Tamamen kişisel yorumum ve tahminlerimi içerir...
Bana göre transferin bu kadar uzamasının 5 nedeni olabilir.
1. Senaryo yönetim teknik ekiple en başından beri ortak hareket edip büyük bir golcü ile anlaştı (pato). Ancak transfer oyuncunun zamana ihtiyaç duyduğu için netlik kazanmadı ve beklenildi. Çünkü diğer transferleri de bu transferin durumu belirleyeceği için büyük ölçüde risk alınarak son haftaya kadar gelindi. Bir yandan da olağan bir yatma durumunda devreye girecek alternatif planlar yapılmaya başlandı.
2. Senaryo daha transfer sürecinin başında belirli isimlerle anlaşıldı. Yönetim ne de olsa anlaştık düşüncesiyle rahat hareket edip alternatif planlar üzerinde çalışmadı. Önce satacaklarımız veya yollarımız ayıracaklarımızla bağlarımızı koparalım sonra önümüze bakalım dediler. Bu rahatlıkla vakit kaybettiler. Sonra Anlaşılan futbolcuların menajerleri ve kulüpleri pürüz çıkardı. Kulübün de durumu risk altında olduğu için fiyat yükselttiler. Yönetim de bu duruma tepki gösterip son dakika alternatif planlar üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Ancak zaman daraldığı için teknik heyet ile yönetim oyuncu seçimi noktasında uzlaşamadılar.
3. Senaryo yönetimin finansal FairPlay ile ilgili kamuoyundan gizlenen bir kısıtlamanın etkisiyle elinin kolunun bağlı olması ve büyük bütçeli transferler yerine daha titiz davranması. Özellikle Rodrigesin ve Fatih Hoca istemediği halde Ozanın satışı, Belhandanın satılmak istenmesi gibi durumlar böyle bir ihtimali de doğurabilir. Çünkü kulüp dar boğazdadır ve kar göstermek zorunda olabiliriz. Bu durumdan dolayı taraftarı son haftaya kadar oyalayıp erene muhtaç hale getirip son dk düşük maliyetli birkaç oyuncu getirip noktalamak isteyebilirler.
4. Senaryo yönetimin hükümetle olan yakınlığı ve ihalelerde yakın ilişki içinde olması zorunluluğu nedeniyle yönetimin bazı ekonomik güçlükler ve tesisleşme adına hükümetle anlaşıp bu seneyi feda etmesi. Hükümetin desteğinin artık açık bir şekilde görüldüğü akpilsporun şampiyon yapılıp satılması projesi. Kim bilir belki de büyük kulüplerin borçlarının yapılandırılması için bazı fedakarlıklar istenmiş olabilir. Yönetimde transferleri bahaneler öne sürerek ve teknik ekibi oyalayarak bilerek yapmıyor olabilir.
5. Senaryo Fatih Terim düşmanlğı. Fatih Hocamızın takımımızın başında kazandığı başarılar, onunla hep daha güçlü olmamız birilerini rahatsız edebilir. Özellikle Federasyonla yaşanan daha önceki sıkıntılar ve hükümetin de etkisiyle milli takımdaki görevine son verilmesi nedeniyle yönetim yukardan baskı yiyerek Fatih Terime Mobbing uyguluyor olabilir. Yani Fatih Terim istifaya zorlanıyordur. Bu nedenle alabilecek durumda olmamıza rağmen hocamızın istediği isimler alınmayarak, onun izin vermediği oyuncular gönderilerek hocamız zor durumda bırakılıyor olabilir. Yönetim hocaya savaş açmış, paralı kalemlerine de haber yaydırarak taraftar ile hocanın bağına da zarar vermeyi amaçlayabilir.
Tüm bu olasılıklar içinde ben Göztepe maçından sonraki hocanın açıklamaları ve dün geceki resmi siteden paylaşılan resimden dolayı 1. Senaryonun daha olası olduğu düşüncesindeyim. İnşallah da böyle sonuçlanır...
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi