Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Michael Bradley.

Cristian Ledesma.

Elano da kalırsa orta sahada iyi rotasyon olur.

-------- Aykut---------

sabri - servet - ali - çağlar

pino - neill - cana - arda

----------elano-------

--------Baroş---------

Şu kadro ve diziliş nasıl olur sizce ?

3 orta saha + 1 forvet gerekiyor. Misimovic(8 milyon €), Reo-Coker(2.5 milyon €), Yasin Pehlivan(1.5 milyon €), Dembele(6 milyon €). Tamamdır. Elano'dan 10 milyon € geleceği söyleniyor. 8 milyon €'yu da bir yerlerden bulup eklesinler.

----------Aykut---------- [Ufuk]

Sabri-L.Neill-Servet-Hakan [Serkan-A.Turan-Gökhan-Çağlar]

----------Cana----------- [Yasin]

---ReoCoker-Misimovic---- [Ayhan-Sarp]

-Dembele----------Arda-- [Pino-Kewell]

----------Baros---------- [Batdal]

Yeter..Artık yeter...Sıkıldım...

Bu takımda olmaması gereken, bedava diye alınan kalitesiz türk oyunculardan gerçekten çok sıkıldım...

Galatasarayın bu durumlara düşmesini görmekten,Yapması gerekenleri yapmayan insanlardan çook sıkıldım...

Bu sene bu sekilde geçecek.Çook geç kalındı.Artık birşeylerin değişeceğini sanmıyorum.

Ama Başkanın seneye mutlaka Türk oyuncuları kalitelileştirmesi lazım.Ki bu da Türksel süperligten alınacak oyuncularlada olmayacak...Çünkü Alınacak olanları maleseef çoktan kaptırdık.

Bu yuzden de Aklımıza aynı isimler geliyor.Gökan İnler,Nuri,Hamit...

Galatasarayın büyüklüğünden başkan herzaman söz ediyor.Hiç gelmez demesin.Açacak artık kesenin ağızını.Bu taraftar artık çok sıkıldı.Galatasarayı bu şekilde görmeye katlanılamıyor.

ARTIK YETEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRR....

3 orta saha + 1 forvet gerekiyor. Misimovic(8 milyon €), Reo-Coker(2.5 milyon €), Yasin Pehlivan(1.5 milyon €), Dembele(6 milyon €). Tamamdır. Elano'dan 10 milyon € geleceği söyleniyor. 8 milyon €'yu da bir yerlerden bulup eklesinler.

----------Aykut---------- [Ufuk]

Sabri-L.Neill-Servet-Hakan [Serkan-A.Turan-Gökhan-Çağlar]

----------Cana----------- [Yasin]

---ReoCoker-Misimovic---- [Ayhan-Sarp]

-Dembele----------Arda-- [Pino-Kewell]

----------Baros---------- [Batdal]

Al sana daha ucuz ve daha iyi kadro. Yukaridaki kadro kaleciden bir kere olayi kaybediyo.

----Gokhan Degirmenci----(Ufuk)

Sabri-Neill-Gokhan-Momha(Cetin-Ahmet-Ali-Caglar)

----Tiote-------Balmont----(Baris-Cana)

-------Senijad Ibricic-------(Ayhan, Kewell, Emre)

Yigit-------Baros-------Arda(Pino-Batdal-Serdar)

Elde uste para bile kalir Servet, Hakan, Elano gibi adamlari elden cikarabilirsek.

Robert Lewandowskiyi fanzinde yazmistim bir ara, Borussia Dortmund aldi. 21 yasinda yakinda gider bir deve.

Artik bunlari yazmak gereksiz. Mevcut kadrodan en iyi 11'i secip takima gore futbol oynatmakta is biter. Tam Hagi veya Kalli gibi hocalarin isi. Bu kadroyu adam ederlerdi en fazla bir hafta icinde.

-------Ufuk Ceylan-------

Sabri-Neill-Gokhan-Cetin

--Baris(Ayhan)-Cumhur--

AAAAArrrrrrddddddaaaaa

Pino-----Baros-----Kewell

Pino sakat olmasa kadroya ilk yazilacak bir kac adamimizdan biri.

Marsilya ligide 2.haftada yenildi. Savunmada sorunları var, Servet'e ilgileri olabilir. Cheyrou-Servet takası olabilir.

Servet'in yerine sol bek olarak bilinse de aslında sol stoperde daha iyi olan Malik Fathi alınabilir. S.Moskova satmayı dusunuyor, 2m euro civarına bitebilir. Servet'ten 2 yaş genç ustelik.

İki yonlu orta saha aranıyorsa ve para boca edilecekse, dususuteki yabancılara vercegimize, Koln'den Taner Yalçın'ı almaya çalışalım. Almak için F.Bahçe ve biz ugraşmısız ama oyuncuya ve kulubune cuzi rakamlar teklif edilmiştir. Taner'e cok değil, Pino'ya verdigini miktarı versen gelmek isteyecektir.

Şu saatten sonra yapılacak transferin takıma katkısı istisnalar hariç yüzde 40'ı geçmez.

Şu saatten sonra yapılacak transferin takıma katkısı istisnalar hariç yüzde 40'ı geçmez.

Eylül 1'de katılanlarla Temmuz'da gelenlerin katkısı arasındaki fark 4 bilemedin 5 haftalık performans farkıdır. Ondan başka hiçbir katkı farkı göremezsin,bütün oyuncular takımlarından hazır geliyor. Ben Cana niye hazır gelmedi onu anlayamadım yalnız.

Uyum sureci falan bunlar bos laflar, iyi topcu iyi topcudur. Baros, Ilic son saniyede gelen bir kac oyuncu, Neill devre arasinda geldi, Keita, Kewell ilk maclarindan itibaren etki yaratti. Uyum sureci kotu futbolcularin fanatikligini yapan isim saksakcilarinin bahanesi.

Arkadaş, Misimovic'i 8 milyona alan birinden ne beklersin ki.

Benim anlamadigim, Fransa liginden 2 tane oyuncu geldi son 2 sezonda, biri Baros digeri Keita. Siralama yapsak biri takimin 1 numarasi digeri 2 numarasi olur. Fener bile bunu cakti bizimkiler hala ayakta uyuyo. Fransa liginin kimyasi bizim lige tutuyo. Oyuncu kesfedemiyosan, paran yoksa, futbolcudan dahasi futboldan anlamiyosan, git Fransa liginden iki ucuz yollu adam getir, en azindan bilirsin ki bu isin kumari minimum derecedir. Perez, Ribery ve Mondragon daha da eskileri. Pino'da sakatlanmassa da tutucak. Bu basit seyi idrak etmek bu kadar mi zor anlayamadim gitti. Hade yonetim anlamiyo ya Rijkaard? Kalli'ye, Skibbe'ye, Rijkaard'a verilen imkanlar Hagi'ye verilseydi adim gibi eminim yeni bir Galatasaray hegamonyasi baslatirdi. Hagi'nin o sartlarda o kalitesiz takima oynattigi futbolu 5 senedir hic bir hoca oynatamadi.

Benim anlamadigim, Fransa liginden 2 tane oyuncu geldi son 2 sezonda, biri Baros digeri Keita. Siralama yapsak biri takimin 1 numarasi digeri 2 numarasi olur. Fener bile bunu cakti bizimkiler hala ayakta uyuyo. Fransa liginin kimyasi bizim lige tutuyo. Oyuncu kesfedemiyosan, paran yoksa, futbolcudan dahasi futboldan anlamiyosan, git Fransa liginden iki ucuz yollu adam getir, en azindan bilirsin ki bu isin kumari minimum derecedir. Perez, Ribery ve Mondragon daha da eskileri. Pino'da sakatlanmassa da tutucak. Bu basit seyi idrak etmek bu kadar mi zor anlayamadim gitti. Hade yonetim anlamiyo ya Rijkaard? Kalli'ye, Skibbe'ye, Rijkaard'a verilen imkanlar Hagi'ye verilseydi adim gibi eminim yeni bir Galatasaray hegamonyasi baslatirdi. Hagi'nin o sartlarda o kalitesiz takima oynattigi futbolu 5 senedir hic bir hoca oynatamadi.

Rijkaard da belki bu ligden de transferler istiyordur da yönetim yapmıyordur, bunu bilemeyiz ki.

Birde takıldığım şu nokta var, Rijkaard'a verilen imkanlardan söz etmişsin, söylesene Rijkaard'a ne verildi? Aldığı parayı diyorsan, Rijkard gib ibir teknik direktörü o kadar para vererek getireilirsin ancak, transferleri diyorsan görüyoruz yapılan transferleri.Bence Rijkaard'a hiçbir imkan verilmedi.Zira verilmiş olsaydı en azından dediği transferlerin bir kısmı yapılsaydı şu anda bu şekilde konuşuyor olmazdık.

Arkadaş bu takıma çok acil olarak stopere Mensah, sol beke Koncesky, orta sahaya Annan, Tiote ve Sezer Öztürk, forvete alternatif olarak Carlos Vela alınmalı. 15 milyon veya daha üstü olabilir ama en azından taraftar maç izlerken kanser olmaz.

Rijkaard da belki bu ligden de transferler istiyordur da yönetim yapmıyordur, bunu bilemeyiz ki.

Birde takıldığım şu nokta var, Rijkaard'a verilen imkanlardan söz etmişsin, söylesene Rijkaard'a ne verildi? Aldığı parayı diyorsan, Rijkard gib ibir teknik direktörü o kadar para vererek getireilirsin ancak, transferleri diyorsan görüyoruz yapılan transferleri.Bence Rijkaard'a hiçbir imkan verilmedi.Zira verilmiş olsaydı en azından dediği transferlerin bir kısmı yapılsaydı şu anda bu şekilde konuşuyor olmazdık.

Ilk olarak hocanin aldigi para beni zerre ilgilendirmez, bunu en bastan belirtiyim.

Rijkaard doneminde, Elano + Keita + Cana + Ufuk/Gokhan/Pino/Sarp vs. gibi ufak tefek transferler yapildi. Bunlarin maliyetlerini topla, bakalim Rijkaard'a gereken imkanlar verilmis mi verilmemis mi. Galatasaray tarihinde 14 milyon dolarlik Jardel haric tek bir oyuncunun sirf bonservisine 8-9m euro verilmis hic bir donem yoktur. Onun icin kimse bana kritellerden bahsetmesin. Rijkaard'a gereginden fazla imkanlar sunulmustur ki aldigi kadroda kotu bir kadro degildi aslinda. Sakatliklar olmasa bir onceki sezon Avrupa'da yari final hatta final bile oynayabilirdi o kadro.

Devir aldigi kadro asagi yukari budur.

Aykut/Orkun

Sabri-Emre-Servet-Hakan

Baris/Ayhan-Topal

Lincoln

Kewell-Baros-Arda

Hade Lincoln'u adam edemedi, geri getiremedi ki Rijkaard gibi isimli bir hoca iki lafiyla ikna edebilir cogu futbolcuyu. Zaten Lincoln'u egosunu tatmin etmek adina yiyen Bulent Korkmazdir. Her neyse karisik konulara fazla girmiycem.

Rijkaard devir aldigi kadronun hucum hattini bozmadan, yani Keita'yi transfer ettirmeden iki iyi orta saha oyuncusu ile veya Keita'yi transfer ettirdiyse bile Arda'yi serbest oynatip arkasina kosan, top yapan cift yonlu bir oyuncu transfer ettirebilirdi. Ha bence ona bile gerek yoktu, cunku elinde daha bir sezon evvel muthis oynamis Baris-Topal orta alani bir iki alternatif ile ligide Avrupa'yi da takir takir gotururdu.

Yani formul gayet basitti;

Transfer

Sabri-Emre-Servet-Hakan

Mehmet Topal

Arda-Baris/transfer

Keita-Baros-Kewell

+ kaliteli alternatifler.

veya

Transfer

Sabri-Emre-Servet-Hakan

Mehmet Topal

Baris-Lincoln/transfer

Kewell-Baros-Arda

+ kaliteli alternatifler.

Kisaca 2008-2009 kadrosuna gereken kaliteli alternatif oyunculardi, ozelliklede stoper ve santrafor mevkilerine. Bunu yapsaydi hocamiz elini kolunu sallaya sallaya sampiyon olurdu takim veya en azindan sampiyonlar ligine giderdi.

Rijkaard'li Galatasaray'in vaziyeti budur, simdi birde Hagi'li Galatasaray'in imkanlarindan bahsedeyim istersen?

G.sarayın 1.derecede ihtiyaçları var 2.derecede var.Artık 2.derece bu saatten sonra hikaye tabi.

1.derece

Cananın önüne 2 orta saha kaliteli+1 yedek orta saha

2.derece

Sağ açık ,forvet (ikisi karışık bir oyuncuda olur) ,Stoper (Emre güngörün teknik versiyonu),Yedek sağbek, Kalecide demek isterdim fakat yerli alacağımız bir kalecide kalmadı.

Arkadaş bu takıma çok acil olarak stopere Mensah, sol beke Koncesky, orta sahaya Annan, Tiote ve Sezer Öztürk, forvete alternatif olarak Carlos Vela alınmalı. 15 milyon veya daha üstü olabilir ama en azından taraftar maç izlerken kanser olmaz.

Bu kadroyla şu ankinden ofansif hiç bir farkımız kalmaz.

Geri
Üst Alt