Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forvet yoksa ,,sahte 9" ile oynayalım

__________X______

_______X_____X____

__________S9_______

___X______________X_

Ama gercek forvet siz oyunu bizimkiler taktik acıdan başarabilirlermi :D

* LG G2 Tapatalk *

+ Burak tek forvet en oynatılmaması gereken tip bir oyuncu.

Bence takım tek forvet hiç oynamamalı. Ancak rakibi sürklase edecek boğacak kanatlar olmadığı için mecburen ortasahayı kalabalıklaştırma adına Melo+Selçuk oynatılıyor. Ama cidden rakip için tehlikeli olabilecek kanatlarımız olsa , gitgelleri bol olan, gittiğinde de tehlike yaratmadan dönmeyen, o zaman tek forvet oynamak zorunda kalmayız. Tek forvet oynarken forvet desteksiz kalıyor. Yanlız kalıyor daha doğrusu.

Burak'ın tek forvet oynaması hem futbol anlamında hem agresiflik anlamında Galatasaray'a faydadan ziyade zarar veriyor.

Burak özellikle tek forvet oynadığı maçlarda en çok karşılaştığımız sahneler;

1- Rakibin önüne elini kolunu kullanarak geçmeye çalışma ve sonucunda aleyhimize faul kararı,

2- Rakibi geçecek eski hızı ve gücü olmadığı için, zamanlama hatası ve sonucunda aleyhimize ofsayt kararı

3- Bütün bunlarla maç boyu boğuşan Burak'ın ilk 2 maddeye yakalanmaması durumunda ise " Bari bunu atayım" stresiyle kaçırdığı goller.

Ayrıca önceden Selçuk ve Umut ile şimdi de Olcan ile aralarındaki TS geçmişi yüzünden aleyhimize bile olsa bilerek verdikleri yanlış kararları da unutmamak lazım. ( Boşta başka oyuncu olduğu halde Selçuk'un ısrarla Burak'a pas vermeye çalışması gibi)

Bu arada bu forum reklamları yüzünden hiç bir konuya giresim gelmiyor.

Bakmayın son 5-10 dk da bi ton mesaj yazdığıma. Tulum çıkarıyorum. Elim değmişken çıkarayım aradan diye :D

Yarın kap geliyor inşallah kim olursa olsun ama gelsin biraz tartışalım

Forvet yoksa ,,sahte 9" ile oynayalım

__________X______

_______X_____X____

__________S9_______

___X______________X_

Ama gercek forvet siz oyunu bizimkiler taktik acıdan başarabilirlermi :D

* LG G2 Tapatalk *

Sneijder Başarır bence.

-------------Muslera-------------

Veysel-Semih-Ched-HakanB

__________Melo_________

_____Selçuk___Yekta_____

_____Sneijder(9/10)______

_Olcan_________Bruma___

Kaldı ki Drogba bezdirecek kadar -Buraktan da fazla- da top kaybı yapıyordu, garip çalım denemeleriyle filan...

Drogba cunku golluk pas denıyordu. Zor pası denıyordu. Burak gibi 3m. yanına pas hatası yaptıgını gormedim.

Drogba ile de Burak'ı da bir karsılastırma cumlesinde kullandık ya gercekten bize Salih Dursun falan mustehak.

Bol gol pozisyonuna giren oyuncular icin bu gayet normal bir Istatistik. Bos alanlara bol kosu yapan oyuncular genelde ofsayta cok düserler. Burak´i Avrupa´da o konuda Ronaldo ve Ibrahimovic izliyor. Burak´in takima bence tek zarari takim halinde pres aninda rakibe faul yapmasi. Top bize gececekken, rakip takim duran top kazanip bos yere rahatlama yasiyor oyun icinde...

Gol atmak futbolda belki hersey degil, ama önemli bir unsur oldugunu da unutmamak lazim. Pas konularinda basarisiz olmamiz dogru ama bu takim halinde bir sorun. tek santrafor olarak bu konuda pek bir zarara verecegini düsünmüyorum. Hersey Prandelli´in buragi nasil kullanacagina bagli.

----------------------------------------------Umut Bulut-----------------------------------------------

Jaja Coelho-------------------------------------------------------------------------Burak Yilmaz

--------------------------------Engin Baytar-------Gustavo Colman----------------------------

----------------------------------------------Selcuk Inan-----------------------------------------------

Trabzonspor ozamanlar cok dinamik ve güzel futbol ile 81 puana ulasip sampiyon oldu, eger Burak ve Umut oyunu okadar cok bozan oyuncular ise, bu nasil mümkin olabildi ?

Pas sorunu takım halinde sorun olduğuna katılmıyorum.

Gol tabiki önemli, ama sadece ona bakarak tamamdır demek ne kadar doğru?

Iyi yanları var burakın az çok. Itirazım olamaz buna.

Ama futbol takım oyunu var sayarak yola çıkarsak, bu bizim hocanın oynatmak istediği takım oyununda yeterlimi?

Yeterlisini geçelim. Eksik olan yönleri systeme yararmı yoksa zararmı veriyor.

Gol atması önemli tabikide, ama takımın level atlamasında, bir bütün olarak, ciddi engeleyen eksikleri mevcut bence

Trabzon kadrosunu yukardaki yazmanıda anlam veremedim pek.

2-3 aynı oyuncular var diye mi yazdın? Farklı hoca, farklı takım mentalitesi. Farklı bir sürü oyuncular var....

Sneijder False 9 oynayabilecek kadar top tutamiyor ayaginda ve 2 stopere yem olur çalım yeteneği olmadığından. Bruma, Amrabat ve Olcan da bitiricilikleri iyi olmayan oyuncular.

bu ne ya malum sitelerdeki reklamlar gibi zırt pırt sağ dan soldan ortadan bir şeyler çıkıyor

ad block var ama yine de beyaz boş sayfa çıkıyor :ka10:

Transfersizlik forum yönetimin bütçesini zorlamaya başladı galiba.

Yadaaa, bak Galatasaray yönetimi, biz bile Reklamı hal ettik göndermesi yapılıyor.

Gscimbomderingüçler son tahminim

Burak'tan daha iyisi yok sözüne kesinlikle katılmıyorum

aha işte Burak'tan her anlamda çok daha iyi yerli forvet

alabiliyorsak alalım

PSG-Mevlut-Erding_2518372.jpg

Pas sorunu takım halinde sorun olduğuna katılmıyorum.

Gol tabiki önemli, ama sadece ona bakarak tamamdır demek ne kadar doğru?

Iyi yanları var burakın az çok. Itirazım olamaz buna.

Ama futbol takım oyunu var sayarak yola çıkarsak, bu bizim hocanın oynatmak istediği takım oyununda yeterlimi?

Yeterlisini geçelim. Eksik olan yönleri systeme yararmı yoksa zararmı veriyor.

Gol atması önemli tabikide, ama takımın level atlamasında, bir bütün olarak, ciddi engeleyen eksikleri mevcut bence

Trabzon kadrosunu yukardaki yazmanıda anlam veremedim pek.

2-3 aynı oyuncular var diye mi yazdın? Farklı hoca, farklı takım mentalitesi. Farklı bir sürü oyuncular var....

Oyunu futbolcularina göre sekillendirmek bir Teknik Direktörlük basarisidir. Tek bir oyuncu bütün bir sistemi bozuyorsa, ozaman o zaten iyi bir sistem degildir. Ben kadroyu yazdim, cünkü gördügümüz gibi top kontrolü kisitli iki tane oyuncu ile bal gibi sistem kurulma ihtimali vardir. Ve o kadrodan üc tanesi su an kadromuzda bulunmaktadir. Yani Umut ve Burak ile saglam ve akici bir sistem kuruluyorsa, sadece Burak ile bunun kurulma ihtimali yokmu ?

Bana göre hazirlik maclrini baz alip, cok fazla dramatize ediyorsunuz takimin su anki durumunu. Az oyuncun degismesi yeni Teknik Adam icin bence avantajdir, ancak herseyin oturmasi zaten zaman alacaktir.

Hadi Buraksiz sakir sakir kombinasyon ve verkac yapiyor olsa takim, katilacam. Ama burada sanki takim üst düzey kombinasyonlar yapiyor, ve bunlari Burak Yilmaz bozuyor algisi var, ve bu bana göre dogru degil. Takimda yeterince teknik kapasite var ise, Burak´in pas konusunda yetersizligini kamufle etmesi lazim. Ve su an bu takimda aslinda mevcut, ama en büyük sorunumuz konsantrasyon eksikligi. Su an oyunculara yüklenme yapildigindan, bunun sezon icersinde düzelme ihtimali yüksektir.

Oyunu futbolcularina göre sekillendirmek bir Teknik Direktörlük basarisidir. Eger paslasma takim oyunu degil ise, ozaman tek bir oyuncunun bütün bir sistemi bozmasi, ozaman o zaten iyi bir sistem degildir. Ben kadroyu yazdim, cünkü gördügümüz gibi top kontrolü kisitli iki tane oyuncu ile bal gibi sistem kurulma ihtimali vardir. Ve o kadrodan üc tanesi su an kadromuzda bulunmaktadir. Yani Umut ve Burak ile saglam ve akici bir sistem kuruluyorsa, Burak ile bunun kurulma ihtimali yokmu ?

Bana göre hazirlik maclrini baz alip, cok fazla dramatize ediyorsunuz takimin su anki durumunu. Az oyuncun degismesi yeni Teknik Adam icin bence avantajdir, ancak herseyin oturmasi zaten zaman alacaktir.

Hadi Buraksiz sakir sakir kombinasyon ve verkac yapiyor olsa takim, katilacam. Ama burada sanki takim üst düzey kombinasyonlar yapiyor, ve bunlari Burak Yilmaz bozuyor algisi var, ve bu bana göre dogru degil. Takimda yeterince teknik kapasite var ise, Burak´in pas konusunda yetersizligini kamufle etmesi lazim.

Systeme göre oyuncu tercih eden birisiyim.

Prandellide ne dediğine önem vererek burak il olmaz diye düşünüyorum. Umut ilede olmaz.

Yerden pas oyunu, top bizde kalmalı devamlı, set oyunu sabırlı çekilde diye benzer açıklaması var hocanın.

Bunu sen olcan,sneijder,melo ,selçuk gibi isimler ile rahatlıkla yapa bilirsin zamanla.

Burak ama top ile bu oyunu bozmaya çok büyük aday maalesef. Umut ondanda kötü bu konuda.

Hazırlık maclarına görede değil , bu yorumu geldiğinden beri destekliyorum

Geliştirir diye destek çıkdım. Drogbada bu eksik olan yönlerinikapatı baya.

Ama evet özelikle hazırlık maclarında bariz çekilde oyun içindeki yetersizliği göze çarptı.

Transfer olmayıp burak ile yola çıkarsak ise yapacak bir şey yok bu arada.

Destek vermek zorundayız ve son 2 yılda olduğu gibi eksiklerini kapata bilir belki duasına girerim artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt