Mehmet Uygun
Cezalı
- 2 Haziran 2009
- 3.094
- 0
- 1.306
Dursun olmasa belki derim ama dursun varken imkansız
HUAWEI Y541-U02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HUAWEI Y541-U02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Lucescu, Türkçe bilmiyor renktaş. Kendisi açıklamıştı, Türkçe öğrenmeye başlamış ve çok hevesli öğrenmeyi çalışıyormuş ama gazetede Hıncal Uluç gibilerden ''köylü, çoban, çingene'' gibi kendisi ile ilgili yakıştırmaları okuyunca soğumuş vazgeçmiş.Türkiye ligi zor bi lig değil, zor oyuncular oynamıyor, iddia edildiği gibi öyle çok sert bi lig de diil, ama her ligi ve ülkeyi kültürünü tanımak ve anlamak lazım. Yabancı hocalarda sorun ligi tanımak tanımamaktan ziyade işi ve ülkeyi ciddiye alıp almadığı, hocanın ve kadronun kalitesi ve takımla iletişimi. Avrupa'da tercümanla iş yapılan ülkeler Türkiye, Yunanistan, Rusya sanırım bi de. Diğer ülkelerde mesela tepedeki 5-6 büyük ligde tercümanla iş yapılmıyor hoca yabancıysa hemen ülkenin lisanını öğreniyor veya yerli, yabancı oyuncular da hemen ülkenin lisanını öğrenmek zorunda.
Bizde yabancı hoca bişey söyleyecek tercümana söylüyor, tercüman nasıl anlıyorsa ve nasıl çeviriyorsa oyuncuya aktarıyor allah kerim. birebir konuşma, motivasyon filan yok. O ona söylüyor öbürü öbürüne aktarıyor filan karmaşa. Düzgün çevirdikleri de şüpheli.
O yüzden Türkiye'de başarılı olmuş takım ve teknik direktör sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor: Galatasaray'da Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Lucescu (Türkçe dahil 7 lisan biliyor), Fener'de o çeyrek finali gördüklerinde Zico (o takımda 8 Brezilyalı vardı) ve Avrupa liginde yarı final gördüklerinde Aykut Kocaman.
Diğer bütün hocalar daha ne oluyor demeden gümledi. Beşiktaş'ta da Şenol Güneş var şimdi. Ben de iyisi olacaksa yerli hocadan yanayım, yabancı olacaksa da isme göre değil özelliklerine göre adam olsun mesela genç oyuncuları kullanmayı bilsin, oyuncuları geliştirmesini bilsin, iletişimi iyi olsun, oynattığı futbol nasıldır, vs. ve hemen ilk iş Türkçe öğrenecek. Riekering bile olur ama Türkçe öğrenecek, burası Türkiye çünkü, yabancı oyuncular da öğrenecek.
Lucescu, Türkçe bilmiyor renktaş. Kendisi açıklamıştı, Türkçe öğrenmeye başlamış ve çok hevesli öğrenmeyi çalışıyormuş ama gazetede Hıncal Uluç gibilerden ''köylü, çoban, çingene'' gibi kendisi ile ilgili yakıştırmaları okuyunca soğumuş vazgeçmiş.
70lik adamin ne isi olur bizimle yaşöyle haber yapmak yasak olmalı ya imzanın kaynak yok
Lucescu: Galatasaray'a soz verdim - Galatasaray Haberleri - Spor Mynet
70lik adamin ne isi olur bizimle ya![]()
Neyse ki yine calim yedik xD xD xDGökmen Özdemir @gokmnozdmr
Mehmet Topal Fenerbahçe ile yeniden anlaşmaya çok yakın. Arada az bir fark var. Çarşamba'ya kadar imza atar diye düşünüyorum.
Aslinda tam tersi söz konusu. Böyle yabanci bir teknik adam, yeni bir macera baslayinca, bende en az sizin gibi bir beklentiye giriyorum. Ama bu tamamen Wunschdenken, cünkü tam tersi söz konusu. Son 12 sezonda ligi tanimayan teknik direktörler hic bir sey katmadi.
Bizde Mancini, Prandelli, Rijkaard, Skibbe0 cekti, ki cok iyi paralar harcadik onlar icin.
2005´den yani son 12 sezonda....
Ligi tanimayan hocalar...
Skibbe, Vitor, Tigana, Gerets, Zico, Rijkaard, Schuster, Carwalhal, Bilic,
15-16 sezon görev aldi bu yukaridaki teknik direktörler toplam, ve sampiyon sayilari toplam 2...
Yani son 12 sezonda, ligi tanimayan hocalar genellik ile hüsran ile ayriliyor ve genelde cok büyük para cukkalayip, gidiyorlar. O cok basit dediginiz Türkiye sampiyonlugunu nerdeyse hic kazanamiyorlar. Bu demek degil ki böyle devam edecek, ama yakin gecmise bakarsak, dogru denklem budur.
Ligi Taniyan TD = Mantik
Ligi Tanimayan TD = Macera
Ve özellik ile Hakan, son 12 sezonda ligi taniyan TD´ler böyle grafik cizip, hala ligi taniyan TD isteyen olsaydi, heralde kafayi siyiyirdim burada.![]()
Bende misal olarak Van Gaal´i istiyorum, ama bilincimde bu var ki, iki sene icinde transfere 60-70 Milyon gibi rakamlar harcasak (Ki yok o para), o iki sezon icinde bir tane sampiyonluga bile garanti göz ile bakamam.
Sizin basari anlayisiniza bagli birsey bu. Sen sezon bitmeden veya 1 sezon sonra basarisiz diye gönderirsen cok beklersin. Kaldi ki zaten daha cok yerli teknik adam denendi.Aslinda tam tersi söz konusu. Böyle yabanci bir teknik adam, yeni bir macera baslayinca, bende en az sizin gibi bir beklentiye giriyorum. Ama bu tamamen Wunschdenken, cünkü tam tersi söz konusu. Son 12 sezonda ligi tanimayan teknik direktörler hic bir sey katmadi.
Bizde Mancini, Prandelli, Rijkaard, Skibbe0 cekti, ki cok iyi paralar harcadik onlar icin.
2005´den yani son 12 sezonda....
Ligi tanimayan hocalar...
Skibbe, Vitor, Tigana, Gerets, Zico, Rijkaard, Schuster, Carwalhal, Bilic,
15-16 sezon görev aldi bu yukaridaki teknik direktörler toplam, ve sampiyon sayilari toplam 2...
Yani son 12 sezonda, ligi tanimayan hocalar genellik ile hüsran ile ayriliyor ve genelde cok büyük para cukkalayip, gidiyorlar. O cok basit dediginiz Türkiye sampiyonlugunu nerdeyse hic kazanamiyorlar. Bu demek degil ki böyle devam edecek, ama yakin gecmise bakarsak, dogru denklem budur.
Ligi Taniyan TD = Mantik
Ligi Tanimayan TD = Macera
Ve özellik ile Hakan, son 12 sezonda ligi taniyan TD´ler böyle grafik cizip, hala ligi taniyan TD isteyen olsaydi, heralde kafayi siyiyirdim burada.![]()
Bende misal olarak Van Gaal´i istiyorum, ama bilincimde bu var ki, iki sene icinde transfere 60-70 Milyon gibi rakamlar harcasak (Ki yok o para), o iki sezon icinde bir tane sampiyonluga bile garanti göz ile bakamam.
Avatarina yakisacak yorum iste buBizim ligin tanınılacak bir yanı yok

Denizli olamadı diye Terim'i, Hamza'yı, Şenol Güneş'i, Aykut'u, Ersun'u yok mu sayıyorsun? Son 10 yılda hangi td'ler şampiyon yaptı? Bakın bakalım.
Denizli futbolu kafasında bitirmiş,spesifik bir örnek olur bence o.