Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luyindama Twitter hesabı fake bu arada

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben giderlerin fazla oldugu konusunda seninle ayni fikirdeyim. Ama bunu azaltmak zamana yayili bir sürec icinde gerceklesir. ödenilen bonservisin cok yüksek oldugunu biliyorum. Beceremediler yurtdisindan genc potansiyelli forvet bulmayi. Bu yönetimin capi bu.

Zaten Türkiye de devlet futbola destek atmasa futbol olmaz. Oyuncularin maasi üzerinden vergi, Stadyum, Borc yapilandirmasi. devlet bu ülkede futbolu finanse eder. Bizim yapmamiz gereken fazla oyuncu maasi ve asiri faiz ödemekten kacinmak. Yani borclari yükseltmeden yavas yavas düsürelim.
İşte ben de yönetimin çapı bu deyip geçemiyorum. Eleştirmeden duramıyorum. Millet hala bu anormal ücetleri görmesine rağmen şampiyonluğa değer vs. deyip duruyor. Şu sihirli şampiyonluk gelince ne kazanıyoruz bakalım.

Geçen sene şampiyon olan Galatasaray havuzdan 169.8 milyon TL gelir elde etmiş. Bu para hangi zamanlarda ödeniyor bilmiyorum ama ortalama 5.5 üzerinden dövize çevirse 31 milyon € para ediyor. CL'ye katılım 12.7 milyon, yayın gelirlerinden de başka takım katılmazsa 22 milyon € geliyor.

Stat hasılatı 125 milyon TL, GS Store cirosu ise 120 milyon TL'imiş. Hasılatı giderleri düşüp 100 milyon, GS Strore netini de 60 milyon desek kabaca buradan gelen para da 5 TL üzerinden dövize dönse 32 milyon € yapıyor. 10 milyon € da reklamdan gelebilir. Toplam kazanç kaba taslak olarak 108 milyon € yapıyor.

Geçen sene 4. olan BJK havuzdan 135.5 milyon TL almış. Şampiyon ile arasındaki fark sadece 6-7 milyon €. Asıl fark CL'ye katılamamasından geliyor. Örneğin geçen sene Galatasaray şampiyon olamasa toplam geliri yaklaşık olarak 67 milyon € olacaktı.

Kısaca Türkiye'de şampiyonluğun avantası yaklaşık olarak 40 milyon € oluyor. Galatasaray özellikle bu sene şampiyonluğu garantiye almak için -gelecek senelerin gelirlerini hesaba katmamak gerek- Diagne ve Mitroglou'na toplamda (bonservis + maaş) şimdiden 28,6 milyon € parayı bağladı. 40 milyonun gitti 29'u kaldı geriye 11 milyon €. Gelecek sene şampiyonluk asla garanti değil, tüm şartlar sıfırlanıyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez ama bu iş kaz için kümesi yok etmeye benziyor.

İşte Türkiye'de bu aptal transfer politikası yüzünden her takım şampiyonluğa bağlı yaşıyor. Hele büyük takımlar sadece 2 hatta bazen 1 sezon bile şampiyon olamazsa tepe taklak aşağıya gidiyor.

Devlet destek vermeden futbol olmaz ama desteğin 10 olması var ve bir de 100 olması var. Bu kadar aptallık yapıldıktan sonra bu desteğin sonu yok, günün birinde verilen 500 destek de kurtarmaz.

Efendilik arıyorsan Serdar-Ozan tandemine gideceksin

Burada gömüş var gömüş

DyPUEMPWwAEBGUX.jpg
bu ne oģlum cehennem melekleri gibi oldu takım

Kadro süper oldu süper.

Muslera - Mariano - Luyindama - Marcao - Nagatomo - Fernando - Ndiaye - Feghouli - Belhanda - Onyekuru - Diagne

İsmail - Linnes - Semih - Emre - Yunus - Celil - Kostas

Tek sıkıntı 13 yabancı olması.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tek sikinti o degil, ayrica rotasyon da sikinti. Yedegimiz yok dogru durust. Orta sahamiz istikrarli degil ve "eksik" kaliyor.

Luyindamaaaaaaaaaaa

Lukunku ve Nonda'dan sonra 3. Kongolu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt