Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Ben şoyle düşünüyorum.Wijnaldum henuz 19 yaşında.Alirsan eğer ilk sezon hücuma yonelik sol kanatta gorev verirsin; rotasyona sokarak,Gio ile donuşumlu(Ardayı,Kewell'ı yok sayıyorum).2.sezonda ise yavaş yavaş Gio'yu sola, Wijnaldumu ise sağa yerleştirirsin.Pekala da olur hani..Büyük paralara da satabilme imkanımız vardır hani.Gelme ihtimali bence çok yukseuk.Neden?Birkere Frank Rijkard'ın elinde olmak her futbolcuya nasip değildir.Oda Surinam asıllı Rijkaard gibi.Oda hollandalı..daha bir suru sebep var.Feyenordun istikrarsız hali.Galatasarayın her sene şampıyonluğa oynayan ve akabinde şampıyonlar ligine katilma durumları olması.Boylelikle kendisini avrupada daha iyi gosterebilme fırsatı.Bla Bla Bla...

Orta sahaya Emana ya da S.Schaars ve Hamit.

Forvete Mounir El Hamdaoui ve Halil.

Galatasaray bu sezon defans oyuncusu transfer edecekse muhtemelen Vincent Kompany olur. Takımın maddi çıkarlar nedeniyle Manchester City ile ilişkileri çok iyi. Kompany o takıma faydalı olamıyor. O nedenle alınma olasılığı yüksek.

Eğer orta saha ve forvete adam bakıyorsak M. City kadrosunu özellikle de yedekleri bir gözden geçirmemiz şart. Bu nedenle eğer forvet transferine esnek bir bütçe ayrıldıysa sınırlar zorlanarak bir şekilde Jo'nun kalacağına inanıyorum.

Hamit transferi tamamen iç güdüsel bir tahmin olmakla birlikte gerçekleşicek. Bu sezonu şampiyon tamamlarsak (Hamit başarı isteyen bir oyuncu, çünkü yıllardır Türkiye dendiğinde öne sürdüğü bahane güçlü lig ve takımlar) işte o zaman şampiyonlar liginde bu defa bu takımın başarılı olma olasılığı yüksek. Hamit'in gelmek isteyeceği bir takım oluruz diye düşünüyorum. Ah bir de her tarafından yaratıcılık ve oyun zekası fışkıran Nuri Şahin'i transfer edebilsek...

Onun dışında bu takım çok iyi. Kendi içinden de eminim alternatifler üretecektir. Mehmet Topal ve Barış'ın önümüzdeki sezon mesafe katedeceklerini düşünüyorum. Neeskens'in dediği gibi devrim zaman ister. Emre Çolak zaten seneye bence hesapları bozacak ve çok sık ilk 11'e girecek bir isim.

Fazla adam alıp satmaya, takımın dengesini bozmaya gerek yok. Kewell tahminen gidici. Arda Adnan Polat'ın açıklamaları ve akıl- mantık doğrultusunda takımda kalacaktır. Öncelikli olarak kiralıkların elde tutulması, özellikle Caner ve Gio'dan bahsediyorum, ihtiyaçtan da 2 orta saha oyuncusu transfer edilmesi şart, geri kalan transferimiz lüks harcama katagorisine girer. Yani Servet satılmadığı sürece bir defans oyuncusu almak gibi. O da keyfe keder.

Eğer yabancı gönderirsek Orta Sahaya iyi bir yabancı alırız . Göndermezsek de Hamit ' i alacağımızı düşünüyorum . Batu Han ' ın dediği gibi Nuri ' yi alabilsek süper olacak da çok zor .

Hamit'i falan istemem açıkçası. Nuri Şahin ve Eren Derdiyok (Mevlüt de olabilir)gibi iki türk statüsünde adam gelsin tamamdır. Bu takımın yabancı transfere ihtiyacı yok. Defansa da Ali Turan ve bir Türk daha yeter.

Bir de birkaç Türk oyuncu alternatif olarak alınabilir. Ozan İpek, Murat Ceylan gibi..

Kim Kallstrom (Lyon) football player profile, transfers and rumours

Contract

Signed: 01/07/2006

Expiry: 06/2010

Speculated wage: Unknown

Clause: Unknown

Sanırım geçen yaz transfer sezonunda oyuncu ve kulübü ile bir girişim oldu ama tranfer o dönem için gerçekleşmemişti. Kallström'ün sözleşmesi Haziran 2010'da sona eriyor. Şu takımın içine Kallström'ün dahil olduğunu düşünmek bile akıllara zarar. Üstelik bonservis ödemeden.

AZ den beğendiğim iki oyuncudan biri.Diğeride Moussa Dembele.El Hamdoui iyi transfer olur.Tabi aslında Suarez daha iyi olur ama eminim yakında kaparlar onu :D

El hamdoui beni hic buyulememistir. Hollanda ligi icin iyi bir oyuncu ama turkcel super liginde iki mac bile dayanmaz. Suarez ise butcemiz yetmez.. Barcelona/Juventus/Milan gibi takimlar pesinde kendisinin.

Forvete değil ortasahaya takviye lazım bence Demy De Zeeuw aranan kan..

Oncelik bence kaliteli yerli oyuncu almak. Sercan, Pektemek gibi yerel, fiyatı şişirilmiş oyuncuları kast etmiyorum.

Hamit, Nuri, G.İnler, Mevlut, Halil, Ömer Toprak gibi oyunculardan 1 ya da 2 sini mutlaka almalıyız. 6+2 nedeniyle sınıf atlayacaksak ancak bu yolla mumkun. FB Emre'ye bosu bosuna yıllık 3.5m euro vermiyor.

Nuri ve Mevlut cok cok zor bence. Ama Ömer Toprak, Malik Fathi, Hamit&Halil(bonservis bedelleri olmadıgı için daha guzel) ve G.İnler alınmalı.

Sol bek olarak Hakan dısında alternatif olmadıgı için, M.Fathi yerinde bir seçim olur. Hem S.Moskova gozden cıkardı. 2-2.5m euro civarına alınır.

Sarp-Topal-Ayhan-Sarp dortlusu vasat. Hamit ya da G.İnler'den biri ya da ikisi mutlaka alınmalı. Biri alınırsa yanına bir de yabancı orta saha alınmalı. Yani gobege bir degil iki adam lazım bence.

Yerli forvet sart. Tek forvet oynasak da kadroda 3 forvet olmalı. 2 yabancı 1 yerli seklinde. Yerli forvet 3.alternatif olacagından pahalı adamlar almazdım. Sercan gibi 6-7m euro vermezdim. Halil olur M.Yıldız olur ikisininde bonservisi elinde olacak. Yabancı forvete para harcardım onun yerine.

E.Asık jubile yapar. G.Zan muzmın sakatsa satılmalı. A.Turan ve Omer Toprak'la gobek genclestirilip guclemdirilmeli. Servet hala laf sokanları havale ediyorum. Kimse teknik topu oyna sokan stoper demiyor zaten. Ama kaliteli bir stoperdir. Sevmiyorsanız sevmiyorum deyin ama duygularınızla mantıgı karıstırmayın. Ha Servet para ederken satılmalı. Ama kalıplı uzun stoper sart. BJK maçında gorduk, yan toplarda zorlandık. Emre Asık ve Zan'da giderse iyice kısalacagız. Emre Gungor, Neill, A.Turan yan top ustunlugu yok. Zorlanırız. Kaldı ki Sabri-Ugur'un da hava hakimiyeti zayıf. Topal ve Balta'da boy var ama zamanlama ve sıcrama yok.

Son birkaç maçtır iyi oynasa da Leo'ya daha iyisiyle degiştirilmeli ve Ufuk kiraya verilip, Özden gibi Serdar K. gibi tecrubeli bir yede kaleci alınmalı (Aykut'a guvenmiyorum). Leo'dan daha iyisini bulamıyorsak kaleye Ufuk geçmeli ve Leo satılmalı.

Kewell mı? Gio mu? Sartlara ve zamana baglı ama su kesin ikisiden biri kalmalı, biri gitmeli. İkisininde kalması israftır, kontenjanı yanlıs kullanmaktır. Caner kalmalı, Jo ise sartlara baglı

öncelikle sağlam bi orta saha alınmalı gerisine bakılır

Ayrıca Dünyanın en güvenilir Datasına sahip Football Manager 2010 resmi güncellemesi olan 10.3 de Ali Turan'ın sezon sonu Galatasaray'a imzalı olarak görünüyor. Musa Çağıran'da 425 k £ bonservis bedeli şeklinde görünüyor.

Ben şoyle düşünüyorum.Wijnaldum henuz 19 yaşında.Alirsan eğer ilk sezon hücuma yonelik sol kanatta gorev verirsin; rotasyona sokarak,Gio ile donuşumlu(Ardayı,Kewell'ı yok sayıyorum).2.sezonda ise yavaş yavaş Gio'yu sola, Wijnaldumu ise sağa yerleştirirsin.Pekala da olur hani..Büyük paralara da satabilme imkanımız vardır hani.Gelme ihtimali bence çok yukseuk.Neden?Birkere Frank Rijkard'ın elinde olmak her futbolcuya nasip değildir.Oda Surinam asıllı Rijkaard gibi.Oda hollandalı..daha bir suru sebep var.Feyenordun istikrarsız hali.Galatasarayın her sene şampıyonluğa oynayan ve akabinde şampıyonlar ligine katilma durumları olması.Boylelikle kendisini avrupada daha iyi gosterebilme fırsatı.Bla Bla Bla...

Sen Wijnaldum'u alabileceğimize inanıyormusun hakikaten?

Wijnaldum'un değeri 4.895.000 - £5.500.000 € arasında ama tabi Feyenoord'un bu adamı bırakması ve dünyaca ünlü klüplerinde kaptırmamak istemesi Galatasarayın paraya kıyması gerektiğini doğuruyor.Ama hiçbir oyuncu kesinlikle galatasaraya gelmez diyemeyiz.Para her kapıyı açar.

Geri
Üst Alt