Transfer Nöbeti (ARŞİV 3)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
De Marke ‏@demarkesports 2 Min.

Roma, Salih Uçan için €10m'yu gözden çıkardı ancak Fenerbahçe €13m istiyor. 2 kulüp yöneticileri haftaya bir araya gelecek. (via @DiMarzio)

Bu Roma ne aptal ya :/ Biz Ardaya 12 Milyona sattik,onlar Salih icin 10 Milyon veriyorlar.

Bilerek rakamların dışarıya fazla fazla sızdırıldığı ve Di Marzio gibi spor muhabirlerinin , haber kaynaklarının önüne servis edildiği çok belli bence.

Roma salak değil adamlar Benatia gibi bir adamı bile 13.5 Mn €'ya aldılar , mevcut potansiyeli hariç , daha bu sezon doğru düzgün forma yüzü görmemiş olan Salih Uçan'a mı bu fiyatları verecekler , bir şekilde dışarıya rakamlar yüksek servis ediliyor bu çok belli. Maksimum 8 Mn €'ya olur.

BpzaFKiIIAAvPo_.jpg:large

Paranın değiştiremediği adam :)

Bu yas meselesine benim kafam cok takiliyor. Burada da israrla genc futbolculara yonelmemiz gerektigini soyleyen az sayida kisiden biriyim. Simdi merak ettim, bizim tarihimizin en basarili kadrosu olan, UEFA Kupasi'ni kazanan, 4 sezon arka arkaya sampiyon olan takimin bel kemigi olan futbolcularin kac yasinda Galatasaray'da A takimda oynamaya basladigina baktim:

Arif Erdem: 19

Hakan Sukur: 21

Okan Buruk: 18

Emre Belozoglu: 16

Hakan Unsal: 21

Ergun Penbe: 22

Bulent Korkmaz: 18

Neden biz simdi genc futbolculari almiyoruz, alinca da oynatmiyoruz?

Aynen oyle. Biz nasil bu hale geldik bilmiyorum. Tugay 17 yasindaydi A takima ciktiginda, ben cok iyi hatirliyorum, o sezon bir kac mac oynadi, ertesi sezon banko oldu. Okan 17-18 yasindaydi, Emre 16. Biz boyle futbolculari altyapidan cikarip catir catir oynatirdik, ne olduysa simdi genc futbolculara hic sans vermeyen bir takim haline geldik, bu yuzden de altyapidan gelen futbolcular koreliyor, gelisimini tamamlayamadan harcaniyor. Ondan sonra da Anadolu takimlarinin vasat futbolcularindan medet umuyoruz.

Tugay ın 17 yaşında çıktığı maçları (birkaçı statta canlı olmak üzere) izlemiş biri olarak bende uyandırdığı his tek kelime ile ''Hayranlık'' idi. Hem fizik olarak çok güçlü ve enerjik olduğu gibi, tekniği ve soğukkanlılığı da muazzamdı...Okan, Avrupa Şampiyonu Genç Milli Takımın kaptanı ve lideriydi, ayağı kırılıp Dünya Şampiyonasına gidemeyince, takımın 2. kaptanı ''Okan takımın yarısıydı, şansımız çok azaldı'' demişti...Emre de ilk maçtan itibaren o ışığı vermişti...En son kaliteli ürün Arda oldu...Tabi arada ortaya çıkan Sabri gibileri hesaba katmıyorum...

Görülüyor ki bu seviyede adamlardan her yıl birkaç tane filan hiçbir zaman ortaya çıkmadı, ortalama 8-10 yılda bir...''Eskiden altyapıdan yıldız kaynardı'' argümanı gerçeklerle örtüşmüyor...

Genel olarak SSL takımlarında gençlerin şans bulamadığı bir gerçektir...Bunu da çok fazla fiziksel temasa dayalı bir lige sahip olmamıza bağlıyorum...Daha az temaslı fakat daha yüksek tempolu bir lig, genç oyunculara daha çok prim tanır...

Tugay ın 17 yaşında çıktığı maçları (birkaçı statta canlı olmak üzere) izlemiş biri olarak bende uyandırdığı his tek kelime ile ''Hayranlık'' idi. Hem fizik olarak çok güçlü ve enerjik olduğu gibi, tekniği ve soğukkanlılığı da muazzamdı...Okan, Avrupa Şampiyonu Genç Milli Takımın kaptanı ve lideriydi, ayağı kırılıp Dünya Şampiyonasına gidemeyince, takımın 2. kaptanı ''Okan takımın yarısıydı, şansımız çok azaldı'' demişti...Emre de ilk maçtan itibaren o ışığı vermişti...En son kaliteli ürün Arda oldu...Tabi arada ortaya çıkan Sabri gibileri hesaba katmıyorum...

Görülüyor ki bu seviyede adamlardan her yıl birkaç tane filan hiçbir zaman ortaya çıkmadı, ortalama 8-10 yılda bir...''Eskiden altyapıdan yıldız kaynardı'' argümanı gerçeklerle örtüşmüyor...

Genel olarak SSL takımlarında gençlerin şans bulamadığı bir gerçektir...Bunu da çok fazla fiziksel temasa dayalı bir lige sahip olmamıza bağlıyorum...Daha az temaslı fakat daha yüksek tempolu bir lig, genç oyunculara daha çok prim tanır...

Tugay'in gencligini ben de izledim canli, gercekten daha ilk ciktigi andan itibaren "bu cocuk olur" dedirtmisti.

Alt yapidan her zaman yildiz cikmayabilir ama, bizde olmazsa baska yerlerden gencler bulunabilir. Senin cevap verdigin mesajdan sonra bir tane daha yazdim, bizim efsane kadronun Galatasaray'da oynamaya baslama yaslari ile ilgili. Eskiden alt yapidan olmayanlari da daha genc yasta alip oynatmaya basliyormusuz. Simdi oynatmiyoruz. Uzun suredir ilk defa bu sene devre arasi genc futbolcular aldik, hem oynatmadik, hem de muthis tepki cekti, gencecik cocuklarin hepsinin "cop" olduguna karar verildi hemen.

o degilde guzel koyduk $ikecilere be.

biz koydukca kuduruyorlar.

beter olsunlar.

Tugay'in gencligini ben de izledim canli, gercekten daha ilk ciktigi andan itibaren "bu cocuk olur" dedirtmisti.

Alt yapidan her zaman yildiz cikmayabilir ama, bizde olmazsa baska yerlerden gencler bulunabilir. Senin cevap verdigin mesajdan sonra bir tane daha yazdim, bizim efsane kadronun Galatasaray'da oynamaya baslama yaslari ile ilgili. Eskiden alt yapidan olmayanlari da daha genc yasta alip oynatmaya basliyormusuz. Simdi oynatmiyoruz. Uzun suredir ilk defa bu sene devre arasi genc futbolcular aldik, hem oynatmadik, hem de muthis tepki cekti, gencecik cocuklarin hepsinin "cop" olduguna karar verildi hemen.

Önemli olan doğru adamı bulabilmek...Devre arasında gelenlerden Koray dışında genç ve işe yarar yerli yok ki...Oğuzhan' ı görmedik henüz, Veysel ve Umut genç sayılmaz, Salih Dursun da futbolcu sayılmaz...

Salih Uçan bilinmeyen adam değildi...BJK alıyorken sonradan FB devreye girip işi bitirdi...Peki yerli teknik direktörlerin şahı, büyük yetenek kaşifi teknik direktörümüz neyle meşguldü o sıralar?...Böyle bir adamdan haberi mi yoktu, yetersiz mi gördü, pahalı mı buldu?...Yoksa genel olarak ''Çoluk-çocukla uğraşamam'' modunda mıydı?...Cevabı ben vereyim; Engin gibi serserileri adam etmeye çalışmak gibi ağır mesaileri vardı Hazretin!...

90 dakika çıkaramayan salihe 10 milyon

Atmanın da bir sınırı olmalı

Roma 10 vermiş fener 13 istiyormuş

Inanan var mı

Emreyi gondermek gibi bir aptallik yapmayiz umarim. Ha olduki yonetim boyle bir takas yapicak. O zaman trabzonun ustune para vermesi lazim

Galatasaray Mancini'nin sözleşmesini tek taraflı feshederse 3 Milyon 750 Bin Euro, Mancini feshederse 1 Milyon 500 Bin Euro tazminat ödeyecek.

Böyle bir şey varsa diyecek birşey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt