Transfer Nöbeti (ARŞİV 5)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence bizim yönetim şu şıralar yine olmayacak dualara amin diyorlardır mesela Lavezzi Campbell gibi sonra beceremeyip tam sezon başlamak üzereyken Hajrovic kıvamında birini alıp getirirler transfer yapmış olmak için transfer yaparlar kısacası o yüzden beklentim yok,kafa rahat.

Hiç almasınlar daha iyi o zaman da Lavezzi ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum. O benim veya bizlerin hayali gibi biraz. :)

Benim Anlamadim bi olay var

Bazileri öyle bi kadro kuriyor ki tek forvet Yabanci oliyor.

Ondansonra birisi cikiyor "yav he he.. Burak bu yillik maas ile yedek mi kalcak" argüman ile geliyor.

Ne yani Burak sirf yillikdan dolayi mi oynaticaz... forma bakmayarak.

Gerekirse...Burak oynamaz, gerekirse yedege cekilir. Banane yillik maasindan..onu da yapin yönetim düsünsün.

Forma bakmak lazim, oyuncunun yillik masina degil.

oynatmayinca agliyor

takimin huzurunu bozuyor

burak futbolu birakana kadar bizde ilk 11'de oynayacaktir

buna simdiden kendinizi hazirlayin

Telles bence fiyasko şimdiye kadar. Ismi ahmet , mehmet olmadığına dua etsin yoksa taraftar asmışdı onu çokdan.

5 yabancıdan olursa yazık olur. Al oraya ishakı bilmem neyi ve 5ci yabancı hakını başka mevkide kunlan.

Bugün Ali Sami Yenin vefat yil dönümü :(

alisamiyen_460px6710.jpg

Burak'ı sezon başında satıp yabancı forvet almamız gerekirdi.Burak'a zam yapıp yedek bırakacak lüksümüz yok.Yabancı forvet sistem değişikliği anlamına geliyor artık.Çift forvet oynarken Burak'ın eksiklerini Drogba bile kapatamıyordu.

tapatalk

Telles bence fiyasko şimdiye kadar. Ismi ahmet , mehmet olmadığına dua etsin yoksa taraftar asmışdı onu çokdan.

5 yabancıdan olursa yazık olur. Al oraya ishakı bilmem neyi ve 5ci yabancı hakını başka mevkide kunlan.

Biraz ön yargılı girdim izlediğim ilk 3-4 maçından sonra kendisi hakkında ama 2 tip Brezilya'lı var Melo gibi iş ahlakı olan, tatilde tatil yapıp antreman'da çalışan ve sahada kimlik koyan, bir de Elano, Jo gibi familyadan çok yetenekli olmadığı halde kendini öyle sanan.

Bence Telles 2. tip Brezilya'lı.

Teknik direktör olsam asla barındırmayacağım tarz oyuncu tipi benim bu eğer tahminim doğru ise.

Burak'ı sezon başında satıp yabancı forvet almamız gerekirdi.Burak'a zam yapıp yedek bırakacak lüksümüz yok.Yabancı forvet sistem değişikliği anlamına geliyor artık.Çift forvet oynarken Burak'ın eksiklerini Drogba bile kapatamıyordu.

tapatalk

O tren gecen sezon kacti. Lazio ya kakalayacaktik. Artik kariyerinin sonuna kadar bizde kalacak ve sonu Sabri falan gibi olacak.

Bundan sonra kimse almaz bunu.

O tren gecen sezon kacti. Lazio ya kakalayacaktik. Artik kariyerinin sonuna kadar bizde kalacak ve sonu Sabri falan gibi olacak.

Bundan sonra kimse almaz bunu.

Lazio büyük fırsattı gerçekten ama o hatayı en azından bu sezon başında telafi etseydik.Dediğin gibi artık kimse almaz ve kariyerini burada bitirir.

tapatalk

Başkan senin futbol bilgine çok güveniyorum.

Sence Telles bizim için yeterli bir performans gösteriyor mu şu an için?

Yeterliden kastım 5 yabancıdan biri olacak kadar.

Göstermiyor cevabını verirsen geliştirilebilir özellikler de mi eksiği olduğunu düşünüyorsun yoksa potansiyeline yakın mı oynuyor şu an?

Hocam Telles bence takımın biraz dağınık bir dönemine denk geldi. Burada çok mücadele ettiğim bir konu vardı Elmander'in önemi konusunda. Mesela o gittikten sonra Selçuk da stoperler de hepsi düştü. Bizim takımın genel kurgusunda sorun olduğundan tek tek oyunculara birşey diyemiyorum.

Telles mesela 2011-2012'de olsa sol tarafta bence en az 6-7 puan daha fazla aldırırdı.

Eksikleri muhakkak var, özellikle savunmada pozisyon alma konusunda ama gelişebilir bunlar. Koscielny, Vertoghen, Alaba ne hatalar yapmıştı ilk maçlarında.

Ama dediğim gibi bizim takımın oluşturulma aşamasındaki sorunlar ve yabancı sınırı belimizi büküyor. Denge sorunu yaşıyoruz. Bölgeler arası ciddi kalite farkı var. Bir de mesela 4-2-3-1 çok faydalı sistem bana göre ama bir tarafta Bruma varken diğer taraf olcan olmaz bana göre. Mesela Campbell olur, Kuyt olur, ama Olcan olmaz. Ya da bir taraf Olcan iken diğer taraf Bruma olmaz. Bunalrdan birinin çok golcü olması ve forvet özellikleri taşıması lazım bana göre. Senin de listen vardı işte Lavezzi, Podolski filan gibi biri. Stoperlerde yine bir denge sorunu var. Semih'in daha agresif stoper rolüne dönmesi ve yanına Ujfa tarzı bir ustanın olması gerekirken şu an iki stoperimizde denge stoperi değil.

Bunların üzerine bir de Burak gibi takım oyununa katkısı neredeyse sıfıra yakın bir oyuncu olunca bir bütün halinde oynamakta çok zorlanıyoruz. O yüzden ben Telles, Selçuk, Semih üzerinde tek tek yapılan eleştirileri şu anda çok anlamlı bulmuyorum.

Ha şunu da eklemeliyim ki 5 yabancı sınırı varken Burak'ı da kesmek çok zor. Yani GG,Caner bizde değil malesef.

Şampiyon olacak ruh tam olarak

tumblr_mmp020XFtM1qbws91o1_500.jpg

budur.

2 sene öncesinde bu ruh oluşurken

1. Taraftar inanıyordu. Selçuk'un ilk 10 haftasında sallantıda performansına rağmen komplocu, Fener'li çıktı falan bu da demiyordu.

2. Eboue sağ bek oynamadığı dönemde çok kötüyken de umutluydu ve ses etmiyordu

3. Fatih Terim'e savaş balatalarını kuma gömmüştü herkes. Şu an burada nefret edenler ibretlik şeyler yazıyordu ( Hadi bu konuda değişimi anlayabiliyorum ama geçmişe de saygı duyulması lazım yine de ve her şeyden önce bu mevzunun kapanması lazım BİZİM KENETLENMEMİZ LAZIM)

Elmander'in şu surat ifadesinde ki TAKIM'I SADECE TEKNİK DİREKTÖR YAPAMAZ, GÖREV BİZ DE OYUNCUSUNA ÖZEL OLDUĞUNU HİSSETİRMEDE

Burak ve Selçuk'a daha sezon başlamadan asacak mesajlar yazarak bir yere gelemeyiz. NOKTA... Pardon 3 NOKTA.

Biraz ön yargılı girdim izlediğim ilk 3-4 maçından sonra kendisi hakkında ama 2 tip Brezilya'lı var Melo gibi iş ahlakı olan, tatilde tatil yapıp antreman'da çalışan ve sahada kimlik koyan, bir de Elano, Jo gibi familyadan çok yetenekli olmadığı halde kendini öyle sanan.

Bence Telles 2. tip Brezilya'lı.

Teknik direktör olsam asla barındırmayacağım tarz oyuncu tipi benim bu eğer tahminim doğru ise.

Ben sadece izlediğim futbolcuya göre yorumumu yapıyorum. Brezilyalıymış, japonmuş umrumda hiç değil.

Biz bu arkadaşı sol bek olarak aldık doğrumu?

Sol acıksa orta şekerli idare eden birisi ama bek olarak çok kötü maalesef.

Savunma yapmamayan bek bir bek olamaz. Riera bilee daha iyidi savunmada yahu.

Ceza saha içinde rakipe arkadan uçarak dalıyor bu , iyiki rakipe deymemişdi ki top zaten uzakdaydı.

Böyle bir şey ben bu üst seviyelerde ilk defa gördüm. Daha bir sürü hatalarını veya eksiklerini yazardımda neyse.

Belki gelişir bilemeyiz ama ilk 11 için ya üst düzey yabancı yada pişmiş olanı tercih ederdim.

Hocam Telles bence takımın biraz dağınık bir dönemine denk geldi. Burada çok mücadele ettiğim bir konu vardı Elmander'in önemi konusunda. Mesela o gittikten sonra Selçuk da stoperler de hepsi düştü. Bizim takımın genel kurgusunda sorun olduğundan tek tek oyunculara birşey diyemiyorum.

Telles mesela 2011-2012'de olsa sol tarafta bence en az 6-7 puan daha fazla aldırırdı.

Eksikleri muhakkak var, özellikle savunmada pozisyon alma konusunda ama gelişebilir bunlar. Koscielny, Vertoghen, Alaba ne hatalar yapmıştı ilk maçlarında.

Ama dediğim gibi bizim takımın oluşturulma aşamasındaki sorunlar ve yabancı sınırı belimizi büküyor. Denge sorunu yaşıyoruz. Bölgeler arası ciddi kalite farkı var. Bir de mesela 4-2-3-1 çok faydalı sistem bana göre ama bir tarafta Bruma varken diğer taraf olcan olmaz bana göre. Mesela Campbell olur, Kuyt olur, ama Olcan olmaz. Ya da bir taraf Olcan iken diğer taraf Bruma olmaz. Bunalrdan birinin çok golcü olması ve forvet özellikleri taşıması lazım bana göre. Senin de listen vardı işte Lavezzi, Podolski filan gibi biri. Stoperlerde yine bir denge sorunu var. Semih'in daha agresif stoper rolüne dönmesi ve yanına Ujfa tarzı bir ustanın olması gerekirken şu an iki stoperimizde denge stoperi değil.

Bunların üzerine bir de Burak gibi takım oyununa katkısı neredeyse sıfıra yakın bir oyuncu olunca bir bütün halinde oynamakta çok zorlanıyoruz. O yüzden ben Telles, Selçuk, Semih üzerinde tek tek yapılan eleştirileri şu anda çok anlamlı bulmuyorum.

Ha şunu da eklemeliyim ki 5 yabancı sınırı varken Burak'ı da kesmek çok zor. Yani GG,Caner bizde değil malesef.

Denge işi konusunu dile getiren ender kişilerden birisin cidden. 5 senedir burada bu konuyu sürekli gündeme getirmeye çalışmış bir insanım.

Olcan-Bruma yazmak kolay ama bence de olmaz. Toplama bir PC gibiyiz şu an parçalar iyi ama uyumlu değil.

O yüzden KADROLARIMA HEM OLCAN-EMRE ÇOLAK yazdım/yazıyorum eğer daha iyisine paramız yoksa.

Burak savruk bir adam, ama düzenli olmaya kafa yorduğunda da gol ortalaması geçen sene ki gibi FİZİKİ AÇIDAN DÜŞMEDİĞİ HALDE DÜŞÜYOR.

Burak'ın savrukluğunu çözmek yerine arkasını toparlamak zorundayız.

Elmander gibi adam bulmak çok zor ve sınır varken imkansız gibi artık.

---Olcan---------------Melo-------------------Selçuk-------------Emre---------

-------------------------------------Sneijder--------------------------------------------

--------------------------------------Burak Yılmaz-------------------------------------

Eğer Emre ve Olcan çift yönlü oyun işini tutturursa belki 2011-2012 de ki takıma benzer bir takım olabiliriz bir nebze.

Unutmadan SEMİH'in yanına da AGGER tarzı bir oyuncu şart.

Muslera-Agger-Telles-Melo-Sneijder 5 yabancı olabilir. Amrabat, Bruma + 1 transfer daha yedek bekler.

oynatmayinca agliyor

takimin huzurunu bozuyor

burak futbolu birakana kadar bizde ilk 11'de oynayacaktir

buna simdiden kendinizi hazirlayin

zaten başımıza ne geldiyse bu duygusallıktan geldi. yıllarca hiç bi katkı vermeyen oyunculrı bile yıllarca darülaceze gibi besledik. futbolda sürekli oyuncu sirkülasyonunu sağlamalıyız. bütün büyük avrupa takımları bunu kolayca yapıyor. bi oyuncudan alabileceğini alıyor daha iyisini bulunca da diğerini satıyor. bu değişimi sürekli yapmazsak şuan olduğu gibi takımda kendini ağa zannedip ilk 11 e kazık çakan tipler ortaya çıkar ve bu futbolcular belli bi doygunluğa ulaştığı için de hırslı olmalarını bekleyemezsiniz. demem o ki bu takım kimsenin tapulu malı değil burak efendi para ederken satmalıydık, böyle ota bota trip atan futbolcuların kahrını çekmekten bıktık. gol pası vermezsin ağlar, yedeğe koyarsın ağlar, 2-3 maç gol atamaz yine ağlar.

Denge işi konusunu dile getiren ender kişilerden birisin cidden. 5 senedir burada bu konuyu sürekli gündeme getirmeye çalışmış bir insanım.

Olcan-Bruma yazmak kolay ama bence de olmaz. Toplama bir PC gibiyiz şu an parçalar iyi ama uyumlu değil.

O yüzden KADROLARIMA HEM OLCAN-EMRE ÇOLAK yazdım/yazıyorum eğer daha iyisine paramız yoksa.

Burak savruk bir adam, ama düzenli olmaya kafa yorduğunda da gol ortalaması geçen sene ki gibi FİZİKİ AÇIDAN DÜŞMEDİĞİ HALDE DÜŞÜYOR.

-------------------------------------Sneijder--------------------------------------------

--------------------------------------Burak Yılmaz-------------------------------------

Eğer Emre ve Olcan çift yönlü oyun işini tutturursa belki 2011-2012 de ki takıma benzer bir takım olabiliriz bir nebze.

Muslera-Agger-Telles-Melo-Sneijder 5 yabancı olabilir. Amrabat, Bruma + 1 transfer daha yedek bekler.

Aslında Elmander gibi adam bulmak bence cidden kolaydı. Ama taraftar ve Başkan'ı kesmiyor bu tür oyuncular. 2 isim var mesela hemen aklıma gelenen. 1. Toivonen. 2. Samaras. İkisi de takım oyununda bizim ligde, bizim atmosferlerde çok faydalı oyuncular olurlar. Ama sönük kaldıklarını iddia eden taraftar ve Başkanımız var malesef. Burak gelirken çok iyi hatırlıyorum bana 15 gol atamayan adamlar 35 gola tan adamı bir mi tutuyorsun diyen.

Bizim ligimizi artık tanımamız lazım. Bu ayıp birşey değil. Her ülkenin, ligin şartları vardır ve ona göre takım kurup oynatırsın. CL'de başarı gelmez iddiası filan hikaye. Liginde ne kadar başarılıysan, Avrupa'da da o kadar başarılı oluyorsun bence. Mesela bu ülkede Webo tarzı, Kuyt tarzı adamlar iş yapıyor. Bunlardan korkmamak lazım. başarılıysa alıp koyacaksın takıma. Elmander bu tiplerin en özel oyuncularındandı. Zorlasam hafızamı daha aklıma gelenler olur. Mesela Michu da bu tarz bir adam.

Kaleciler; Muslera, Sinan, Eray

- Muslera banko, Sinan iyi bir alternatif, Eray ise 3. kaleci olacaktır muhtemelen. Kaleci bölgesinde sorunumuz yok.

Defans; Veysel, Semih, Koray, Chedjou, Telles, Hakan

- Veysel sağ bek için banko, alternatif olarak Hamit'i oynatabiliriz, stoperlerde Semih-Koray-Hakan üçlüsü öne çıkıyor, Chedjou kontenjan sorunu sebebiyle +3'deki yerini alır. Telles ise sol bek için banko oyuncumuz, alternatif Hakan olabilir.

Orta Saha; Melo, Selçuk, Yekta, U. Gündoğan, Hamit, Furkan, Sneijder, Oğuzhan, Emre, S. Gümüş, Olcan, Aydın, Bruma, Amrabat

- Melo ve Selçuk ön libero pozisyonu için banko oyuncularımız, alternatif olarak, U. Gündoğan, Yekta, Furkan gibi değerli oyunculara sahibiz, Hamit de bu pozisyon için alternatif olabilir aynı şekilde Emre de öyle. Kanat pozisyonu için Bruma ve Olcan banko oyuncularımız, ikiside sağ ve sol açıkta oyun içinde dönüşümlü olarak kullanılabilir. En iyi alternatifleri ise, Aydın, S. Gümüş, Hamit, Emre ve +3'deki yerini alabilecek Amrabat sayılabilir. 10 numara pozisyonu için Sneijder açık ara önde. Oğuzhan ise genç ve potansiyelli bir oyuncu ama forma şansı bulacağını düşünmüyorum henüz.

Forvet; Burak, Umut, Berk

- Burak kadromuzdaki açık ara en iyi forvet oyuncusu. Tek forvet olarak Burak kadrodaki yerini banko alacak gibi gözüküyor. Alternatifleri ise Umut ve Berk.

İdeal 11

Muslera

Veysel - Semih - Hakan - Telles

Melo - Selçuk

Olcan - Sneijder - Bruma

Burak

TRANSFERLER; Sağ bek, sol bek, stoper ve atak oyuncusu toplamda yapılacak 4 transfer ile kadroda kalite ve genişliği arttırabiliriz. Sağ bek, sol bek ve stopere yerli, atak oyuncusu olarakta yabancı transferi yapılabilir. Şu anda mevcut yabancı sayımız 10, kadro dışı bırakılan Eboue, Dany ve Ontivero'nun da gönderilmesiyle açılacak kontenjanla birlikte bir adet atak oyuncusu alınabilir. Ben Prandelli'nin bu kadro ile devam edeceğini düşünüyorum. Kadro olarak kötü bir durumda değiliz, belirttiğim bölgelere yapılacak transferler ile çok daha iyi duruma geliriz. Süper Kupa, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve 4. yıldız yolunda bu kadronun Prandelli gibi ne yaptığını bilen muazzam bir hocanın önderliğinde başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Takıma ve teknik ekibe güvenmek zorundayız! Her şey çok güzel olacak inşallah...​

Yazdıklarına aynen katılıyorum Alpay.

Oyuncu asla " Alalım da dursun bi kenarda. Belki lazım olur " diye alınmaz.

Aynı zaman da " Dur bakalım nasıl çıkacak" diye de alınmaz.

Son 2-3 yıldır her sezon en az 2-3 haybeye oyuncu alır olduk. Burada haybeye derken;

1- Oyuncu asla kalite olarak Galatasaray oyuncusu olamaz.

2- O oyuncu tipinden takımda zaten var. Şans bulamaz.

3- Hoca tercihleri yüzünden şans bulamaz.

İleri dönük adeta bir makinanın parçalarını tamamlar gibi transfer yapamıyoruz.

Önümüze bir hedef takım (oluşum) koyup ona göre hamle yapamıyoruz/yapmıyoruz.

Elinde 2-3 stoper varken bir o kadar daha stoper alınan sezonları da gördük; Elinde hiç sol bek yokken.

Aslında bunun sırrı kulüp futbol direktörlüğü olayından geçiyor.

Futboldan anlayan güvenilir birine futbolu teslim edip bunu ondan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt