Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Oyuncuyu hiç izlediniz mi ? Benim izlemişliğim yok ta merak ettim. Eve gelir gelmez jovanovic partizan diye arattım iki tane oyuncu çıktı ve ikisi de wikipediada defender olarak yer alıyordu :)

İzlemedim hocam referanslarına baktım kaç kere ümit milli olmuş, a takımda forma giymiş falan... Marko Jovanovic tam adı.

Yeri gelmişken bazı renkteşlar 2m eurolardan bahsediyor. Her ümit milli iyi olacak diye birsey yok. 2-3 sene once Konyaspor Partizan'da ilk 11 oynayan birkaç kere A milli bile olmuş oyuncular aldı. Kocaelispor yanlış hatırlamıyorsam Tutoroviç ve bir iki sırp daha aldı onlarda referanslı kagıt uzerinde iyi oyunculardı. Yine OFTAŞ'ın eski genç oyuncusu Jevtic, şimdi Kızılyıldız'ın en pahalı degerli forveti. Bu adamların hepsi sapır sapır dokuldu burada. Bu adamları ligdeki buyuk maçlarda 90 dk dikkatle izlemiştim ısık gorememiştim.

Not: Oyuncuları buldum, Aleksandar Jevtic(oftaş-kızılyıldız) Miloš Mihajlov(konyaspor-partizan) Dušan Andjelkovic ve Djordje Tutoric (kocaelispor-kızılyıldız)

Kaleci olarak orta karar 2-3m euro civarına rahatlıkla alınabilecek bir kaleci Michel Vorm.

AZ'nin uefa listesinde S.Schaars yok. Sakat mı yoksa, bilerek mi koymadılar?

Not: A.Wien'de ilk 11 oynayan 91 dogumlu bir Turk var, Emir Dilaver tanıyan var mı?

Takım kalitesinin arttırmanın tek yolu kaliteli yerli almaktır. Diger taraftan 6+2+2 nedeniyle sahada 6 yabancı yer alabilecek. Kale, forvet, orta saha gobek ve oyun kurucu lazım. Ama 3 yabancı alabilecegiz. Bu yuzden para Gökhan İnler'e harcanmalı. Diger mevkilere yabancı oyuncular alınmalı.

M.Vorm ile ilgili bir yazı alıntıdır:

TÜRK KULÜPLERİNE TAVSİYE: MICHEL VORM

Leo Franco'nun hali malum. Büyük ihtimal küçüklüğünde mahallede topu olduğu için maçlarda oynatılırdı ve kaleye geçirilirdi. Eve giderse maçın da bittiği adamlardandı. Yoksa bu adamın kalecilik mesleğine nasıl başladığı konusunda şüphelerim var. Bakın abartmıyorum, Hayrettin Demirbaş yan toplarda bu adamdan daha iyiydi.

Gülmeyin...Ciddiyim...Ostrava Panteri bugüne bugün...Kalecilik futbol sahasındaki en zor iştir, bu yüzden de yüklenme sırasında en sonda geldiğini düşünürüm hep. Zaten dünyanın en iyi kalecileri de büyük hatalar yapmışlar ve komik goller yemişlerdir. Leo Franco'yla problemim bu değil. Ne olduğunu "Daddy Not Cool" yazısında hafiften anlatmaya çalıştık. Leo Franco ile Galatasaray bir yerlere gelebilir ama en yükseklere çıkamaz, bu konuda görüşüm çok nettir. Bu takımla beşinci ayını geçiriyor Arjantinli kaleci. Halen defans adamları ile arasındaki iletişimi konusunda büyük problemler olduğunu düşünüyorum. Duran toplarda, atağı savunan tüm oyuncular bir adamla eşleşirler. Bunu organize etmeye en elverişli adam kalecidir, zira topa vurulana kadar herhangi bir şeyi takip etme sorumluluğu yoktur. Leo Franco, duran toplar öncesi kalesinde sus pus olmuş şekilde bekliyor. Oyuncuların ceza sahası için adam paylaşımı ve takibi tamamen kendi insiyatiflerine kalmış durumda. Kaleciler için "ceza sahası içinde hakimiyet" lafı sadece kaleden 18 metre uzakta bile topu elle tutabildikleri için kullanılmıyor. Ceza sahası içini organize edebilme gücünü de içeriyor bu. Bu, Leo Franco'nun takım arkadaşlarıyla olan ilişkisi, e peki bireysel bazda. Ben Galatasaray penaltı noktası ve 1-2 adım ilerisine düşen her topu Galatasaray defans oyuncularının alması için dua ediyorum. Zira o topu Leo Franco'nun çıkıp almayacağından emin oluyorum. Bir kalecinin hiçbir zaman yapmaması gereken bir şeyi, bir maçta 2-3 kez yapıyor. İki adım öne çıkıp geri kaçma. Yani yan topu alabileceğini düşünüp yarı yolda karar değiştirme. Bu hareketin bedeli eğer rakip forvet topa kafayı vurabilirse goldür, çünkü % 99 oranında da hareket halinde yakalanıp destek ayağınız olmadığı için golü yersiniz. Neyse uzatmayayım...

İstanbul'un 3 büyük takımında bazı mevkilerdeki futbolcuları içeren çeşitli ekoller vardır. Artık geleneğe dönüşmüş ekoller. Örneğin Fenerbahçe'nin forvetinde sürekli olarak bir yabancı futbolcu bulunur. Yine Fenerbahçe kalecileri genelde yerlidir. Engin, Rüştü, Volkan, Recep...böyle uzatabiliriz. Beşiktaş'ın defansa dönük orta saha oyuncuları genelde yabancı oyunculardır. Galatasaray'da ise Zoran Simovic'le başlayan bir yabancı kaleci ekolü vardır. Bu ekol Friedel, Taffarel, Mondragon, De Sanctis ve Leo Franco ile devam ediyor. Son 2 ay içinde olanlar Arjantinli'nin sezon sonunda kulüpte kalıp kalmayacağı konusunda büyük şüpheler doğurdu.

Blogdan bunu yapmak pek adetim değildir ama Galatasaray takımına önerebileceğim bir adam var. FC Utrecht'in kalecisi Michel Vorm. Bizim kaleci diye önermiyorum tabii, Hollandalılar onun için "Kalecilik için doğmuş" diyorlar. Futbol Nieuwegein'ın amatör kulübünde başladıktan sonra 22 yaşında geldi FC Utrecht'e. 2006 yılından beri takımın kalesini aralıksız koruyor. FC Utrecht geçtiğimiz yıl ligin en az gol yiyen altıncı takımıydı. Bu sezon bu listede beşinci sıradalar. Tabii Ajax, PSV, Twente ve Feyenoord gibi zirveye oynayan takımların imkanları bir kenara bırakılırsa yaptığı işin ne kadar önemli olduğu görülebilir. Zaten bu performans onu milli takıma yükseltti. Şu anda Ajax kalecisi Maarten Stekelenburg'un ardından geliyor ve Dünya Kupası kadrosunda yer alacak. Bana göre Stekelenburg'a göre çok da iyi bir kaleci. Milli takımın 1 numaralı kalecisi değilse bunun sebebi sırtında Ajax değil FC Utrecht formasının oluşundandır. Çıplak gözle onu 2 yıldır izliyorum. Ceza sahasına çok hakim, özellikle duracağı yeri çok iyi bilen ve refleksleri oldukça güçlü bir kaleci. 2006-07 yılında taraftarlarca yılın oyuncusu seçildi. Bana göre halen takımın en iyi oyuncusu durumunda. Üstelik henüz 26 yaşında. Fiyatının çok yüksek olacağını sanmıyorum. Özellikle Hollanda kulüplerinin içinde bulunduğu çok da parlak olmayan durum göz önüne alındığında 2-3 milyon euroluk bir bonserviste anlaşılabilir.

Youtube videosundan hiçbir şeye karar verilmez ama sadece bu adamın şekli nedir diye görmek isteyenlere gelsin.

https://www.youtube.com/watch?v=lU6Am6paoLA

Transfer önerim, G.Antep'ten Serdar Kurtuluş. Kendi jenerasyonunda Ugur Uçar'ı kesip ümit milli takımın sag beki olmuştu.

Tigana doneminde oldukça basarılı maçlar cıkarmış, akabinde dusus gosterdigi ilk donemde bileti kesilmişti. Tabi bunda aslan payı Beşiktaş'ın zaman zaman yaptığı anlamsız operasyonlardan birine kurban gitmesiydi bana gore. (Eger bugun G.Zan diye bir futbolcu varsa, Lucescu sonrası herkesi transfer edip, sonrasında da gelişiguzel bircok oyuncuyu gonderen, heba eden bjk yonetiminin hışmından, kiralık olarak Antep'e giderek kurtulması ve orada kendini geliştirme fırsatı bulmasındandır.)

Ugur Uçar'ın gidişinden sonra yedek sag bekimiz, Ali Turan. H.Balta'yı hucum gucu dusuk diye yetersiz bir bek olarak goren Rijkaard, muhtemelen daha once maçını izlemediği, tanımadığı Ali Turan'ın gercek mevkisinin sağ bek olmadıgını bir gun anlayacaktır umarım. İhtiyaç duyulan anlarda bile aslında bir sag bek olan Neill'i sağa çekip ortaya başka bir stoper koymaktan imtina eden eden Rijkaard, haklı olarak Neill'i beke alıp, gobegi tehlikeye atmak istemiyor. Madem durum budur, takıma gerektiğinde sag bek oynayabilecek -Ali Turan gibi degil- bir oyuncu gerekmektedir.

Serdar Kurtuluş, sağ bekte basarılı oldugu kadar, aynı basarıyı orta saha gobeginde de gosterebilmektedir. Elimizdeki Musa, Barış ve M.Sarp'tan daha kaliteli, potansiyelli oldugu bana gore aşikardır.

Antep'ten oyuncu almak kolay degildir ama Serkan Kurtuluş, M.Sarp(tolunay hocanın sevecegi turde bir oyuncu) hatta Aykut'u da kapsayan bir takas + para onerisinde bulunabiliriz.

Serdar Kurtuluş hem yedek sag bek hem de vasatustu on libero ihtiyacımızı kadroyu şişirmeden karşılayacaktır. 87 dogumlu oldugunu hala gelişme potansiyelinin bulundugunu, elimizdeki 29 yaşındaki M.Sarp ve 33 yaşındaki Ayhan'ı dusununce, kadromuzu orta ve uzun vadede kaliteli bir yerli oyuncu ile guçlendirmenin onemini bir kez daha vurgulayayım.

Blackburn swoop for Reo-Coker

Blackburn Rovers manager Sam Allardyce is reportedly considering a bid for Aston Villa midfielder Nigel Reo-Coker.

At £1 million, the Villa midfielder would represent good value for Allardyce, who is on a tight budget at Blackburn.

Reo-Coker is currently not in favour at Villa Park, and with just one year to go on his contract, his club is looking on cashing in on him, with Martin O'Neill not interested in offering him a new deal after a publicised bust-up last season.

Blackburn will look at Reo-Coker as a replacement for Vince Grella, who is a target of Turkish side Galatasaray.

1 milyon £ ulan! Daha dün izledim adamı. Çok iyi oynadı. Bu paraya gidiyorsa, alsınlar hemen.

Hugo Rodallega alınmalı.Şahane bir transfer olur.

tn_1253910292.JPG

Jefferson Montero bugunkü Villareal - Beşiktaş maçında ikinci yarıda oyunua girdi sol kanatta başladığı maçı mükemmel bitirdi çok kıvrak ve hızlı ben beğendim Ekvadorlu 20 yaşında oyuncu Villarealin alt yapısından bu sene yükselmiş .

Ben girdim ki bu gızanı önereyim diye, sen önermişsin.Hakikaten çok iyi bir oyuncu.

Bugun maclarini izledim.

Utrecht'in hocasi Van Wolfswinkel 2. yarida cikarmisti oyunda. Mac'tan sonra hoca dedi ki: Boynundan sakat diye cikardim. Van Wolfswinkel dedi: Yooo oyle birsey yok.

:D

Mertens iyi gozukuyordu, adam her yerden kaleye sut cekiyordu. Fena degildi. Daha da iyi olabilir ama su an ki durumda bize faydali olmaz.

Ben girdim ki bu gızanı önereyim diye, sen önermişsin.Hakikaten çok iyi bir oyuncu.

Bu sene villareal alt yapıdan çok iyi oyuncular çıkarmış alt yapı dediğimizde B takımı bunların bu takımı ikinci ligde oynuyor sağ bekte oynayan kel bi oyuncu vardı oda mükemmeldi

Valla bir Borja mı ne vardı çk beğendim onu da.O da keldi.

Geri
Üst Alt