Hamza Gölbaşı
Cezalı
- 5 Mayıs 2014
- 24.750
- 17.905
- 1.648
Anladım
Asıl sen neye dayanarak diyorsun bunu?
Ryan HENK Donk bu yil icinde (Fernando'nun sakatlik donusu) forma giydigi tum musabakalarda Fernando'ya kiyasla:
- Fiziksel olarak cok daha iyi goruntu verdi. Fernando genelde sahada yuruyor, yanindan kac kere rakip orta saha oyunculari zorlanmadan gecti hatirlamiyorum. Insanlar ornegin Belhanda'nin pas hatasiyla pozisyon vermesine takiyorlar (takmakta haklilar) ama Fernando'nun ruh gibi gezmesi gozden kaciyor. Sampiyon adaylarinin DM'leri arasinda acik ara en kolay calim yiyen kendisi. Tempo olarak bitik ve guclu falan da degil. Donk ise hem mesafe kat etme acisindan, hem de fiziksel saglamlik acisindan cok daha onde. Resmen tekme tokat girisiyor rakiplere. Stamina olarak da ciddi bir fark var, Donk 90 dakika full eforlu oynayabilirken Fernando eger bir maca asilarak baslarsa mac sonunda acayip oyundan dusuyor.
- Kafa topu alma konusunda Fernando koca bir sifir. Ligimizde bu cok onemli. Hem duran toplarda rahatliyoruz, hem de topun ileriye sisirilmesi durumunda.
- Agresiflik ve cesaret konusunda kiyaslanamazlar bile. Donk tekmeye kafa, kafaya tekme, dan dun girisiyor. Muthis bir aclikla oynuyor. Resmen her mac en az bir lesi oluyor. Fernando sertlik yapayim derken bos beles fauller yapiyor, rakibi de yildiramiyor bu fauller.
- Pas. Sakatlik oncesi Fernando'nun net bir ustunlugu vardi bu konuda, ki kendisini elit DM yapan iki temel ozellikten biri pas yetenegiydi, digerinden bahsedecegim. Burada Donk'un net bir ustunlugu var diyemeyiz keza cok ciddi bir kisa pas sorunu var ama oyunu yonlendirecek uzun toplari atma hususunda Donk sakatlik donusu Fernando'dan daha iyi.
- Pozisyon alma. Fernando'yu Fernando yapan ozelligi zekasi. Ligin basinda izlerken muthis zevk aliyordum cunku nerede duracagini hep cok iyi biliyor, diger herkesin aklini okuyor gibiydi. Yalniz fizik kalitesi dustukten sonra, bir de pozisyon disi oynatildigi icin olacak ki artik boyle goz doldurmuyor. En son ne zaman dogru yerde durdugu icin rakip atagi engelledi hatirlamiyorum, cunku artik bunu yapamiyor. Ha Donk bu konuda cok mu iyi? Hayir, ama fizigiyle kapatiyor ve cok kotu de degil zaten.
- Presten cikma. Hic uzatmayayim, Fernando presten cikamiyor. Selcuk Inan vari risksiz paslar bildigi tek metod. Donk ise sayisiz defa ileriye donuk verkaclarla, hatta bazen de dribbling'le presten cikiyor. Hele ki gecen sene Kasimpasa deplasmaninda presten cikip yaptigi bir asist var ki akillara zarar.
Ikisi de amcamin oglu olmadigindan kim iyi oynarsa formayi kapsin demekten cekinmiyorum. Su an DONK cok daha iyi oynuyor.