Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Revizyon - 2011

Seneye yapılması gereken revizyon şu şekilde olmalı ;

Alınması gerekenler

Nuri Şahin - Dortmund - 8 -11 milyon euro

Insua Bonservis - Liverpool - 4.2 milyon euro

Selçuk İnan - Trabzon - 0

Ceyhun G. - Trabzon - 0

Murat Ceylan - G.Antep - 2 - 2.5 milyon euro

Koray Arslan - Es - Es - 1 - 1.5 milyon euro

Ömer Toprak - Freiburg - 4-5 milyon euro

Alternatif Forvet - Yabancı

İlk 11 Stoper - Yabancı

İlk 11 sağ kanat - Yabancı

Alternatif kaleci

Gidecekler

Servet

Neill

Barış

Mustafa

Ayhan

Serdar

Kewell

Ali Turan

Aykut

Elano

6+2+2 için bir dahaki sene son. Kewell son +2 için de düşünülebilir, çünkü forvet transferi yapıldığında yedek kulübesinde Pino ve forvet olacak.

---------------- Ufuk ----------

-------------- (A.Kaleci)

-------- Bougherra - Ömer -----

-------- (Gökhan) - (Hakan, Ceyhun)

Sabri ------------------------- Insua

(Koray) ---------------------- (Çağlar)

--------- Nuri ------ Cana --------

--- (Selçuk-Musa) ---- (Ceyhun -Murat)

-------------- Misimovic ----------

--------- (Çolak, Arda - Pino) --------

Gervinho (Pino) --------------------- Arda (Aydın)

---------------- Baros -----------------------

--------- (Rosenberg, Batdal) ----------------

Başarı istiyorsak bu tip bir kadro oluşturulmalı. Galatasaray'a yakışan kadro budur.

- Selçuk -Ceyhun alınamazsa Veli - Yasin alınabilir. Gervinho veya o tarz bir adama para yetmezse Elano ile idare edilebilir 1 sene daha.

Diyecek birşey bırakmamışsın, mükemmel ötesi bir kadro olur o.

Cevap: Transfer Önerileri

Eskişehir'deki Doğa'yı takip eden var mı? Bizim ortasahada banko oynar gibime geliyor.BAM üçlüsünden iyidir heralde.

Gökdeniz Karadeniz-Rubin Kazan-30

Hamit Altintop-Bayern Munih-27

Semih Sentürk-Fenerbahce-27

Selcuk Inan-Trabzonspor-25

Egemen Korkmaz-Trabzonspor-27

Colin Kazim-Richards-Fenerbahce-24

Remzi Giray Kacar-Trabzonspor-25

Abdurrahman Dereli-Sivasspor -29

Orhan Sam-Genclerbirligi-24

Ugur Boral-Fenerbahce-28

Onur Recep Kivrak-Trabzonspor-22

Serdar Kulbilge-Genclerbirligi-30

Ceyhun Gülselam-Trabzonspor-22

Mehmet Cakir-MKE Ankaragücü-26

Tunay Torun-Hamburg-20

Olcan Adın-Gaziantepspor-24

Yekta Kurtuluş-Kasımpaşaspor-24

Doğa Kaya-Eskişehirspor-26

Furkan Özçal-Kayserispor-19

Çağdaş Atan-FC Basel-30

Adem Koçak-Ankaragücü-27

Yiğit Gökoğlan-Manisaspor-21

Muhammet Demir-Bursaspor-18

İsmail Odabaşı-Bursaspor-19

Bunlar mutlaka değerlendirilmeli bence o listede Namık.

Selçuk İnan ve Nizamettin Çalışkan bu iki futbolcuyu alırsak orta sahamızdaki yerlilerin kalitesi yükselmiş olur

Çok methedilen Lucas Biglia'yı beğenmem ben pek yanlız bizim şu an ki orta saha için aranan adam Bize oyunun yönünü değiştirecek Oyunu ileri taşıyabilecek bir sağlam pasör lazım Biglia çok iyi pasördür pas akışını sağlar orta sahada fiyatını bilmiyorum ama devre arasında düşünülmeli..

Eskişehir'deki Doğa'yı takip eden var mı? Bizim ortasahada banko oynar gibime geliyor.BAM üçlüsünden iyidir heralde.

İki sene önceden beri takip ediyorum kendisini, kulübe de mail atmıştım ayrıntılı inceleme olarak. Takan olmamıştır tabi ama insan böyle rapor falan yollayınca kulübe mutlu oluyor :)

Ama öz güveni zayıf gibi. Yani şak diye Galatasaray'a geldiğinde BAM'ı BAMD yapabilir. Riskli iş bence.

Doğa Kaya Mustafa Sarp'tan iyi bir adam değil.Çok kolay geçiliyor birebirde gerçekten kötü oyuncu.

Neill bence de gidecek. Yaşına bağlı olarak performansı da düşecektir yavaş yavaş.

