Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Scout'a falan gerek yok. Sneijder Drogba gibi transferler yapsak her sene yeter. Scoutlara harcayacağın parayı alt yapıya ayır adam gibi gençler yetiştir.

'Alt yapidan dogru dürüst oyuncu yetişmiyor ki ona o kadar para harcayalim. Türkiye de düzensiz altyapi sistemi var ve oyuncularin çogu büyük kulüplere geldikten sonra ego/motive/moral sorunu yaşiyor. Onun için Ispanya, Almanya veya Hollanda'dan oyuncu almak bana daha mantikli geliyor bana; o türlü ülkelerin altyapisi çok düzenli, oyuncular çok küçük yaş da pozisyon oyuncu ögreniyorlar, paslaşma, dribbling gibi önemli futbol kalitelere de önem veriliyor.

Ayrica her sene Sneijder Drogba gibi transferleri yapacak kadar yüksek bütçe sahip olmadigimizi düşünüyorum, hem bu transferler ancak kisa vaade de faydali olacak transferler.

O değilde az önce gördüm Mersin taraftarı stada ManU tişörtüyle gelmiş. :D Lakaplarda aynı: Kırmızı Şeytanlar. :D

O değilde Mersin ne goller kaçırdı. Takıma çöpleri toplamışlar. Cenk baya kaçırdı. Allah sabı versin. :D

Neyse kendimize odaklanalım, inşallah bu gece hareketli geçer. :)

'Alt yapidan dogru dürüst oyuncu yetişmiyor ki ona o kadar para harcayalim. Türkiye de düzensiz altyapi sistemi var ve oyuncularin çogu büyük kulüplere geldikten sonra ego/motive/moral sorunu yaşiyor. Onun için Ispanya, Almanya veya Hollanda'dan oyuncu almak bana daha mantikli geliyor bana; o türlü ülkelerin altyapisi çok düzenli, oyuncular çok küçük yaş da pozisyon oyuncu ögreniyorlar, paslaşma, dribbling gibi önemli futbol kalitelere de önem veriliyor.

Ayrica her sene Sneijder Drogba gibi transferleri yapacak kadar yüksek bütçe sahip olmadigimizi düşünüyorum, hem bu transferler ancak kisa vaade de faydali olacak transferler.

Bize de kısa vadede başarı gerekli zaten. Şimdiye kadar 3 sezonun üzerinde oynayan yabancı sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Üstelik bu ülkede yabancı sınırı var senin aldığın yabancının direk etki etmesi gerek takıma.

Altyapı olayına gelirsek, iş tamamen hocada bitiyor. Altyapılarda ski futbolcular yerine bu işin ilmini bilen akademisyenler çalıştırmak gerekiyor büyük akademilerde olduğu gibi. Antrenman tesisleri, altyapı olanakları vs çok önemli. 2-3 ay önce Galatasaray U14 takımıyla aynı uçaktaydım, takımın başındaki hocalar beden eğitimi hocasından bozma tiplerdi. Bu adamlarla bu işler olmaz. Sen bu çocuklara akademiye girdiği andan itibaren Galatasaray gibi bir camiaya ait olduğunu hissettirmelisin ki adam ne oldum delisi olacağına, nerede olduğunun farkında olup ona göre ayağını denk alsın, kendini geliştirsin.

hazır bursadayken şenol güneşte umutu ıstıyorum diye açıklama yapmışken ver umutu az da para üstüne al şeneri gel.seneye umutu zaten göndericegız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt