Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Systeme göre oyuncu tercih eden birisiyim.
Prandellide ne dediğine önem vererek burak il olmaz diye düşünüyorum. Umut ilede olmaz.
Yerden pas oyunu, top bizde kalmalı devamlı, set oyunu sabırlı çekilde diye benzer açıklaması var hocanın.
Bunu sen olcan,sneijder,melo ,selçuk gibi isimler ile rahatlıkla yapa bilirsin zamanla.
Burak ama top ile bu oyunu bozmaya çok büyük aday maalesef. Umut ondanda kötü bu konuda.
Hazırlık maclarına görede değil , bu yorumu geldiğinden beri destekliyorum
Geliştirir diye destek çıkdım. Drogbada bu eksik olan yönlerinikapatı baya.
Ama evet özelikle hazırlık maclarında bariz çekilde oyun içindeki yetersizliği göze çarptı.
Transfer olmayıp burak ile yola çıkarsak ise yapacak bir şey yok bu arada.
Destek vermek zorundayız ve son 2 yılda olduğu gibi eksiklerini kapata bilir belki duasına girerim artık.
Türkiye Ligin´de teknik direktör olup, sana tam olarak uygun olan bir kadro ile calismak kolay degildir. Fatih Terim´de bu yoktu, Mancini´de de yoktu, oyun anlayislarina uymayan oyunculari, kullanmak mecburiyetindeler. Ben Burak Ylmaz´i en iyi oldugu zamanlarda (CL ve Lig dahil 33 gol) en cok elestiren insan oldum baska forumlarda, benim yazdiklarim almanca olarak halen durmaktadir. Bende o konularda gelismesini istedim, ama olamadi.
O yüzden su an mesele Burak´i objektif bir bicimde degerlendirmektir, Prandelli´de bir cözüm üretmesi lazim, nasil oturtacak diye Burak Yilmaz´i sistemine. Baska bir alternatifimiz yok, Prandelli mesela santrafor degil kanat forvet istemesi bence bunun bir parcasi. Bence tam tersine Prandelli Burak Yilmaz´i sistemin de faydali bir oyuncu olarak görüyor ve tek mesele artik Burak Yilmaz´i kullanmak. Bos alanlara verimli kosular yapabilen oyuncular, top kontrolü sende bile oynasan önemlidir. Gecen sene mesela Burak´dan baska nerdeyse hic bir oyuncunun bos alana pozitif depar atmamasi, spacing konusunda sorun olmustur. Bos alanlara kosu yapmassan, dinamik oyun bekleyemezsin. O yüzden Burak ve Umut ile Trabzonspor topa hakim oldugu halde, dinamik bir oyun oynayabilmistir. Cok hizli cikiyorlardi ataklara, cünkü ikise bos alanlari iyi kullaniyor. (Burak o konuda daha iyi)
Ne yazikki yabanci forvet diyenler irrasyonal. Prandelli eger yabanci kanat/forvet istiyorsa, Amrabat´i gönderip bizim Bruma´yi benchten getirmeyi planliyor. Simdi eksiklere bakalim...
1. Yerli sag bek olarak sadece Veysel var ve Hamit, ne verebilecekleri mechul. Ikiside Prandelli´nin sistemine uyan oyuncular degil.
2. Yerli Sol bekimiz yok, yani Telles´in takimda su an alternatifi bulunmuyor.Telles ve önünde oynayacak Bruma´nin savunma yönleri bize saha icinde dezavantaj olacaktir.
3. Stoper konusunda kadro derinligimiz icler acisi. Tecrübesiz bir savunma hatti, basa daha büyük bir bela olacaktir sezon icinde.
Ne yazikki durumumuz bu, olaylara realist bakilmasi gerekiyor. Ve durum böyleyken Burak´i kesmek mantikli gelmiyor. Serdar ve Mevlüt olsaydi durum farkli olabilirdi, ama ne yazikki almadik/alamadik onlari.