Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tartışmaları okudum Hayri bey sanki daha haklı gibi. Futbolu birazcık takip eden herkes bilir ki takımlar hücum ve savunma varyasyonlarını birbirinden ayırarak uygular. Bu bağlamda 4'lü defans kurgulu sahaya çıkan her futbol takımı defans yaparken 4-4-2 dizilir. Bu dizilimin sebebi rakibe karşı iki blok oluşturmak, blokların arasını olabildiğince yakın tutarak hem alan daraltmak hem de dar alanda öndeki 2 tane serbest pres yapan oyuncunun da yardımıyla topu kapmaktır. Ancak bu şekilde savunma yapmak artık futbolun global normlarından birisi olduğundan bunu yapan her takım bildiğin 4-4-2 oynuyor diyemeyiz. Çünkü alakası bile yok hatta günümüzde birçok bu şekilde savunma yapan takım 4-2-3-1 veya 4-4-1-1 oynuyor. Klasik 4-4-2 ise bambaşka bir sistemdir ve hücumda rakip ceza alana giren 2 santrafor ile oynanır genellikle bu santraforlardan birisi çevik ve fırsatçı diğeri de pivot özelliklidir. Galatasaray Fatih Terim'li döneminde de daha çok 4-4-1-1'e yakın bir oyun stilini benimsemişti. Elmander orta saha ile alışverişi sağlıyordu, tipik bir 10 numara değildi ancak izlediğimiz kadarıyla santrafor da değildi. Ama tabi milletin kafasında ki Galatasaray 442 oynar, Fatih TERİM 442 hocasıdır algısı sayesinde saha da ne zaman iki tane 4'lü blok ve önlerinde pres yapan ik oyuncu görülse hah bu klasik 4-4-2'dir denilip geçildi. Valla hacılar bu diziliş ve taktik işleri o kadar basit olsaydı herkes hocalık yapardı. Başarılı olan her taktik ve dizilişte standardı kıran bir hocalık dokunuşu muhakkak vardır. Simeone'nin Atletico'su 442 gibi dizilmiştir ama aslında net 442 değildir.
Not: Yorumum tartışmaya açıktır ancak bu mesajdan alıntı yapıp ayar verecek olan varsa bir zahmet detaylı resimlerle sebebini açıklayarak versin o ayarı ki bir yararı dokunsun.
Bir ton şey yazmışsın Gerçek 4-4-2 nin ne olduğunu yazmamışsın

O sezonki tüm maçları izledim elmander hep ikiliydi orda hatta necati daha ortaalan kimlikli oynuyordu

Öze dönersek 4-4-1-1 dediğin şey zaten 4-4-2 den ayrı birşey değil ikiside forvet orda birisi second striker olduğundan daha gerideymiş gibi görünüyor sanırım buna aldandınız

4-4-1-1 dediğin vakit en ilerici uçtaki adamın arkasında sneijder yada alex tipi bi arkadaş varmış gibi zihine oturuyor halbuki bizdeki öyle değildi elmander second strikerdı baros da poacher dı necati geldi o daha ileri uç oyun kurucu edasıyla oynadı ama sonuçta hep ilerde ikililerdi yani diziliş 4-4-2 ydi

Önemli olan topun gerisine zamaninda geçmek ve ilerde sayi olarak çoğalmak Size illa 4-6-0 Barcelona taktiğinden mi bahsedeyim.:D

Eğer Elmander tarzinda ciğerli bir forvetim olursa 4-4-2 ye birşey demem. Biri diyordu. Elmanderle 4-6-2 oynuyoruz diye.
Elmanderin ortaalana sağladığı destekten dolayı forward olduğunu unutuyor arkadaşlar saatlerdir bunun polemiğini yaşıyoruz elmander tipi bir adamın yoksa zaten 4-4-2 oynamanında bi hikayesi kalmıyor ft bu yüzden o dönem için umutu almıştı elmandere yedeklemek adına ama umut çoşunca elmander umuta döndük ligin başında kral sonra ipi eline aldı drogba sneijder filanda gelince engin ceza yeyince sistem komple değişti

Bu dizilisler, gözümde modadan baska birsey degil. Basarili kulüpleri kopyalamaya calismanin, verdigi sonuclari. Daha dogrusu Barcelona´nin. Total football taha nezamanlarin, altin sistemiydi. Bir ara modasi gecmisken, tenciz pilavi gibi cikardilar yine önümüze...

Adamlar kendilerine göre, en uygun dizilisini oynayip, basarilili olmaya calisiyorlar, ileri zekali kulüplerde kopyalama pesinde. Adamlari kendi silahi ile vurmaya kalkmak akilli is degildir. Adami vururlar Puki kardes.

Elmanderin ortaalana sağladığı destekten dolayı forward olduğunu unutuyor arkadaşlar saatlerdir bunun polemiğini yaşıyoruz elmander tipi bir adamın yoksa zaten 4-4-2 oynamanında bi hikayesi kalmıyor ft bu yüzden o dönem için umutu almıştı elmandere yedeklemek adına ama umut çoşunca elmander umuta döndük ligin başında kral sonra ipi eline aldı drogba sneijder filanda gelince engin ceza yeyince sistem komple değişti

Herkes bir taraftan transfere karişirsa sistemde çorba gibi olur. Fatih Terim Sneijder'i istemedi aYSal ben aldim oynat dedi. İşler sarpa sardi. Sonra b.k gibi top oynamaya başladik. Şu Burak denen herifin gelmesi bizi bozdu. Tabi yabanci siniri bizi buna zorladi.:(

Bu dizilisler, gözümde modadan baska birsey degil. Basarili kulüpleri kopyalamaya calismanin, verdigi sonuclari. Daha dogrusu Barcelona´nin. Total football taha nezamanlarin, altin sistemiydi. Bir ara modasi gecmisken, tenciz pilavi gibi cikardilar yine önümüze...

Adamlar kendilerine göre, en uygun dizilisini oynayip, basarilili olmaya calisiyorlar, ileri zekali kulüplerde kopyalama pesinde. Adamlari kendi silahi ile vurmaya kalkmak akilli is degildir. Adami vururlar Puki kardes.
Bunu bayern denedi pep hıyarını getirerek de yanlıştı bence bayernin oynaması gereken şey pepin getireceği oyun değildi boşa yıllar kaybettiler

Bunu bayern denedi pep hıyarını getirerek de yanlıştı bence bayernin oynaması gereken şey pepin getireceği oyun değildi boşa yıllar kaybettiler

Öz olacaksin, insanlari kopyalamak fayda getirmez. Yada en azindan kendine özlestireceksin birseyleri... Sen iyi bir takimsan, her türlü rakibi, her dizilis ve sistem ile yenebilme sansin vardir.
Aziz Yildirim ne diyor ? Defansiv oynamasin, sert oynamasin rakipler, oyun güzellessin diyor süperligde... :asd22: Yetenek anlaminda, Real, Bayern, Barca gibi takimlar imba haline geldiler, bunlari ancak kati, dissiplinli, ve mücadeleci oynayarak yenebilirsin.

Herkes bir taraftan transfere karişirsa sistemde çorba gibi olur. Fatih Terim Sneijder'i istemedi aYSal ben aldim oynat dedi. İşler sarpa sardi. Sonra b.k gibi top oynamaya başladik. Şu Burak denen herifin gelmesi bizi bozdu. Tabi yabanci siniri bizi buna zorladi.:(
Terim 2013 de umut ve hamiti aldı o gün için ikiside doğru oyunculardı biri engine alternatif oluşturacaktı diğeri elmandere amrabatı da oyuna hız katacak adam olarak düşündü hoca yedeklerimizde bu tip adam hiç yoktu. ujfalusinin sakatlığı enginin cezası elmanderin super finalde ayağını çatlatması ve performans düşüşü devre arasını zorbela getirmemize neden oldu transferler kötü değildi hepsi o yıl katkı verdiler esasen. drogba ve sneijderin gelmesi karakter ve güç olarak takımı bir adım öte taşıdı ama bu seferde oyun şablonu ve sistemi baştan aşşağı değişti bir daha o sisteme kavuşamadık

4-4-2 ile 4-4-1-1´in minimal anlamda farkliklari var... 4-4-2 zaten doldur bosalt, iki pivotun ceza sahasina gömülmesi degil ki. Mac esnasinda dizilislerdeki sablonlardaki gibi kalmiyor ki adamlar, biri uca kayinca, digeri zaten direk kendini otomatikman geri atar.

Elmander´in yerine alinacak adam da Mandzukic´dir. Imkan olsa, ama imkansiz bir hayal yani. Tam Galatasaray icin bir futbolcu.

En iyi transfer haberi benim için Dursunun yerine gelicek başkandır
Aday çıksa dursun yarın bırakır zaten baskıya dayanamaz sıkıntı şu ki kimse sorumluluk almak istemiyor artık herkes kaçıyor şu vaziyetin ortaya çıkmasında ciddi katkısı olan aysal dahi dönmeye niyetli değil yani gelip telafi edeyim demiyor adam bu durumun vahimliğini gösteriyor

Aday çıksa dursun yarın bırakır zaten baskıya dayanamaz sıkıntı şu ki kimse sorumluluk almak istemiyor artık herkes kaçıyor şu vaziyetin ortaya çıkmasında ciddi katkısı olan aysal dahi dönmeye niyetli değil yani gelip telafi edeyim demiyor adam bu durumun vahimliğini gösteriyor

Camiadaki dinazor dayılar klubün gayrimenkullerini değerlendirmeye müsade etmedikçe bizim borç imkanı yok bitmez.Bu yüzdende başkan adayı bu durumda zor çıkar.Bizim tek çıkar yolumuz gayrimenkulleri değerlendirmek benim fikrim bu.

Bir ton şey yazmışsın Gerçek 4-4-2 nin ne olduğunu yazmamışsın

O sezonki tüm maçları izledim elmander hep ikiliydi orda hatta necati daha ortaalan kimlikli oynuyordu

Öze dönersek 4-4-1-1 dediğin şey zaten 4-4-2 den ayrı birşey değil ikiside forvet orda birisi second striker olduğundan daha gerideymiş gibi görünüyor sanırım buna aldandınız
Pek de öyle değil aslında. Son dönemde gerçek 4-4-2'yi oynayan (veya en yakın oynayan) bi takım örneği vereyim hatta, Manchester City. İleri uçta Agüero-Dzeko, Agüero-Negredo, Agüero-Tevez, Dzeko-Tevez falan oynadı. Tevez'lileri ayrı tutabiliriz, çünkü zaman zaman o da 4-4-1-1 rolünde oynamıştır, ama 4-4-2'de de sıklıkla yer aldı tabi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt