Yeni oyuncu almamız gereken mevkiler, bana göre ;
a) Forvet (Milan Baros'un yanında sürekli oynayabilecek, yırtıcı ve rakip savunmayı yoracak bir adam..
1. Mehmet Yıldız (Sivas), fiyat olarak 7.5 milyon € biçmişlerdi. Fazla söze gerek yok. Çok faydalı oyuncu. Baros + Yıldız, arkalarında Lincoln.. Hayali bile ürkütücü...
2. Lucas Podolski (Bayern), bu arkadaş biraz pahalı, ancak mali açıdan çok kötü durumda değiliz, konuşup fiyatı indirilebilir, daha ucuza mal edilebilir, 13 milyon €'ya bu transferi bitirebiliriz.
3. Jackson. (Metalist Kharkov), bu biraz uçuk, fazla mantıklı diğil. Biliyorum. Ancak bu adamı kadromuza katabilirsek, durdurulamayız. Forvet hattımız Barcelona'dan dahi güçlü olur. Bu adamın kağıt üzerindeki fiyatı 16 milyon €. Şu anda Metalist takımında yıllık 820.000 €'ya oynuyor... Konuşup fiyat indirilir. Kendisinede iyi bir fiyat verirsek kesinlikle bu arkadaş GS'de oynamaya dünden razı olur.
4. Son olarak, De Nigris (Ankara), buda en son tercihim, çok süratli ve çevik bir futbolcu, 7 maçını canlı izledim bu sezon, çok koşuyor, rakip savunmayı bozuyor, çok pozisyona giriyor, ve son pasları çok iyi. Baros ve Lincoln'e iyi uyum sağlayabilir . Kesinlikle büyük takımda oynayacak kapasitesi var.
B) sağ back. En büyük eksiklik işte burda. Özellikle Barış'ı orta sahaya çekebilme açısından, Sabri'nin formsuzluğundanda kurtulma açısından, çok önemli. Elbet gönül Hasan Sas isterdi ancak sezonu kapattı malesef.
1. Corluka (Tottenham), bu arkadaş takımdan ayrılmak istediğini ve hedefleri yüksek olan bir kulüple anlaşabileceğini, futbol kariyerinde bir üst seviyeye çıkmak istediğini söylemişti.
10 milyon €'luk bir bonservisi var. Kesinlikle harika bir oyuncu. Galatasaray'da çok iyi işler yapar.
2. Raul Albiol (Valencia). Dehset bir adam. Bu sezon 4, 5 kere izledim. Tam aradığımız adam. Super hızlı, geçit vermeyen, yerden çok sağlam uzun pas atabilen ve ayağının dümenini elinde bulunduran bir atlet. fiyatı = 10 milyon €. 23 yaşında.
3. Alex Silva (Hamburg). Tam bir yırtıcı. Ofansif olarak çok etkili değil ancak kanatta defansif olarak çok iyi işler yapıyor. 9 milyon € kadar. 22 yaşında.
elbet tercihler çoğaltılabilir. sonuçta kararı yönetim verecek. Ancak bana sorarsanız, bırakın bu işi Skibbe yapsın. Devre arasında araştırıp takıma gereken kanı kazandıracaktır umarım.
(bu arada, bu Juninho işi ne kadar doğru bilemiyorum ancak, böyle bir ismin kadromuzda bulunması dahi bizi finale bir adım daha yaklaştırır.)