Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Capoue gerçekten iyi bir eleman,ama zor gibi transferi en az Mouassa Sissoko kadar iyi bir adam hatta.

Ben Capoue icin daha farkli dusunuyorum evet Fransa'da cok fazla atletik kosan ve uzaktan bombalayan adam var ama Capoue gercekten cok cok farkli . Teknik - hiz -caliskanlik vs vs . ne ararsan var evet pahali ama iddaa ediyorum boyle bir transfer yapsak Galatasaray'in performansi iki misli olur . Gercekten cok spesifik bir oyuncu . Yakinda Fransa Milli takiminda olur tahmin ediyorum sonra da Arsenal ya da daha ust seviye bir takima gecer ...

Ahmet, bu adamın yeteneğine, tekniğine kesinlikle lafım yok çok da hoşuma gidiyor stili ancak çok kopuyor oyundan yahu.

Ben Capoue icin daha farkli dusunuyorum evet Fransa'da cok fazla atletik kosan ve uzaktan bombalayan adam var ama Capoue gercekten cok cok farkli . Teknik - hiz -caliskanlik vs vs . ne ararsan var evet pahali ama iddaa ediyorum boyle bir transfer yapsak Galatasaray'in performansi iki misli olur . Gercekten cok spesifik bir oyuncu . Yakinda Fransa Milli takiminda olur tahmin ediyorum sonra da Arsenal ya da daha ust seviye bir takima gecer ...

Bu adamı ben de çok beğeniyorum. Alsak orta sahamıza level atlatır gereçekten. Cana, Capoue ikilisi çok iyi olur keşke.

düşük yerli kalitesi göz önüne alındığında nuri şahin ,gökhan inler,volkan şen, yiğit ( manisa ) hamit altıntop aklıma gelenler.bu yerliler iyi yabancılarla bir araya geldiğinde harikalar yaratırız.

düşük yerli kalitesi göz önüne alındığında nuri şahin ,gökhan inler,volkan şen, yiğit ( manisa ) hamit altıntop aklıma gelenler.bu yerliler iyi yabancılarla bir araya geldiğinde harikalar yaratırız.

Bu adamlara gerçekten gerek yok 20 - 30 milyon € arası değerleri var en az toplamda.

Selçuk + Ceyhun + Hamit + Egemen + Giray. Alayını alıp kapatalım transferi olsun bitsin.

Maliyetleri : 0 €

Bize; Baros'u yedekleyecek, genç, kaliteli, ilerde satıp para kazanabileceğimiz aynı anda ileri uçta farklı mevkiilerde de oynayabilecek birisi lazım.En son geçen hafta maçını full maçını izlediğim ve daha önceden de çok takip ettiğim Nolan Roux bu bölge için en uygun adaydır bence.Oldukça skorer olan Roux, Baros'un arkasında yedek beklemeyi asla dert etmeyecektir.22 yaşında olup Transfermarkt'e göre 2 milyon gibi bir etiketi vardır.Geçen sene Brest forması ile Ligue 2'de 35 maçta forma terletip 15 gol ve 5 asist gibi mükemmel performans sergilemiştir ve takımının 1. lige çıkmasında en büyük pay onundur.Liguw 1'de ise şu ana kadar 3 maç oynayıp 2 gol atmıştır.Forvet oynamasına karşın sol açıkta da forma giyebilmektedir, zira geçen hafta Caen Brest maçında da sol kanatta forma giymesine rağmen takımının sayısını o kaydetmiştir.Nasıl ki Harry Kewell sol açıkta forma giyip gerektiğinde forvet oynayabiliyorsa, Roux da forvet oynayıp gerektiğinde sol açıkta forma giyebilmektedir.Kendisi en büyük önerimdir forvet hattı için.Tahmini maliyeti 1,5-2,5 milyon gibi bir rakam olacaktır zira 2009 yazında Lens'den bedavaya alınmıştır.

Taner Yıldız

Vaclav Kadlec diyorum bende.

Yann M'Vila var fakat onunda bonservisi bir hayli fazladır.

Seneye Trabzon'un sözleşmesi biten yerlilerini ve bir defans oyuncusu alalım yeter.

Ben seneye transfer politikamızı tamamen yerli oyuncular üzerinde kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben hep yabancı oyuncular maç kazandırdığını ama uzun vaadede başarıyı sağlam bir yerli rotasyonunun getirdiğini düşünürüm. Ne yazık ki bizim son senelerdeki yerli rotasyonumuz çok zayıfladı. Türkiye'de, gurbette yapılacak detaylı bir taramadan sonra cimrilik etmeden işimizi görecek oyuncuların takıma kazandırılması gerekiyor artık. Yerli bir oyuncu için elimiz cebimize gitmiyor ama durum tam tersi olmalı bence. Bu saçma yabancı sınırlamasında yerli oyuncular için değerinin 2-3 milyon euro fazlasını ödemeyi göze almak gerekiyor.

Öte yandan takımda seneye akıbeti belli olmayan 4 tane yabancı oyuncumuz var. Bunlar sözleşmesi bitecek olan Neill, kiralık olan İnsua, satılmak istenen Elano ve bence Kewell. Kewell'ın 1 sene daha sözleşmesi var, muhtemelen takımda kalcağını düşünüyorum, +2 gibi bir sistemde mutlaka kalmalı da. İnsua'nın geleceğiini performansı belirler, Konchesky transferinden sonra Liverpool onu fazla aramayacaktır ama bizde sezon sonu olacak olası bir teknik direktör değişikliğiyle İnsua da karambole gidebilir. Elano'ya talip çıkarsa satılır, Neill'in durumu da gene sezon boyunca göstereceği performansa bağlı bence. Ama ben bu belirsizliklere rağmen yine de seneye bütçedeki aslan payını yerli apzara ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. İstikrarı sağlayacak olan oyuncular onlar çünkü. ;)

seneye kesinlikle yerli rotasyonunun kalitesini arttırmaya yönelik hamleler yapılmalı.

bu bir klişe , herkesçe söylenen.

hamit , selçuk ,ceyhun g. , veli kavlak ve yasin pehlivan yeterli olacaktır yerli rotasyonu için .

kaleci durumunu bu sene ufuğun performansı belirleyecek. bu sene yeterli olmazsa , 1. kaleci alınmalı. eğer yeterli olursa ,alternatif bir yerli kaleci alınmalı .

orta sahaya yabancı ön libero box2box daha devre arasında bulunablirse yapılmalı .

forvete de yedek kalmayı sorun etmeyecek br yabancı alınmalı barosa alternatif . yerli olarak da sercan düşünülebilir.

son olarak eğer arda giderse kesinlikle volkan şen alınmalı .

Delnan :asd: 19-20 yaşlarında bir forvet oyuncusu almayı planlıyoruz dedi devre arasında hadi bakalım kim olabilir :D Yeni Javier Hernandez'lere inşaaalllah

Evet,FM'de tanıdım çocuğu.Sonra merak edip araştırdım,2-3 maçını izledim,kaliteli bir çocuk.Baros abisinin yanında pişer:D

2 aydır yazıyorum foruma araştırdım ve 2 maçını izledim bu adam çok yetenekli. Ama Chelsea anlaşmış heralde gelecek sene için..

Seneye Transfer politikasi cok basit.

Bu sene katil CL e.

Bas Trabzona parayi,cel Onurla Selcugun aklini.Al ikisini.

Sonra Elanoyu sat dahada para yaratmak istiyorsan.O paraylada Volkan+Sercana ayni taktigi uygula.

Sonra Canayi türk yap,birtanede bomba gibi Stoper al Neillin yanina bitsin.

Yeter.

-----------Onur---------------

------Neill-------Yabanci-------

Sabri---------------------Insua

------------Cana(T)------------

-------Selcuk------------------

-------------------Misi----------

Pino/Volkan------------------Arda

-------------Baros/Sercan--------

Bu kadro 4 sene üst üste sampiyon olur ve Avrupadada yeniden cosar.

Seneye Transfer politikasi cok basit.

Bu sene katil CL e.

Bas Trabzona parayi,cel Onurla Selcugun aklini.Al ikisini.

Sonra Elanoyu sat dahada para yaratmak istiyorsan.O paraylada Volkan+Sercana ayni taktigi uygula.

Sonra Canayi türk yap,birtanede bomba gibi Stoper al Neillin yanina bitsin.

Yeter.

-----------Onur---------------

------Neill-------Yabanci-------

Sabri---------------------Insua

------------Cana(T)------------

-------Selcuk------------------

-------------------Misi----------

Pino/Volkan------------------Arda

-------------Baros/Sercan--------

Bu kadro 4 sene üst üste sampiyon olur ve Avrupadada yeniden cosar.

Büyük ihtimal Arda gider.Orayada sağlam bir transfer gerekiyor.Bence akıllarında seneye Arda'yı satma fikri varsa,şimdiden oyuncu araştırmasına girmeliler.

Mesela Balázs Dzsudzsák 10 numara bir transfer olur.

Keirrison de Souza Carneiro....

2 sene once bu adami hic kimse tanimazken bir sayfa acmistim, yonetime bu oyuncu buyuk kulupler almadan once bildirilsin diye.. Herkez alay etmisdi benimlen. hatta sitesini bile hazirladim imza toplamak icin. Simdi bakiniz hangi kulubun elinde.

Keirrison de Souza Carneiro....

2 sene once bu adami hic kimse tanimazken bir sayfa acmistim, yonetime bu oyuncu buyuk kulupler almadan once bildirilsin diye.. Herkez alay etmisdi benimlen. hatta sitesini bile hazirladim imza toplamak icin. Simdi bakiniz hangi kulubun elinde.

Biz almayi istesek bile vermezler, buyuk ekiplerin scoutlari onu yillardir takip etmistir bile

Ömer Toprak(Freiburg) :Bu sene ki durumu da izlenerek gerekirse devre arası bile almaya çalışmalıyız.2.Defans mutlaka Türk olmalı.

Gökhan İnler(Udinese) :Eğer İnter,Juve gibi takımlardan dendiği gibi teklif geliyorsa yapacak bir şey yok ama mutlaka almalıyız böyle bir oyuncu.

Eğer alamazsak ÇÖZÜM BELLİ

Selçuk İnan(Trabzonspor) :Sezon sonu sözleşmesi bitiyor ama büyük ihtimal kontrat yenileyecektir.Çok kaliteli bir oyuncu ve yerli rotasyonu kısmında çok sıkıntımız var.Gelirse direk 11 oynar,ayağa pasta başarılı.Süpriz şutları var uzaktan.E daha ne olsun.

Volkan Şen(Bursaspor) :Sercan'dan 10 kat daha yararlı bir oyuncu alırsak en az 6-7 sene kanatta sıkıntı yaşamayız.Defansa da elinden geldiğince yardım ediyor,süratli,teknik,bencilliğini de yenmeye başladı.

Yabancı Orta Saha:

Anthony Annan(Rosenborg) :Gündemimizdeydi.Devre arası almalıyız.

Etienne Capoue(Toulouse) :Çok teknik bir oyuncu,çok iyi pasör,genç,iyi kesici;PAHALI.Ama 10-12 Milyon Euro gibi bir bütçe ayırırsak alabiliriz.

Genç ve Yıpratıcı Forvet:

Adnan Polat ve ekibinin kuracağı Scout sistemiyle bu bölgeye oyuncu alınacak dendi.

Kısaca kalıcı başarılar için yerli kadro çok kuvvetli olmalı.Bunu başaramazsak sadece yabancıları niye oynamıyor diye eleştiririz.

Seneye

Ömer Toprak 3.5 Milyon Euro

Selçuk İnan 5.5 Milyon Euro

Volkan Şen 7.5 Milyon Euro

Anthony Annan 4 Milyon Euro

Bu dört transfer bile yapılsa takım çehre değiştirecektir.Bunlardan 2'si en az devre arası alınmalıdır.Mantıklı olanlar Ömer ve Annan'dır.

--------------------------------------Ufuk Ceylan(Yeni Alternatif)------------------------------------------

-Sabri(Yeni A.)-------------Neill(Servet)-----------Ömer(Balta,Zan)--------------İnsua(Çağlar,Balta)-

-------------------------------------Cana(Selçuk)----Annan(Selçuk)---------------------------------------

-Volkan(Pino)------------------------------Misimovic(Arda)--------------------------Kewell(Arda)-----------

------------------------------------------Baros(Kewell,Batdal,***)-------------------------------------------

Yedekler

1)Yeni Kaleci Alternatifi

2)Cana/Selçuk/Annan dan formsuz olan veya diğer 2 çok formda olan

3)Hakan Balta

4)Gökhan Zan

5)Sağ bek Alternatifi

6)Batdal

7)Kanat ve forvet oynayabilen bir oyuncu daha

Scout bölümüne oyuncu analizi için konu açmak istiyorum ama yetkimin olmadığı belirtildi. Ne yapmam gerek ? :)

Geri
Üst Alt