Kaleciler; Muslera, Sinan, Eray
- Muslera banko, Sinan iyi bir alternatif, Eray ise 3. kaleci olacaktır muhtemelen. Kaleci bölgesinde sorunumuz yok.
Defans; Veysel, Semih, Koray, Chedjou, Telles, Hakan
- Veysel sağ bek için banko, alternatif olarak Hamit'i oynatabiliriz, stoperlerde Semih-Koray-Hakan üçlüsü öne çıkıyor, Chedjou kontenjan sorunu sebebiyle +3'deki yerini alır. Telles ise sol bek için banko oyuncumuz, alternatif Hakan olabilir.
Orta Saha; Melo, Selçuk, Yekta, U. Gündoğan, Hamit, Furkan, Sneijder, Oğuzhan, Emre, S. Gümüş, Olcan, Aydın, Bruma, Amrabat
- Melo ve Selçuk ön libero pozisyonu için banko oyuncularımız, alternatif olarak, U. Gündoğan, Yekta, Furkan gibi değerli oyunculara sahibiz, Hamit de bu pozisyon için alternatif olabilir aynı şekilde Emre de öyle. Kanat pozisyonu için Bruma ve Olcan banko oyuncularımız, ikiside sağ ve sol açıkta oyun içinde dönüşümlü olarak kullanılabilir. En iyi alternatifleri ise, Aydın, S. Gümüş, Hamit, Emre ve +3'deki yerini alabilecek Amrabat sayılabilir. 10 numara pozisyonu için Sneijder açık ara önde. Oğuzhan ise genç ve potansiyelli bir oyuncu ama forma şansı bulacağını düşünmüyorum henüz.
Forvet; Burak, Umut, Berk
- Burak kadromuzdaki açık ara en iyi forvet oyuncusu. Tek forvet olarak Burak kadrodaki yerini banko alacak gibi gözüküyor. Alternatifleri ise Umut ve Berk.
İdeal 11
Muslera
Veysel - Semih - Hakan - Telles
Melo - Selçuk
Olcan - Sneijder - Bruma
Burak
TRANSFERLER; Sağ bek, sol bek, stoper ve atak oyuncusu toplamda yapılacak 4 transfer ile kadroda kalite ve genişliği arttırabiliriz. Sağ bek, sol bek ve stopere yerli, atak oyuncusu olarakta yabancı transferi yapılabilir. Şu anda mevcut yabancı sayımız 10, kadro dışı bırakılan Eboue, Dany ve Ontivero'nun da gönderilmesiyle açılacak kontenjanla birlikte bir adet atak oyuncusu alınabilir. Ben Prandelli'nin bu kadro ile devam edeceğini düşünüyorum. Kadro olarak kötü bir durumda değiliz, belirttiğim bölgelere yapılacak transferler ile çok daha iyi duruma geliriz. Süper Kupa, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve 4. yıldız yolunda bu kadronun Prandelli gibi ne yaptığını bilen muazzam bir hocanın önderliğinde başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Takıma ve teknik ekibe güvenmek zorundayız! Her şey çok güzel olacak inşallah...