Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4-4-2 ile 4-4-1-1´in minimal anlamda farkliklari var... 4-4-2 zaten doldur bosalt, iki pivotun ceza sahasina gömülmesi degil ki. Mac esnasinda dizilislerdeki sablonlardaki gibi kalmiyor ki adamlar, biri uca kayinca, digeri zaten direk kendini otomatikman geri atar.

Elmander´in yerine alinacak adam da Mandzukic´dir. Imkan olsa, ama imkansiz bir hayal yani. Tam Galatasaray icin bir futbolcu.
Heh işte bu futboldan anlayan adamın hali bir başka oluyor..
bi ton şey yazmış adam ama gerçek 4-4-2nin ne olduğundan bahsetmemiş saatlerce anlattığı şey aslında 4-4-2 zaten forwardlerden biri second striker olduğundan daha orta alanla bütünleşerek oynuyor bu sistemi 4-4-2 den çıkarmaz

Son düzenleme:
Pek de öyle değil aslında. Son dönemde gerçek 4-4-2'yi oynayan (veya en yakın oynayan) bi takım örneği vereyim hatta, Manchester City. İleri uçta Agüero-Dzeko, Agüero-Negredo, Agüero-Tevez, Dzeko-Tevez falan oynadı. Tevez'lileri ayrı tutabiliriz, çünkü zaman zaman o da 4-4-1-1 rolünde oynamıştır, ama 4-4-2'de de sıklıkla yer aldı tabi...
Hayır hayır elmanderli galatasaraydan bahsettim orda ikisi aynı demedim

Gsc'de hiç bu kadar futbol konuşulduğunu görmemiştim

Mübarek matematik dersi gibi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hayır hayır elmanderli galatasaraydan bahsettim orda ikisi aynı demedim
Anladım.

Ama bir önceki postundaki şu ifadene
4-4-2 zaten forwardlerden biri second striker olduğundan daha orta alanla bütünleşerek oynuyor bu sistemi 4-4-2 den çıkarmaz 4-4-1-1 dediğin şey daha farklı bir şablon
katılmıyorum Sn. renkdaşım.

O zaman 4-4-1-1 nedir? Benim anlayışıma göre bi 4-4-2'de forvetlerden ikisini pek ayıramıyorsan (Negredo-Agüero gibi mesela, tarz olarak değil, görev tanımı diyebiliriz), ikisi de gole de orta sahaya da eşit uzaklıktaysa 4-4-2 diyebiliriz. Ama ikisinden birinin görevleri arasında (oyun tarzı değil bak, görev) orta sahaya destek olup ön tarafla bağlantıyı kurmak varsa, yani "orta alanla bütünleşerek oynuyor"sa o 4-4-1-1'in forvetidir. Griezmann gibi.

Negredo/Dzeko-Agüero'lu City'yi ne kadar seyrettin bilemiyorum ama seyrettiysen o ikiliyle Torres-Griezmann ikilisini kıyaslamanı öneririm. Yahut Elmander-Baros ikilisini. Elmander-Neco ikilisini de kıyaslayabilirsin ama yanlış hatırlamıyorsam Neco oynadığında senin de dediğin gibi Elmander en uçta oynuyordu, onu da göz önünde bulundur.

Camiadaki dinazor dayılar klubün gayrimenkullerini değerlendirmeye müsade etmedikçe bizim borç imkanı yok bitmez.Bu yüzdende başkan adayı bu durumda zor çıkar.Bizim tek çıkar yolumuz gayrimenkulleri değerlendirmek benim fikrim bu.
Deniz bitti zaten artık öncelikle şu dursunun otelini satıp elden çıkarmamız gerekiyor riva yı ne yapacaklar hiçbir fikrim yok aysal riva konusunda ortaya birşey koysa genel kurul onaylayabilirdi satışı yani gayrimenkulü satıcam demek çok ciddi bir iş nası ne şekil yapacağını önceden anlatmalıydı

Anladım.

Ama bir önceki postundaki şu ifadene katılmıyorum Sn. renkdaşım.

O zaman 4-4-1-1 nedir? Benim anlayışıma göre bi 4-4-2'de forvetlerden ikisini pek ayıramıyorsan (Negredo-Agüero gibi mesela, tarz olarak değil, görev tanımı diyebiliriz), ikisi de gole de orta sahaya da eşit uzaklıktaysa 4-4-2 diyebiliriz. Ama ikisinden birinin görevleri arasında (oyun tarzı değil bak, görev) orta sahaya destek olup ön tarafla bağlantıyı kurmak varsa, yani "orta alanla bütünleşerek oynuyor"sa o 4-4-1-1'in forvetidir. Griezmann gibi.

Negredo/Dzeko-Agüero'lu City'yi ne kadar seyrettin bilemiyorum ama seyrettiysen o ikiliyle Torres-Griezmann ikilisini kıyaslamanı öneririm. Yahut Elmander-Baros ikilisini. Elmander-Neco ikilisini de kıyaslayabilirsin ama yanlış hatırlamıyorsam Neco oynadığında senin de dediğin gibi Elmander en uçta oynuyordu, onu da göz önünde bulundur.
4-4-1-1 aynıdır demiyorum onu dedim anlatım bozukluğu yapmışım orda cümle oturmamış

Yani o yılki galatasaray sistemine 4-4-1-1 diyorsunuz ama aslında o 4-4-2 deme amacındaydım

Son düzenleme:
bi ton şey yazmış adam ama gerçek 4-4-2nin ne olduğundan bahsetmemiş saatlerce anlattığı şey aslında 4-4-2 zaten forwardlerden biri second striker olduğundan daha orta alanla bütünleşerek oynuyor bu sistemi 4-4-2 den çıkarmaz

Istisna hocalar, ve futbolcular vardir, ama bunu kesin biliyorum ki, cogu hocalar, ve futbolcular, asla bukadar komplike düsünmüyorlar bu oyunu. Bukadar ufak detaylara fix degiller. Bizim jenerasyonumuz, birde cok fazla bilgisayar oyunlarindan etkilendigi icin, bir takinti yapti orada.

NBA´de okadar analyst var, yada gazateci yazar, spor takimlarin. Kafalarini bozmuslar advanced analytics ile. Artik herseyi, onlar ile düsünmeye baslamis, onu herseyin üzerine koymus bir gürüh var. Istatistikleri seven ben bile, olayin bokunun ciktigini düsündüm sonunda, ki bu analizleri okumayi da severim... Yani her ay sanki, yeni bir istatistiksel terim türüyor gibi birsey oldu...

NBA´nin belkide gelmis gecmis en iyi kocu olan Pop ise, cok degisik bakiyor bu konulara. Bazileri faydali, bazileri ise bullshit diyor adam. Faydali olanlarin, zaten hissedebiliyorsun koc olarak, diyor adam. Bazi detaylar gözden kactigi icin, arada sirada göz atabilecegin birsey olarak görüyor...

4-4-2, 4-3-3 vs = sistem değil diziliş

bence tartışma burada başlamış

bu dizilişlere çeşitli sistemleri adapte edebilirsin

zaten sayılara niye bu kadar takıldınız anlamak güç maç başlayınca langırt gibi durmuyorlar di mi

renktaşlar

bazilari dizilisleri langirt futbolu gibi statik düsüniyor

4-4-2 kullanilan Oyunculara göre degisir.

2 kule ST kullanirsin...uzun doldur bosalt olur...
2 top yapabilen, adam gecebilen ST kullanirsin...451, 4411 vs gibi olur...
Kanat oyunculara göre 442 yahut 4-2-2-2 olur.

dizilis den cok oyuncu tipine bakmak lazim.

4411 de o 1 Elmander ise farkli, Alex olsa farkli olur.

Dizilis den öte Sistem belirgin olan sey. Malesef TR cok dizilis üzeri konusuluyor...yanlis bir sey.

Kagit da Dizilis ile Oyunculari gercek dagilimi bazen cok farkli oluyor

Son düzenleme:
Bakarsin kagit da 4231 onyuyoruz.

------------------Selcuk Emre
Sinan -----------Sneijder----------- Yasin
--------------------Podolski

Oyun icin oluyor bu böyle:

-------------Selcuk----------------
------------------Emre-----------
------------------------------Sneijder---Yasin---
---Sinan-------------------------------------------
----------------------Podolsi

Ne Yani ... simdi 1-1-2-1-1 mi oynuyoruz?

Dizilislere cok takilmamak lazim.

misal 442 ile 4231 arasinda cok fark olmayabilir.

RM------CM --------Cm-------LM
-------------ST--------ST--------

yahu... kanatlar biraz öne gidip ve ST'ler tam yan yana olmadi zaman ne oluyor?
Aynen 4231/4411 e yakin birsey cikiyor.

--------Cm--------CM-------
-RM----------ST-----------LM
----------------ST------------

Bir futbol takimin oyun sablonu dizilis degil, Oyuncu tercih ile sistemi belirler.

Son düzenleme:
Yo anladim onu da 11/12'de biz 4411 oynadik bence (soyledigim sebeplerden oturu) onu diyorum.
Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Babacim bunlar cok ufak detaylar... Bunu futbolcular, ve TD´ler takmaz bile fazla bana göre. Terim ile mesela hep, bir pivot, ve bir tane de gezen santraforla oynadik. Ilk döneminde de öyleydi.

Ama futbolcular bunu da, 4-4-2 diye tanimlarlar zaten, burada zaten elmonun efsane hareketi vardir.

Watch @AslanStatistic's Vine "Johan Elmander :"Care four four two (4-4-2)" :)"

Dizilisler zaten kaba bir sekilde göstermek icin. Tabiki 4-4-1-1 tanimlamasini da kullanabiliriz, sahaya dizilisimizi tanimlamak adina. Ama daha da fazla detaya indigimizde, bunun da tam olarak, Eboue´nin orta sahalara, Hakan´in ise stoperlere yakin oynadigini, ifade etmek icin yetmez mesela... :D

bunlar cok ufak, cok da önemli olmayan detaylar bence. bu dizilisler, sonuc olarak kaba bir görsel olusturuyor. hem futbolcu, hemde taraftarlar icin.

Elindeki oyuncular boka sürüm ise, ister diziliş ister sistem olsun 1 adım yol alamazsın. Anca kaos futbolu oynarsın :D

Yani bu kadar net bir 4-4-2 yi bi ton şekle soktunuz adem olayı özetledi

Su anda "iki Sistem" var.

A. Dörtlü Defans (442;4231;4411 vs..)
B. Üclü defans (352;433)

433 de önlibero Stoperin arasina girip ve bekler öne cikdi zamanlar zaten 343/352 gibi birseyler cikiyor.

Elmander baros hattında şimdi yanyana değilde önlü arkalımı diyorsun
Evet, Baros'un asil gorevi sadece gol atmakken Elmander'den istenenler arasinda orta sahayla forvet bolgesi arasindaki baglantiya da katki saglamakti.

Yalniz su durumu da belirtmekte fayda var, bu sablonda oyunu rakip sahaya yiktiginda durum farklilik gosterebilir. Bizim kontrolumuzde olan dakikalarda Elmander 442 santrforunun gorevlerini yerine getirmis olsa da o kontrolu ele alana kadar 44[1]1'deki rolu ustlenmistir (baglantiyi kurmak). O sezon genel anlamda oyunu rakip alana yiktigimizdan da Elmander'i 442 santrforu olarak gormek yanlistir diyemem haliyle ama daha ortada gecen maclarda/dakikalarda Elmander'in gorevinin link up oldugunu es gecmemek gerek.

Burda Atletico ve bahsettigim City'nin oyun tarzi daha saglikli bi ornek olabilir. Atletico'nun oynadigi oyunda Griezmann'in orta sahadan top tasimasi muhimken City'nin duzeninde iki forvetten de bu gorevin beklenmediginin, bu yuku merkez ve merkez ozellikli kanatlarin ustlendiginin de altini cizelim yani.

Babacim bunlar cok ufak detaylar... Bunu futbolcular, ve TD´ler takmaz bile fazla bana göre. Terim ile mesela hep, bir pivot, ve bir tane de gezen santraforla oynadik. Ilk döneminde de öyleydi.

Ama futbolcular bunu da, 4-4-2 diye tanimlarlar zaten, burada zaten elmonun efsane hareketi vardir.

Watch @AslanStatistic's Vine "Johan Elmander :"Care four four two (4-4-2)" :)"

Dizilisler zaten kaba bir sekilde göstermek icin. Tabiki 4-4-1-1 tanimlamasini da kullanabiliriz, sahaya dizilisimizi tanimlamak adina. Ama daha da fazla detaya indigimizde, bunun da tam olarak, Eboue´nin orta sahalara, Hakan´in ise stoperlere yakin oynadigini, ifade etmek icin yetmez mesela... :D

bunlar cok ufak, cok da önemli olmayan detaylar bence. bu dizilisler, sonuc olarak kaba bir görsel olusturuyor. hem futbolcu, hemde taraftarlar icin.
Kesinlikle ufak detay degil. Atletico da kagit uzerinde, ve muhtemelen de oyuncularin kafasinda 442 dizilisindeyken oynadiklari oyunun 4411 oldugunu gormezden gelemeyiz. Benim tanimlamama gore 442'de forvetlerden birine "4le 2 arasindaki baglanti ol" diyorsan o 4411'dir.

Elmander'in eliyle 442 yapmasi da bu nedenle "442 oynuyoruz, benden link up beklemeyin" demek degildir. City ve Atletico ornegine geleyim tekrar. Bizim oyunumuz Atletico'ya daha yakindi, City'de ise dedigim gibi topu one tasima gorevi orta 4ludeydi.

Evet, Baros'un asil gorevi sadece gol atmakken Elmander'den istenenler arasinda orta sahayla forvet bolgesi arasindaki baglantiya da katki saglamakti.

Yalniz su durumu da belirtmekte fayda var, bu sablonda oyunu rakip sahaya yiktiginda durum farklilik gosterebilir. Bizim kontrolumuzde olan dakikalarda Elmander 442 santrforunun gorevlerini yerine getirmis olsa da o kontrolu ele alana kadar 44[1]1'deki rolu ustlenmistir (baglantiyi kurmak). O sezon genel anlamda oyunu rakip alana yiktigimizdan da Elmander'i 442 santrforu olarak gormek yanlistir diyemem haliyle ama daha ortada gecen maclarda/dakikalarda Elmander'in gorevinin link up oldugunu es gecmemek gerek.

Burda Atletico ve bahsettigim City'nin oyun tarzi daha saglikli bi ornek olabilir. Atletico'nun oynadigi oyunda Griezmann'in orta sahadan top tasimasi muhimken City'nin duzeninde iki forvetten de bu gorevin beklenmediginin, bu yuku merkez ve merkez ozellikli kanatlarin ustlendiginin de altini cizelim yani.

Grizmanın yaptığı ile elmanderinki aynı değil şimdi elmander ortaalanla bağlantı kurmuyordu rakibi karşılama ve hücum presle ortaalana destek sağlıyordu bu yaptığı iş ilerde forward hattında yaşanan bir hadise zaten ben ortaalanla bağlantı kuran işini necati için dedim sende onayladın yanlışmıyım? Hatta elmander en ileri uçtaydı bunuda söyledin bak desen ki elmander necati ikilisinde 4-4-1-1 di tmm hadi diyeceğim ama baros elmander vallahi billahi 4-4-2 ydi bu 4-4-2 değilse zaten 4-4-2 diye bir sistem yok demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt