Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Systeme göre oyuncu tercih eden birisiyim.

Prandellide ne dediğine önem vererek burak il olmaz diye düşünüyorum. Umut ilede olmaz.

Yerden pas oyunu, top bizde kalmalı devamlı, set oyunu sabırlı çekilde diye benzer açıklaması var hocanın.

Bunu sen olcan,sneijder,melo ,selçuk gibi isimler ile rahatlıkla yapa bilirsin zamanla.

Burak ama top ile bu oyunu bozmaya çok büyük aday maalesef. Umut ondanda kötü bu konuda.

Hazırlık maclarına görede değil , bu yorumu geldiğinden beri destekliyorum

Geliştirir diye destek çıkdım. Drogbada bu eksik olan yönlerinikapatı baya.

Ama evet özelikle hazırlık maclarında bariz çekilde oyun içindeki yetersizliği göze çarptı.

Transfer olmayıp burak ile yola çıkarsak ise yapacak bir şey yok bu arada.

Destek vermek zorundayız ve son 2 yılda olduğu gibi eksiklerini kapata bilir belki duasına girerim artık.

Türkiye Ligin´de teknik direktör olup, sana tam olarak uygun olan bir kadro ile calismak kolay degildir. Fatih Terim´de bu yoktu, Mancini´de de yoktu, oyun anlayislarina uymayan oyunculari, kullanmak mecburiyetindeler. Ben Burak Ylmaz´i en iyi oldugu zamanlarda (CL ve Lig dahil 33 gol) en cok elestiren insan oldum baska forumlarda, benim yazdiklarim almanca olarak halen durmaktadir. Bende o konularda gelismesini istedim, ama olamadi.

O yüzden su an mesele Burak´i objektif bir bicimde degerlendirmektir, Prandelli´de bir cözüm üretmesi lazim, nasil oturtacak diye Burak Yilmaz´i sistemine. Baska bir alternatifimiz yok, Prandelli mesela santrafor degil kanat forvet istemesi bence bunun bir parcasi. Bence tam tersine Prandelli Burak Yilmaz´i sistemin de faydali bir oyuncu olarak görüyor ve tek mesele artik Burak Yilmaz´i kullanmak. Bos alanlara verimli kosular yapabilen oyuncular, top kontrolü sende bile oynasan önemlidir. Gecen sene mesela Burak´dan baska nerdeyse hic bir oyuncunun bos alana pozitif depar atmamasi, spacing konusunda sorun olmustur. Bos alanlara kosu yapmassan, dinamik oyun bekleyemezsin. O yüzden Burak ve Umut ile Trabzonspor topa hakim oldugu halde, dinamik bir oyun oynayabilmistir. Cok hizli cikiyorlardi ataklara, cünkü ikise bos alanlari iyi kullaniyor. (Burak o konuda daha iyi)

Ne yazikki yabanci forvet diyenler irrasyonal. Prandelli eger yabanci kanat/forvet istiyorsa, Amrabat´i gönderip bizim Bruma´yi benchten getirmeyi planliyor. Simdi eksiklere bakalim...

1. Yerli sag bek olarak sadece Veysel var ve Hamit, ne verebilecekleri mechul. Ikiside Prandelli´nin sistemine uyan oyuncular degil.

2. Yerli Sol bekimiz yok, yani Telles´in takimda su an alternatifi bulunmuyor.Telles ve önünde oynayacak Bruma´nin savunma yönleri bize saha icinde dezavantaj olacaktir.

3. Stoper konusunda kadro derinligimiz icler acisi. Tecrübesiz bir savunma hatti, basa daha büyük bir bela olacaktir sezon icinde.

Ne yazikki durumumuz bu, olaylara realist bakilmasi gerekiyor. Ve durum böyleyken Burak´i kesmek mantikli gelmiyor. Serdar ve Mevlüt olsaydi durum farkli olabilirdi, ama ne yazikki almadik/alamadik onlari.

