Cevap: Transfer Nöbeti
Obi Mikelin konuştuğu Sabah Gazetesine
Cümleten Selamın Aleyküm Arkadaşlar. Nasılsınız.:ayatollah:
Bazı gazetelerde gördüğüme göre gene mikel bize yazılmaya başlamış. Ben şahsen önlibero da mikelin stoper anlayışı ile oynamasını görmektense, bir Squeira,yada bir kolarov un önlibero olarak mikelden daha faydalı olacağını cidden inanıyorum.
Özellikle de Squeiranın çizgide 8-10 metrelik sadece kendisinin görebildiğini düşündüğüm o daracık koridorda verkaçlarla o hızla nasıl kolay ilerleyebildiğini gördükçe, ortasahada bir yanında selçuk bir yanında wesley olursa eminim topa sahipken önliberoda zincirle bağlasan tutamazsın. İleri çıkışlarında 4 lü defans chedjou nun önliberonun yerini doldurması ile 3+1 e dönerek bu boşluğu rahat doldurur.
Ya da kolarov;.... Rakip kalede etkili olmak için penaltı noktasına inmesine hiç gerek yok, ceza yayının yakınına kadar inmesi yeterli. Hemen hemen her şartta çıkarabilidiği sert şutları çok etkili olur ve mevkisinden fazla uzaklaşmayı gerektirmez..
AMA en büyük fark, stoper anlayışı ile değil her fırsatta dikine oynamayı isteyen bir ön liberomuz olur. Yani; ilk senesindeki melo ya benzeyen bir önlibero....
Fakat genede Mikel gelirse ( futbol tekniği ile değil )
oyun anlayışı ile beni utandırırana kadar; eleştirmeyi keserim ama can-ı gönülden desteklemem zor görünüyor.. İnşallah yanılırım. Beni daha ilk maçlarında utandırır..