foruma katıldığın ilk saatlerde mesajlarını zevkle okuyodum ama Sneijder için yaptığın muhasebe gerçekten bi Galatasaraylının yapacağı bir muhasebe değil üzgünüm
Sneijder ile ilgili bir problem oldugunu sanmakla konuya baslarken hata ediyorsunuz . Ben meramimi su sekilde ifade edeyim tekraren , ve ozetle ..
- Oncelikle klubun maas skalasi cok yuksek ve sneijder burada zirveyi temsil ediyor , bu ve benzeri TUM adamlardan kurtulmamiz onlarin basarili olup olmamalarindan bagimsiz olarak zaten sart cunku UEFA nin bize dayattigi sebeplerden kriterlerden oturu
- Ikincisi takimda ciddi bir yonetim zaafi var ve bunu yeri gelince kuyruguna basilinca kullanan bazi tipler var , sneijder bunlardan biri ama asla teki degil , sabri kadro disi birakildiginda ,gecmiste hamit, garanti parasi olmasa selcuk .. bunlarin hepsini goruyor ve gozetliyorum , sadece iclerinden sneijderin ismi sukseli diye cimbizla cekilip aklanmasina kendimce mantik bulamiyorum
- Ucuncusu , satis sansi olan oyunculari konusuyoruz , burada bruma, telles, sneijder konusuluyorsa bu negatif ayrimciliktan degil para ettiklerinden dolayidir. bizim 1,5 milyar borcla alakasi yok bunlarin , orada devede kulak kalir , ama senelik butce ffp kriterleri acisindan acilen aysal doneminden biriken son donem zararlarini toparlar onemli olcude
- Dorduncusu , benim de muslera gibi ,ayrilan melo gibi , podolski gibi izlemekten sneijder gibi keyif aldigim ama gitmesine uzulecegim adamlar elbette var , fakat bu adamlarin tavir sekli , klube camiaya yaklasimlari sneijder gibi degil ,bunu gozlemleyebiliyorum ,yonetimle karsilikli geriyolar ..
- Son olarak da ,takimin genel performansi cok dusuk ama bazi oyuncularin uzerinde ekstra bir bosvermislik de var , tum sezon surdu bu .. baslica aklima gelenler sneijder ,ozellikle yasin , chedjou .. bu adamlar takimin genel halinden bagimsiz olarak bireysel olarak da islerine egilmediler tum sezon .. hep ornek veriyorum , sneijder sampiyon oldugumuz sezon cogu macta takimin en cok elestirilmesi muhtemel adamiyken sirf kendine has ozellikleriyle maclari degistirdi .. bunu yapmak icin o sezonlarda da takim oyununa ihtiyaci yoktu , bunu kanitladi defalarca ..
Aslinda bunlari kendiniz gorup degerlendirseniz daha iyi olur , oturun maclari ustun koru izleyin , serbest vuruslari kornerleri , top saklamalari ,kendini yerde bulmalari .. bu takim 2-0 dan 4-2 orduyu yenip sampiyon olduysa sneijder fisekledi takimi , juventusa o acidan o golu sneijder atip tur atlatti , fenere bjk ye genclere sutla sneijder atti o golleri , peki bu adam gecen sene neredeydi
mesela su sekilde bir sey animsiyor musunuz , 4-5 mac var mi , sneijder elinden geleni yapti asist gol vs ama takim kaybetti .. yani kisaca sneijderin bir EXTRA si yoktu , ben de bu ekstrasi olmayan adama 5 milyon daha 2 sene boyunca verecegimize , vermeyelim diyorum .. ne var bunda , cok mu garip ,cok mu sira disi bir dusunce