Açıkçası Serdar Taşçı olmasa da olur

ama Mevlüt kesinlikle alınması gereken bir isimdi

Bence stoper bölgesinde yerli derinligimiz basimiza bela acacak,o yüzden Prandelli orada devamli Chedjou´yu kullanmak zorunda kaliyor. Serdar Tasci kiralik olarak o bölgede 10-15 mac bile cikarsa, bizim acimizdan büyük kar olurdu.

Drogba gecen sene ligde her 492 dakikada 1 asist yapmis.

Burak gecen sene ligde her 343 dakikada 1 asist yapmis.

Drogba da ayni takimda ileride oynuyordu, o neden daha fazla yapamadi? Sirti donuk istasyon olamadi mi o da? :D

ne olduğunu maçları izleyerek gördük burak drogba'nın takım oyununa verdiği katkının yarısını verse yeterli olur.

son 2 yılda burak 62 maç 40 gol benzama 63 maç 28 gol bu mantıkla burak > benzema mı dememiz gerekiyor:)

ne olduğunu maçları izleyerek gördük burak drogba'nın takım oyununa verdiği katkının yarısını verse yeterli olur.

son 2 yılda burak 62 maç 40 gol benzama 63 maç 28 gol bu mantıkla burak > benzema mı dememiz gerekiyor:)

Bence tam olarak degerlendirmek icin maclardan ziyade dakikalari kiyaslamak daha iyi bir sonuc almamiza yol acacaktir.

Burak 5158 = 57.33 bunu 57 olarak görebiliriz...

Benzema 4380 = 46.6 mac bunu 47 yapabilim...

Burak 57 macta 40 Gol

Benzema 47 macta 28 gol

Biri Süper Lig´de oynuyor diyeri de La Liga´da... Benzema bizde oynasa ayni Burak gibi olurdu Istatistik konusunda... Belki daha bile iye...

Bence tam olarak degerlendirmek icin maclardan ziyade dakikalari kiyaslamak daha iyi bir sonuc almamiza yol acacaktir.

Burak 5158 = 57.33 bunu 57 olarak görebiliriz...

Benzema 4380 = 46.6 mac bunu 47 yapabilim...

Burak 57 macta 40 Gol

Benzema 47 macta 28 gol

Biri Süper Lig´de oynuyor diyeri de La Liga´da... Benzema bizde oynasa ayni Burak gibi olurdu Istatistik konusunda... Belki daha bile iye...

tabiki benzama ile karşılaştırmak doğru değil ancak asıl önemli olan istatistik bazlı değerlendirmenin yanlışlığı. takım oyununa katkının gol veya asistten ibaret olarak görülmesi yanlış.

o mantikla alex hagiden daha büyük bir futbolcudur

ikisi de ayni ligde oynadi istatistikler ortada

tapatalk (^___^)

mesela tevezin clde hic golü yok burakin 8 umutun da 3 golü var

düz mantik umut ve burak tevezi top diye oynar

tapatalk (^___^)

aydinin bile golü var clde

yani o bile tevezi ezer gecer

tapatalk (^___^)

[attachment=12578:uploadfromtaptalk1408415469645.jpg]

Günaydın büyük Galatasarayın büyük taraftarı

Ekli dosyalar

• uploadfromtaptalk1408415469645.webp
    uploadfromtaptalk1408415469645.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 228
mesela tevezin clde hic golü yok burakin 8 umutun da 3 golü var

düz mantik umut ve burak tevezi top diye oynar

tapatalk (^___^)

Ah be Necati... Tevez´in kariyeri boyunca CL´de 6 golü bulunuyor. Bu bile Tevez´in kalitesine yakismayan bir istatistik, galiba sadece 2007/8 sezonunda CL´de kalitesine yakisan bir performans ortaya koymustur. Tevez dünya standartlarinda bir forvet olsa bile, CL´de bir cok sezonda vasatin altinda kalmistir. Juve ve City ile gruplardan cikamadi zaten....

Hersey istatistik degil, ama istatistikleri de yok sayamazsiniz.

Ben spesifik iddialara cevap verdim, neden baska yere cekiyorsun?

Iddia suydu, "Burak'in oyun zekasi hic yok ve pas yapmaktan aciz", ben de dedim ki "oyun zekasi hic olmayan, pas yapmaktan aciz bir futbolcu bu kadar asisti nasil yapti?"

Buna karsi ayni kisi dedi ki "Galatasaray'da o pozisyonda oynayan her oyuncu yapar o kadar asist", ben de Galatasaray'da ayni donemde ayni takimda ayni pozisyonda oynayan Drogba'yla karsilastirdim. Benzema Galatasaray'da oynamadigina gore bu karsilastirmada yeri yok.

Ah be Necati... Tevez´in kariyeri boyunca CL´de 6 golü bulunuyor. Bu bile Tevez´in kalitesine yakismayan bir istatistik, galiba sadece 2007/8 sezonunda CL´de kalitesine yakisan bir performans ortaya koymustur. Tevez dünya standartlarinda bir forvet olsa bile, CL´de bir cok sezonda vasatin altinda kalmistir. Juve ve City ile gruplardan cikamadi zaten....

Hersey istatistik degil, ama istatistikleri de yok sayamazsiniz.

hemen istatistiklere baktin di mi? :asd:

ona göre tevez sadece su bu yilinda iyi performans gösterdi diyorsun

ben son yillarda attigini hatirlamiyordum demek ki 7-8 sene önce atmis

sirf gol atamadi diye vasat oynadi diyorsun adam icin ama gayet iyi maclar cikardigini hatirliyorum ben gecen sezon

aynisini burak icin diyemezsin mesela

ya da sana burakin iyi oynadigi 5 tane mac say desem sayamazsin

anca istatistiklere bakip su kadar gol atti dersin

böyle mantik olmaz buna göre o zaman alex de hagiden daha büyük bir futbolcuydu

istatistikler öyle diyor cünkü sen de buna uymak zorundasin

hemen istatistiklere baktin di mi? :asd:

ona göre tevez sadece su bu yilinda iyi performans gösterdi diyorsun

ben son yillarda attigini hatirlamiyordum demek ki 7-8 sene önce atmis

sirf gol atamadi diye vasat oynadi diyorsun adam icin ama gayet iyi maclar cikardigini hatirliyorum ben gecen sezon

aynisini burak icin diyemezsin mesela

ya da sana burakin iyi oynadigi 5 tane mac say desem sayamazsin

anca istatistiklere bakip su kadar gol atti dersin

böyle mantik olmaz buna göre o zaman alex de hagiden daha büyük bir futbolcuydu

istatistikler öyle diyor cünkü sen de buna uymak zorundasin

Necati sen neden bukadar siyah-beyaz düsünen, stereotopik bir karaktere sahipsin ? Tabiki baktim, Manchester United ile finale dogru giderken gollerini hatirliyorum cünkü...

1. Futbol sadece Istatistik degildir...

2. Yinede Istatistikler tamamen göz ardi edilemez degerlendirmelerde...

3. Bir oyuncunun istatistikleri daha iyi olmasi, daha iyi bir oyuncu oldugu anlamina tabiki gelmez...

4. Ancak istatiksel anlamda gayet basarili bir oyuncu, okadar kötü degildir, takima katkisi muhakak vardir...

5. Bir Santrafor sadece gol sayisi ile degerlendirilemez, ama gol atamayan santrafor takimda en önemli görevini yerine getirmiyordur...

Misal... Juventus´un gecen CL sezonunda kac tane golü var, penaltidan gelmeyen ? Böyle bir durumda takimdaki santraforlar görevlerini yapti diyebilirmiyiz Necati bey ? Bu durumda forvetler, temel görevlerini yerine getirmislermidir ?

Tevez gibi bir golcünün CL´de son yillarda gol atmamasi tabiki de basarisizliktir. Son iki üc yilda oynadigi takimlar gruplardan cikamadigi da bunun takima yansidigini gösteriyor zaten.

2012-2013 de Burak mesela cok üstün bir performans ortaya koydu CL´de, 2013/2014 sezonunda ise bunun cok gerisinde kaldi. Sade Real Madrid ve Kopenhagen maclarinda 4-5 tane gol atmasi gerekiyordu.

Burak yeteneksiz ama mevlut'u onun yerine istemek nedir allah askina, ne cabuk unuttunuz milli takimda aldigi 10 topun 11 ini kaybeden 1 adam oldugunu. Ligde 2 haftadir kontraataktan gol atiyor diye falcao olmus basimiza :)

Alinacaksa yabanci forvet alinrsin mevlut'u alip yeni bir umut bulut gormek istemiyorum

Allah aşkına bize gelme ihtimali olanve Burak'dan daha verimli olacağını düşündüğünüz 3 yerli santrafor sayın.

Neden santrafor mevki diye sormayı zira sol bek de yok stoper de yok sağ bek de yok. Belli ki Muslera-Stoper-Melo-Sneijder-Bruma(ya da yerine gelecek kanat forvet) 5 yabancımız olacak.

Evet Burak'dan daha iyi ve bize gelebilecek 3 yerli santrafor?

Cevap gelirse ben de yarın yorumumu yazarım. Herkese iyi geceler.

cevap ne gezer hocam ergenlerde :)

annneeee hava cok sicaaaak diye bagiranlarla ayni kisiler iste

Burak yeteneksiz ama mevlut'u onun yerine istemek nedir allah askina, ne cabuk unuttunuz milli takimda aldigi 10 topun 11 ini kaybeden 1 adam oldugunu. Ligde 2 haftadir kontraataktan gol atiyor diye falcao olmus basimiza :)

Alinacaksa yabanci forvet alinrsin mevlut'u alip yeni bir umut bulut gormek istemiyorum

Aynen öyle Mevlüt kim yahu Atıf Şeyşu bile daha yararlı olur

Necati sen neden bukadar siyah-beyaz düsünen, stereotopik bir karaktere sahipsin ? Tabiki baktim, Manchester United ile finale dogru giderken gollerini hatirliyorum cünkü...

1. Futbol sadece Istatistik degildir...

2. Yinede Istatistikler tamamen göz ardi edilemez degerlendirmelerde...

3. Bir oyuncunun istatistikleri daha iyi olmasi, daha iyi bir oyuncu oldugu anlamina tabiki gelmez...

4. Ancak istatiksel anlamda gayet basarili bir oyuncu, okadar kötü degildir, takima katkisi muhakak vardir...

5. Bir Santrafor sadece gol sayisi ile degerlendirilemez, ama gol atamayan santrafor takimda en önemli görevini yerine getirmiyordur...

Misal... Juventus´un gecen CL sezonunda kac tane golü var, penaltidan gelmeyen ? Böyle bir durumda takimdaki santraforlar görevlerini yapti diyebilirmiyiz Necati bey ? Bu durumda forvetler, temel görevlerini yerine getirmislermidir ?

Tevez gibi bir golcünün CL´de son yillarda gol atmamasi tabiki de basarisizliktir. Son iki üc yilda oynadigi takimlar gruplardan cikamadigi da bunun takima yansidigini gösteriyor zaten.

2012-2013 de Burak mesela cok üstün bir performans ortaya koydu CL´de, 2013/2014 sezonunda ise bunun cok gerisinde kaldi. Sade Real Madrid ve Kopenhagen maclarinda 4-5 tane gol atmasi gerekiyordu.

juve sadece gecen sene gruplardan cikamadi o da bizim yüzümüzden

ondan önceki sene baya gitmislerdi diye hatirliyorum ben

futbol sadece istatistik degil diyorsun ama buraki savunurken sadece istatistikleri ortaya atiyorsun/atiyorsunuz

böyle bir mantik olmaz diyorum ben de sana

bir forvet önce iyi futbol oynayacak sonra istiyorsa gol de atabilir

iyi oyunu golle süslemek her zaman iyidir ama sürekli kötü oynayip sadece bazen gol atmak yetmiyor

günümüz futbolda her oyuncu iyi oynamak zorunda yoksa her macta zorlanirsin

bir forvetin kötü oynamasi sadece kendisini degil tüm takimi etkiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt