Cevap: Transfer Nöbeti
süper analiz ikiside ve okadarda dogru. bu eksisözlükdeki arkadas kim ise baya ne oldugunu ne oynandigini iyi biliyor.
fatih kardes al sana bir analiz de benden olsun tam düsündüklerimi yazmis:ayatollah:
İşe yaramayan, bugüne kadar bir ‘baltaya sap olamamış’ onun bunun sayesinde ayakta kalarak hava cıva peşinde olanlar atıp tutuyor!..
Bilmeyen de sanacak ki ‘yalancı pehlivan’ gibi ortada dolaşan bu tipler hakikaten bir işe yarıyorlar... Sonunda bir babayiğit çıktı hepsinin balonunu patlatıverdi!..
Üstü kapalı olarak özetlemeye çalıştığım bu son durum tablosu Galatasaray’ın şun içinde bulunduğu gerçektir.
Her şey ortada... Ünal Aysal, iki yıl gibi kısa bir sürede Galatasaray’ın kaderini değiştirdi... Adnan Polat’ın yerle bir ettiği, daha da acısı küme düşme noktasına getirdiği Galatasaray’ı ayağa kaldırdı, şampiyonluklar kazandırdı, dünya yıldızlarına forma giydirdi, saygınlığı, itibarını zirve yaptırdı.
Belki de en önemlisi kurumsallaşma adına müthiş cesur adımlar atıldı, profesyoneller sayesinde her şey de düzene girdi, giriyor...
Ancak bu durumdan rahatsız olanlar, eski alışkanlıklarını sürdürmek isteyenler, kulübü kendileri için şan şöhret kapısı görenler istedikleri gibi ‘at koşturamadıkları’ için başkan Ünal Aysal’a hep ayak bağı oldular.
Bu kişileri dışarda aramanıza gerek yok.
Tabi bu yüzden de doğru, haklı ve yerinde bir kararla başkan Ünal Aysal, kongreye gitme, gereksiz fazlalıklardan kurtulma kararı aldı.
NEDEN BAŞKAN DEĞİL, YÖNETİM İSTİFA ETTİ!..
Bakınız burada bile müthiş bir akıl oyunu var.
Yönetim kongre kararı almadı, yönetim topluca istifa etti.
Eğer kongre kararı alınmış olsaydı, yeni seçilecek yönetim bir yıl görev yapacak, tekrar seçime gidilmesi gerekecekti.
Ama şimdi, yani toplu istifa halinde, yeni yönetim için üç yıllık bir görev süresi tüzük gereği işleyecektir.
Buradaki ayrıntıyı iyi okumak lazımdır.
İşe yaramayanlar mangası, Galatasaray’ı ‘arpalık’ gibi görüp kullananlar başladılar yaygaraya!..
Akla hayale gelmeyecek senaryolar üretiyorlar!..
Başkan Ünal Aysal’ı siyasetin, başbakan Erdoğan’ın istemediğini, bu yüzden stadın devrinin bile yapılmadığı, daha buna benzer bir dolu saçma sapan iddialar ortada dolaşıp duruyor!..
İşin acı tarafı camianın ‘ağır abileri’ olarak bilinen ‘derin Galatasaray’ kanadı ne pahasına olursa olsun her türlü yolu deneyerek Ünal Aysal’ı kaçırmak, tekrar başkan seçtirmemek için tarihte hiç olmamış kadar büyük entrikalar çeviriyorlar!..
Adamların gözü o kadar dönmüş ki, bu davranışlarıyla Galatasaray’a verdikleri büyük zarar hiç umurlarında bile değil.
LİSTE AÇIKLANINCA GERÇEKLER ANLAŞILACAK
Ne var ki, başkan Ünal Aysal, bu kuru gürültülere en azından şimdilik pabuç bırakmıyor... Aysal’ın kafasında Galatasaray’ı 2023’e yani cumhuriyetimizin 100.yılına taşıyacak genç, çalışkan, yetenekli, çağdaş, camiasını her şeyden çok seven, değer veren kadroları iş başına getirme plan ve projeleri var.
Amaç Galatasaray’ı dünyanın saygın, güçlü, içerde ve dışarda şampiyonluklar kazanan, kadrosunda çok daha yıldızlar olan kulübü haline getirmek...
Rakipleri, dışarda yaşanan ayak oyunlarını bir kenara bırakıyorum, bu hedefler karşısında asıl büyük tehlike camianın içindeki, ‘ağır abilerin’ başı çektiği ‘derin Galatasaray’dır…
Bu adamlar her şeyi yapabilecek kadar gözlerini karartmış, ellerindeki oyuncak gitmesin diye hiç tereddüt etmeden Galatasaray’a zarar verecek tiplerdir... Çünkü onlar için mühim olan kendi dalga ve dümenleridir!..
Galatasaray sevgileri sanaldır, çakmadır, palavradır!..
Başkan Ünal Aysal, Galatasaray’ı 2023’e cumhuriyetimizin 100.yılına yenilmez bir armada olarak taşımak istiyor.
Galatasaray’ı gerçekten, içten samimi ve bir karşılık beklemeden sevenler bu büyük, anlamlı gururlu yürüyüşe mutlaka katkı vermelidir.
Biliyorum ve eminim ki, taraftar bu yürüyüşün en önünde olacaktır... Ancak çok merak ediyorum, kendilerini Galatasaray’ın sahibi gibi görenler, her olumlu, çağdaş, büyüme ve başarı adına atılan adımlara, yatırımlara yapılanmalara karşı çıkan ‘derin Galatasaray'ın entrikacı, kafa koparan ‘ağır abileri’ nerede olacak?..
Yani Aysal’ın daraltılmış yönetiminde kimler olmayacak.
Alın size yukarıda bahsettiğim isimlerin kimler olduğunun belgeleneceği tarih!
Yeni listeye baktığınızda zaten tahmin ettiğiniz, hatta çok iyi bildiğiniz bu kişilerden iyice emin olacaksınız.
Yine ‘gölge etmeye’ devam ederlerse büyük Galatasaray taraftarı ve tarih onları asla affetmez!..