Eboue'nin acaba sağ iç gibi oynama olasılığı var mı? Yani tek DMC'li 4-3-3 orta sahasında sağ tarafta? Eğer oynayabiliyorsa (ki bana oynar gibi geliyor) bana daha olası bir transfer gibi geldi bu. Sebepleri:
1. Birincisi Diaby gibi daha bir hayli genç ve çıkışta bir oyuncuyu almak daha zor.
2. Arsenal'da Diaby'yi DMC gibi düşünürsek (Nasri-Arshavin-Rosicky gibi isimlerin arasında DMC Diaby olur gibi geliyor bana), takımda pek başka DMC alternatifi yok gibi. Bu durumda onu satmazlar gibi geliyor.
3. Eboue aynı zamanda belki 4-3-3 forvetinin sağında da kullanılabilecek bir isim gibi görülebilir. Hatta sağ bek oynamışlığı bile var. Rijkaard ve yardımcıları da hep çok yönlü oyuncular istiyordu. Yani Keita falan olmadığında onu diğer mevkilere de çekebiliriz. Hep demiyor muyduk Keita'nın mevkisinin alternatifi yok diye? Bir de sağ bek lazım bu takıma diyenler de çoğunlukta. Tabi tutup Eboue'yi direk sağ beke koymayız ama Uğur falan sakatlanırsa belki oraya da alternatif olabilir.
4. Yaşı falan itibari ile daha alınabilir bir isim. 26 yaş Arsenal için yaşlı sayılır hem