Uğur Karakullukçu: "Lucas Leiva, Liverpool'da tanıdığımız bir oyuncu. Brezilya Ligi'nde çıkış yaptıktan sonra 20 yaşında Liverpool'a gitti."
Uğur Karakullukçu: "Leiva, o dönem özel yetenek statüsüyle Premier Lig'e getirildi."
Uğur Karakullukçu: "Milli Takım'da yeterince oynayamayan isimler, özel yetenek statüsü olmadan Premier Lig'e getirilemiyor."
Uğur Karakullukçu: "Leiva dönem dönem sakatlıklar geçirmiş olabilir ama sezon genelinde çok iyi ortalamalar tutturmuş bir oyuncu."
Uğur Karakullukçu: "30 maçın altına düştüğü sezon nadirdir. Geçen sezon da çoğunluğu ilk 11 olmak üzere 27 tane Premier Lig maçına çıktı."
Uğur Karakullukçu: "Tabi eskisi kadar atletik olmadığını söyleyebiliriz. Bundan 4-5 yıl önceki Leiva yok belki ama çok tecrübeli +
... top kesmeyi çok iyi bilen, Galatasaray'da olmayan defansif orta sahadaki o boşluğu doldurabilecek kalitede bir oyuncu."
Uğur Karakullukçu: "Pas arası yapma sezgisi var, toplara doğrudan müdahale edebilme becerisi kuvvetli."
Uğur Karakullukçu: "Onu Galatasaray orta sahasında bol bol faul yaparken de göreceğiz. Bu profilde bir oyuncu Galatasaray'da yoktu."
Uğur Karakullukçu: "Bu bölgenin mutlaka doldurulması gerekiyordu. Ben tecrübeli bir oyuncu tercihinin burada yapılmasını anlayabiliyorum."
Uğur Karakullukçu: "Lucas Leiva'yı her zaman için özel kılan noktalardan bir tanesi de DOS olmasına rağmen iyi de bir pasördür."
Uğur Karakullukçu: "Hiçbir zaman top ayağına yakışmayan bir oyuncu olmadı. Hava hakimiyetinde de zaafiyet yaratacağını düşünmüyorum."
Uğur Karakullukçu: "Ben Lucas Leiva'nın genel anlamda Galatasaray adına iyi bir kazanç olduğunu düşünüyorum."
- Uğur Karakullukçu: "Lucas Leiva hız konusunda sıkıntı yaşadığı zaman onu stoperde de değerlendirdi Jürgen Klopp."
Uğur Karakullukçu: "Geçen sezon 6-7 tane stoperde oynadığı maç var Leiva'nın ve o maçlarda da hiç de fena performans sergilemedi."
Uğur Karakullukçu: "Klopp döneminde, ihtiyaçlar çerçevesinde gayet de forma giydi. İyi bir transfer olduğu konusunda hiç şüphem yok benim."
Uğur Karakullukçu: "Leiva gayet başarılı olacaktır. Galatasaray camiasına hayırlı olsun."