FM'deki oyuncu maaşları gerçek hayattakiyle aynı diye duymuştum, ben öyle biliyorum yani. Egemen , Selçuk , Ceyhun üçlüsünün yıllık maaşları 1 milyon € ya var ya yoktur gerçek hayatta. Bu üçünü Trabzon'dan ederleriyle alsak en az 15 milyon € demek ki Trabzon yine vermez bize. Yıllıkları da 1.5'dan 5'er yıllık sözleşmeler imzalasak üç transfere gidecek toplam para 37,5 milyon € düz bir hesapla. Üçüyle de konuşup yıllık 2,5 milyon € bile versen toplam maaliyetleri yine 37,5 milyon € ediyor. Kaldı ki 2,5 milyon €'dan daha azıyla bile anlaşabiliriz bu üç oyuncuyla senelik. Hamit desen, yıllık 2.5 milyon € alıyor, 3,5'tan o da imza atar. Kadromuz gerçekten efsane kadro olur, Şampiyonlar Ligi falan derken gerçekten iyi işler yapabiliriz.

Elano yıllık 3-4 milyon € alıyor da n'apıyor, o alacağına ülkedeki yerliler alsın daha iyi bence. Avatarım Elano olsa bile :D :p

Ayrıca ekliyorum, bu takımın yabancıları : Neill, İnsua, Cana, Elano, Misimoviç, Pino, Kewell, Baros

Bundan sonra yabancı transfere gerek yok, tüm parayı yerlilere yatırın olsun bitsin. Bu kadar zor olmamalı bu iş.

Zaten önerilen isimlerin tamamı bonservissiz, yapacağımız tek şey yıllıkları yüksek tutmak. Bunları yapıp transferi kapatın yeter.

Ne güzel olurdu be, işte takım dediğin budur :

Ufuk

Sabri - Neill - Egemen - İnsua

Cana - Hamit

Pino - Misimoviç - Arda

Baros

Yedekler :

Emirhan

Serkan - Giray - Ömer - Hakan

Ceyhun - Selçuk

Elano - Arda - Kewell

XXX

Koy Giray'ı ya da Ömer'i 11'e, Neill'i kaydır sağ beke...

Bize; Baros'u yedekleyecek, genç, kaliteli, ilerde satıp para kazanabileceğimiz aynı anda ileri uçta farklı mevkiilerde de oynayabilecek birisi lazım.En son geçen hafta maçını full maçını izlediğim ve daha önceden de çok takip ettiğim Nolan Roux bu bölge için en uygun adaydır bence.Oldukça skorer olan Roux, Baros'un arkasında yedek beklemeyi asla dert etmeyecektir.22 yaşında olup Transfermarkt'e göre 2 milyon gibi bir etiketi vardır.Geçen sene Brest forması ile Ligue 2'de 35 maçta forma terletip 15 gol ve 5 asist gibi mükemmel performans sergilemiştir ve takımının 1. lige çıkmasında en büyük pay onundur.Liguw 1'de ise şu ana kadar 3 maç oynayıp 2 gol atmıştır.Forvet oynamasına karşın sol açıkta da forma giyebilmektedir, zira geçen hafta Caen Brest maçında da sol kanatta forma giymesine rağmen takımının sayısını o kaydetmiştir.Nasıl ki Harry Kewell sol açıkta forma giyip gerektiğinde forvet oynayabiliyorsa, Roux da forvet oynayıp gerektiğinde sol açıkta forma giyebilmektedir.Kendisi en büyük önerimdir forvet hattı için.Tahmini maliyeti 1,5-2,5 milyon gibi bir rakam olacaktır zira 2009 yazında Lens'den bedavaya alınmıştır.

Taner Yıldız

Orta sahamız için Misimovic ve Cana alınmasına rağmen ben olası sakatlık riski ve cezalı olma durumuna karşılık çok beğendiğim genç yetenekli bir oyuncu önereceğim, Gaetan Bong. 22 yaşında ve Kamerunlu olan bu genç, savunma ağırlıklı oyuncu, Valenciennes'te forma giyiyor.Asıl mevkiisi ön libero olmasına rağmen sol bekte de hiç sırıtmadan oynayabiliyor.Sol bek için İnsua da alındı ancak yine de ön libero için Cana ile beraber uyum içinde olabilecek yetenekte bir oyuncu.Geçen sene 30 maç oynadı.Hızlı bir oyuncu, fiziki gücü üst seviyede.Modern futbolda mekiisi için gerekli her türlü özellik var. Transfermarkt verilerine göre 2,2 milyon gibi bir etikete sahip.Ve bu fiyata kesinlikle değebilecek bir oyuncu.Belki satışından para kazanılamaz ama kesinlikle bir görev adamı olup kulübünü fazlasıyla ihya edecektir.

Taner Yıldız

Taner bunları scout forumuna ayrı bir konu olarak aç bence burda altlarda kalmasın.

Étienne Capoue transfermarkt'da degeri 7.500.000 biraz pahali ama cok genc cok cok kaliteli . Hani Galatasaray gercekten istedikten sonra alamayacagi bir oyuncu degil hem savunma hem hucum inanilmaz bir cigeri var tam bir box-to-box her seyiyle kalite oyuncu ... ( Zaten pek bilmeyenimiz yoktur ama yaziyim dedim )

[video=youtube;taxB1RQbsGs]https://www.youtube.com/watch?v=taxB1RQbsGs[/video]

Açtım Mert.

Etienne Capoue çok elit bir orta saha oyunxusudur.Ancak 7,5 milyon çok yüksek bir rakam olup bütçemizi haylice zorlar.Fransa'da çok Etienne var.Bulması da hiç zor değil.Sadece işi doğru dürüst yapan adamlarla çalışmak gerek.

Geri
Üst Alt