Ömer Tuğrul Yılmazer
Berlin Panteri
- 4 Temmuz 2009
- 49.494
- 2.795
- 2.063
Ona bakarsak Dany de süratliydi ve kritik hamleler yapabiliyordu. Riskli bir stoperdi, takimi yakabiliyordu.
E Balanta´nin ne özelligi var da bu kadar israrla istiyoruz? Genc oldugu icin mi?
Bana güvenecegim bir stoper lazim. Semih lider oyuncu degil. Bana lider lazim.
Illa genc olmasi da sart degil. Ne yapayim genc oyuncuyu ben 5 yabanci hakkin varken?
Yabanci dedigin direk katki verecek, fark yaratacak.
Bruma, Telles, Balanta. Hepsi gelismesi gereken oyuncular. Direk katki vermeyince de küfür ediyoruz.
Bu görüşe katılmıyorum. Katılmadığım nokta şu: Genç youncular katkı vermiyor lafına inanmıyorum. Bu bizim memlkette bir şehir efsanesi bence. bruma geçen sene görev verilen hemen her maçta(Kopenhag, Rize, Trabzon aklıma gelenler) takımdaki hiç kimseden daha kötü değildi.
Telles geçen sene vasatın altına düşmedi.
Bence sıkıntı bizim beklentilerimizde. Nasıl ki 1-2 maç gol atamayan adamın santraforluğunu zorluyorsak, Bruma gibi gelen adamlardan her maçta muhteşem olmalarını bekliyoruz. Cris de geldi, Riera da geldi, Amrabat da geldi, Dany de geldi, Chedjou da geldi ve bunlar genç değildi hangisi Bruma ve Telles'den daha fazla katkı verdi. Önceki senelere gidelim Elano, Linderoth, Neill vs. hepsi gelemden öncesine bakarsak garanti katkı verir diye bakılan adamlarken bişey çıkmadı.
Demek istediğim Bruma da Telles de gayet iyi oyuncular ve katkı veriyorlar. Balanta da yi oyuncuysa katkı verir.
Yaştan çok iyi mi kötü mü olduklarına bakalım. hatta iyi oyuncuyas genç oyuncu daha iyidir tabiki. Şimdi hangimiz 22 yaşındaki Varane'ın bilmem kaç yaşındaki Mertesacker'den ya da Semih'in formayı kaptığı Servet'ten kötü olduğunu söyleyebilir?
Oyuncularda süperman olmalarını beklemediğimiz zaman daha çok keyif alırız oynadıkları zaman bana göre.
Bale'in Tottenham da öyle maçları vardı ki saç baş yolarsınız. Oynatmak lazım oynatmak. Real'in sağ beki Carvajal diye bir adam ki bizim takımda oynasa sorgualrız o derece performansları var ama adamlar güveniyor ve o da kendini geliştiriyor.