hatta satisiyla birlikte daha fazla kara gecersin.

"Falcao'yu nasil alirsin, sen kimsin? Ekonomiyi batiracaksin." diyenlere sadece gulelim.

Ya ben zaten o ikiliyi sebep olarak göstermiyom..

Bize finansal anlamda o paralara degecek getirileri oldumu o tartisilir.

Ama bu dönem daha da farkli.. FFP var, ekonomi berbat ülkede, sponsorlar gelmek istemiyo gibi olaylar varken bu toplara girmek dogru degil

cl'de oynayan bi türk ligi kulübüysen, falcao gibi adamı alabilme durumun varsa alacaksın

takıma süreğen olarak kalite katmadığın sürece titreşim düşer , taraftar ilgisini yitirir, bi bakmışsın 15,000 kişiye oynayan pembe formalı pinoları seyrediyorsun..

panathinaikos tam da senin dediğini yapmıştı işte, ülke ekonomisine paralel şekilde küçülerek kurtulacağını zannetti, ezildi gitti..

cl'de oynayan bi türk ligi kulübüysen, falcao gibi adamı alabilme durumun varsa alacaksın

takıma süreğen olarak kalite katmadığın sürece titreşim düşer , taraftar ilgisini yitirir, bi bakmışsın 15,000 kişiye oynayan pembe formalı pinoları seyrediyorsun..

panathinaikos tam da senin dediğini yapmıştı işte, ülke ekonomisine paralel şekilde küçülerek kurtulacağını zannetti, ezildi gitti..
Ben kücülelim demiyorum ki, abartili islere girmeyelim ki Falcao abartili is. Bunu Belhanda veya Feghouli icin demedim mesela.

Beyler yine muhasebelere başlamışsınız. Doğru Pazarlama taktiği ile bu tarz transferleri çok rahat lehimize çevirebiliriz. Nasıl mı ?

Falcao için özel tişört ve atkı çıkartabilirsin.
Falcao’yu belli bir ücretli bilet karşılığında statta imza törenine çıkartabilirsin.
Falcao sayesinde sponsor dahi bulabilirsin ki bu konuda bence Nagatomo ile bir Japonya turu yapsaydık takım olarak oradan bir takım ile maç yapsaydık büyük ihtimal Japon taraftar sayımızda artacak ve Japon firmaların dikkatini çekecektik. Üzgünüm ama şu an kulübün en büyük eksikliği pazarlama.

Avrupada birçok takım pazarlama taktiğini çok iyi kullanarak sponsor ve taraftar desteği kazanıyor. Sneijder ve Drogbalı kadroda yapamadığımız reklamı keşke Falcao’da yapabilsek. Keşke Nagatomo gitmeden bir Japon takımıyla maç yapsakta sponsor bulabilseydik.

Haklısın ama Diagne kalır ve mitroglounun da maaşının yarısını biz karşılarız
O zaman transfer sezonu sonunda ya da sezon sonunda, geçen sezon ödediğimiz ve bu sezon ödeyeceğimiz toplam maaş giderini karşılaştırız daha sağlıklı yorumlar yapabilmek için. Ama yukarıda yazdıklarıma dayanarak ve yönetimiz maaş bütçesi konusundaki tutumuna bakarak Falcao transferinin bizi batıracağını / zor duruma sokacağını sanmıyorum. Bahsedilen 23 milyon Euroluk 3 yıl sonunda verilecek toplam para bugün sıcak bir şekilde elimizde olsa zaten o parayla Falcao'ya yönelmezdik muhtemelen.

Ben kücülelim demiyorum ki, abartili islere girmeyelim ki Falcao abartili is. Bunu Belhanda veya Feghouli icin demedim mesela.

€5,5m öyle korktuğun tarzda bi yük oluşturmaz , 3 sıradan oyuncu parası, + adam seni şampiyon yapabilecek kaliteye sahip..

+ olarak böyle yıldızların olması sponsorlarında ilgisini çekecektir. tek başına adamın bizim kulüpten daha fazla hayran kitlesi var dünyada. hem kilit golcü oyuncu alıyorsun hem de hayran kitlesi olan bir adam alıyorsun. bir taşla iki kuş bırakında 5 6 milyon maaşı olsun.

O zaman transfer sezonu sonunda ya da sezon sonunda, geçen sezon ödediğimiz ve bu sezon ödeyeceğimiz toplam maaş giderini karşılaştırız daha sağlıklı yorumlar yapabilmek için. Ama yukarıda yazdıklarıma dayanarak ve yönetimiz maaş bütçesi konusundaki tutumuna bakarak Falcao transferinin bizi batıracağını / zor duruma sokacağını sanmıyorum. Bahsedilen 23 milyon Euroluk 3 yıl sonunda verilecek toplam para bugün sıcak bir şekilde elimizde olsa zaten o parayla Falcao'ya yönelmezdik muhtemelen.
Ben zaten falcao için muhasebe yapmam geçen sene ve bu sene arasında maksimum 5 milyon oynar belki o bile oynamaz.Bizim falcao ile birlikte yapmamız gereken şey diğer iki forvetten kurtulmak ve bir bekle yolları ayırmak

Ya bak bu islerden anlamiyorsan girme o toplara..

Onlarin imkanlari bizden farkli bir kere. Gelirleri yüksek, ülke ekonomisi stabil, sponsorlar daha kolay bulunyo vs..

Neyi tartisiyon arkadas Falcao gelsin diye gercekleri mi görmek istemiyon yoksa ciddi ciddi bizim finansal yapimizi o kulüplerle mi kiyasliyon..

Ben borclanmadan bashetmiyom, imkanlardan bashediyom
Ben katılmıyorum buna. Bizi zor duruma sokan Tarık, Selçuk gibi adamlara verilen yüksek maaşlardı. Sadece ikisi 4.5 milyon euro alıyordu. Bu ikisinin yerine bir tane Sneijder kalitesinde adam oynatabilirsin. O dönem Aysal sağolsun 60 milyona varan bir maaş ödüyorduk. Şu an güncel rakam 35. Çöpler temizlendi çünkü. Bir tek Ahmet Çalık çok sırıtıyor. 1 milyon euro. Mustafa Cengiz yönetimi bunu başardı. Tarık Çamdal, Selçuk'un yüksek maaşı artı Sinan Gümüş yerine aynı paraya Falcao oynatacaksın.

Bence mantık bu olmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt