Tribün Burada

Cevap: Tribün Burada

Siz -- Biz,

10 yildir staddayim -- 1 yildir staddayim,

Bagirmaya stada gidiyorum -- Sakince macimi izleyip-evime donmeye gidiyorum,

Kültürlüyüm-z -- Kültürsüz-m-ler,

Bir sonraki safhasi irk veya cinsiyet ayrimciligidir heralde bu tartismanin.

Konu basit bir iki tezahurat soylenip-soylenmemesi degil.Cok daha derinde ve buyuk o yuzdendir ki forumda tartisirken bile ne kadar bir zit dusuncelerin tartistigi ortada.Taraftar bolunmus durumda.Toplantida umarim bir hayir gozukur gozumuze.

Ama korkarim ki bu toplum ne zaman bolunse suçu "lider kaybina-eksikligine" atar.Hani simdilerde cogumuzun dedigi "bir Ataturk yok ki" lafi'da oradan geliyor ya.Umarim uA da toplantidan sonra "bir Alparslan daha yok ki" diyip isin icinden siyrilmasa..

Benim eleştirmeye hakkım yok kusura bakmayın o zaman siz kaldığınız yerden devam edin...

Arzu hanım nasıl anlarsanız oradan vuruyorsunuz, siz bilirsiniz.

Evet tekrar söylüyorum, imkan varken elinizden geleni yapmıyorsanız benim gözümde eleştirmeye hakkınız yok.

Selamlar, cumartesi günü toplantıda akşamda tribünde görüşmek üzere.

Arzu hanım nasıl anlarsanız oradan vuruyorsunuz, siz bilirsiniz.

Evet tekrar söylüyorum, imkan varken elinizden geleni yapmıyorsanız benim gözümde eleştirmeye hakkınız yok.

Selamlar, cumartesi günü toplantıda akşamda tribünde görüşmek üzere.

Yani tribünler hep bir ağızdan "Hüseyin ben senin.." derken ben oradaki bir taraftar olarak kendi takımımın oyuncularının paniklediğini, oynamaya çalıştıkları oyunu unutup topu havalara dikmeye başladığını görürsem..

O zaman bağırmazsam herkesle birlikte hakkım yok mu bunu eleştirmeye?

Ya da o küfürdür olabilir deniyorsa, 1-0'ken benim takımım kendi ceza sahasına hapsolmuşsa, ama millet "elimde sigara, eski sevgilim.." gibi bir şarkı söylüyorsa, ben ise takımın orada can çekiştiğini görüp buna uymuyorsam hakkım yok mu bunu eleştirmeye?

İlk başta herkesle beraber yanlış olanı yapma zorunluluğu olamaz ki birinin. TV başındaki adam bunu nasıl görüyorsa, tribündeki de görebilir. Katılmayadabilir.

Şimdi ona eleştirme hakkın yok demeden önce sormak gerekmez mi "neden bağırmadın?", ya da "sence nasıl olmalı?" Yine bizimle beraber davranmayanları dışlamaya geliyor aslında sorun.

Yani tribünler hep bir ağızdan "Hüseyin ben senin.." derken ben oradaki bir taraftar olarak kendi takımımın oyuncularının paniklediğini, oynamaya çalıştıkları oyunu unutup topu havalara dikmeye başladığını görürsem..

Ya da o küfürdür olabilir deniyorsa, 1-0'ken benim takımım kendi ceza sahasına hapsolmuşsa, ama millet "elimde sigara, eski sevgilim.." gibi bir şarkı söylüyorsa, ben ise takımın orada can çekiştiğini görüp buna uymuyorsam hakkım yok mu bunu eleştirmeye?

İlk başta herkesle beraber yanlış olanı yapma zorunluluğu olamaz ki birinin. TV başındaki adam bunu nasıl görüyorsa, tribündeki de görebilir. Katılmayadabilir.

Şimdi ona eleştirme hakkın yok demeden önce sormak gerekmez mi "neden bağırmadın?", ya da "sence nasıl olmalı?" Yine bizimle beraber davranmayanları dışlamaya geliyor aslında sorun.

Demek ki yokmuş .

Manisa macında akın akın ceza sahamıza gelen br rakip var takım paniklemiş bunu görüyorsun ben" seviyorum seniiiiiiiiiiiiiiiiiii ekmeğe tuza banıp" demeyip rakip korner atarken ıslak caldıgım ve onlara uymadıgım için eleştiremiyorum.

Demek ki yokmuş .

Manisa macında akın akın ceza sahamıza gelen br rakip var takım paniklemiş bunu görüyorsun ben" seviyorum seniiiiiiiiiiiiiiiiiii ekmeğe tuza banıp" demeyip rakip korner atarken ıslak caldıgım ve onlara uymadıgım için eleştiremiyorum.

Yok böyle birşey.

Asıl orada, o insanların içinde olan birinin bunu söylemesi daha geçerli olur. Çünkü aslında orada olupda o insanların yanında yer alman, orada olup buna başka bir gözle bakılabildiğinin kanıtıdır.

Ben şimdi bir film yapıyorum, sen de mesela o projede yer alan insanlardan birisin. Sırf orada olduğun için birşeyi beğenmediğini söyleyemezsin demekten farkı yok bunun.

Ya da o zaman senin gibi düşünenler çıksın ortaya Arzu, bağıranları dışlasınlar. DAha mı iyi oldu şimdi? Hayır. Ortak bir payda bulmaya çalışmadıkça, "biz ne yapıyorsak diğer herkes katılsın, katılmayanlarda konuşmasın" diye düşünülüyorsa hiç ama hiçbir anlamı yok forum'ların, bu başlıkların, toplantıların.

Sadece kendinizin ne kadar yüce taraftar olduğunu konuşur kendiniz inanırsınız. Mesela "ben ve benim gibi düşünenler" biz en iyiyiz diye konuşuruz. Diğerleri de kendileriyle ilgili. Böylece sınırlı çevremizde tatmin olup bildiğimizi okumaya devam ederiz, zerre kadar da birşey değişmez.

İsterse seninle tamamen zıt olsun o adamla konuşmalısın önce.

Sorun da burada bence, ne tezahüratlarda ne de başka birşey de. Kim niye kendini haklı başkasını haksız görüyor açıklamak zorunda bile hissetmiyor. "Ben varım, sen yoksun, benim dediğim." Neden tartışıyoruz ki o zaman burada? Ya da neden "yapılması güzel böyle bir toplantının" diye bir yorum yaptık?

-Başkalarından, kendimizi geliştirebileceğimiz birşey kapabileceğimizi düşündüğümüz için mi?

-Yoksa kendimizin ne kadar yüce olduğunu, kendimize benzeyen insanlar arasında, kendimize bir kez daha söyleyebileceğimiz için mi?

Umarım ilkidir.

Nerde eski taraftarlarımız.Nerde o 90 dk. boyunca yıkılan stadımız.Sanki cehenneme,huriler girmiş,bizim erkek taraftarlar mayışmış gibi,ayyaş ayyaş tezahürat yapıyolar.Ne rakip takımı baskı altına alabiliyoruz,ne de bizim takımı coşturabiliyoruz.Resmen bizimkileri uyutuyoz ya.Artık içip içip mi geliyo bizimkiler stada anlamadım.

sadece orada olabilenlerin eleştirme hakkı var yada yok gibi birşey söylemedim, ali sami yen 'e destek için gelipte, ben bu besteyi beğenmiyorum diyerek susanların eleştiri hakkı yok dedim, kesinliklede olmaması gerektiğinide savunuyorum.

Madem tribünden şikayetçiyiz, önce kendimize bir soralım, üzerimize düşeni yapıyormuyuz?

Hayır yapmıyoruz.

:005:

İşi neden yokuşa sürüyorsunuz ki? Tribünde birşeylerin yanlış gitmeye başladığında, yine tribünün bunu kendiliğinden düzelttiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, ne anlatmak istediğimi açıkça yazdım, daha fazla başka yerlere çekmenin anlamı yok.

"Sence nasıl olmalı?" sorusu soruluyor işte, ama katılım olacağını hiç zannetmiyorum.

İşi neden yokuşa sürüyorsunuz ki? Tribünde birşeylerin yanlış gitmeye başladığında, yine tribünün bunu kendiliğinden düzelttiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, ne anlatmak istediğimi açıkça yazdım, daha fazla başka yerlere çekmenin anlamı yok.

"Sence nasıl olmalı?" sorusu soruluyor işte, ama katılım olacağını hiç zannetmiyorum.

Yokuşa sürüklemek değil amaç, herkesin ilk önce dinlenmesi gerektiğini, sonra bunun yanlış veya doğru olduğuna karar vermek gerektiğini vurguluyorum.

Yani herhangi bir koşul sağlanmazsa ben bu insanı dinlemem düşüncesi yanlış. Eğer "Tribüne gelipde bizimle beraber davranmıyorsa konuşmasın" dersen zaten hep seninle beraber davrananlarla aynı şekilde davranmaya devam edersin. Belki rotanı değiştirirsin biraz, ama asla kendi yolundan başka birşeyi göremezsin. Böyle toplantılarda vs. yapılması gereken en öncelikli şey herkese ve her düşünceye açık olmaktır.

Sonra istersen yanlış dersin, ya da saçmalık dersin, ama zaten en başından reddedersen birini -daha o düşüncesini açıklamadan-, olası bir doğruyu da göremezsin asla. "Sence nasıl olmalı?" sorusu soruluyor işte dedikten sonra "Bizimle aynı değilsen konuşma" dersen birbiriyle ciddi şekilde çelişir bunlar.

Başka yere çekmek değil bu, hatta "hangi tezahürat ne zaman söylensin"den çok daha önemli bir konu gelişim adına. Eğer amaç toplantıysa, ve afişte yazılan gibi "nasıl daha ileriye gidebiliriz" ise tabiki.

Top her gençlerbirliğine geldiğinde stadda kıyamet kopuyormuşcasına ıslık olsun..Şu son manisa ve ibb maçları bunun gerekliliğini gösterdi...İletirseniz sevinirim.Haa birde tezahüratlar multi değil mono olsun :rolleyes:

Toplansalar ne yazar. Sanki zorla tezahurat yapıyorlarmış gibi.. Stada gidiyorum herkes kendi kafasına göre birşeyler söylüyor. Hep bir ağızdan kimse bağırmıyor ki herkes kendi kafasına göre...

Tribünde bağırmakla ilgili değilde geçen Bakü ile oynadığımız bayan voleybol maçına gittim salonda 15 kişi vardı yine bayan basketbol maçlarına gittim Abdi İpekçi'de Taranto ve Vilnius maçları birinde bağıran taraftar 20 diğerinde 40 civarındaydı biraz daha amatör branştaki takımlarımıza destek olursak iyi olur kanısındayım.

Bilinçli bir taraftar maç esnasında nerede hangi tepkiyi vereceğini bilir. Bu yüzden ingiliz taraftarları organizasyon konusunda dünyada bir numara.

Bizim maçlarımızda oyun içinde olan hiçbir hadiseye anlık tepkiler verilmiyor. Tezahuratlara boğulup gidiyoruz. Oyunun içinde olması gerekir taraftarların.

Bilinçli bir taraftar maç esnasında nerede hangi tepkiyi vereceğini bilir. Bu yüzden ingiliz taraftarları organizasyon konusunda dünyada bir numara.

Bizim maçlarımızda oyun içinde olan hiçbir hadiseye anlık tepkiler verilmiyor. Tezahuratlara boğulup gidiyoruz. Oyunun içinde olması gerekir taraftarların.

aynen katılıyorum her cümlene.sahayı yöneten seyirci lazım

valla ben ingilizlerin hakemi veya rakip oyuncuları baskı altına aldıklarını inanmıyorum kesinlikle ya 2 3 hatta 5 senedir taraftarımıs çok kötüydü ne beste vardı nede başka birşeyy herkes beşiktaşın taraftarını övüyordu sizde dahil şimdi ne oldu bizde süper besteler yapıyorus beşiktaş gibi ama bizim ingiliz hayranı taraftarlarımız beğenmiyor aksine ben bu sene eski açıktayım maça gitmek için heyecanlanıyorum taraftar olarak bu sene en iyiyizz rakip takım oyuncularıda etkileniyorr ayrıca biz gerektiği yerdede ıslıklıyoruz mesela ibb korner kullanıyor yada faul kullanıyor müthiş bir uğultu ıslık vardııı

Toplanti ise yaramis. Taraftari tebrik ediyorum:005:

Katılıyorum bu gün harikaydı taraftar hep böyle olsun sanıyorum taraftarların bir bölümü yeni açık'a gitmiş ordada çok güzel işler oldu umarım Aslantepe'ye kadar böyle devam eder çünkü gerçekten süper Aslantepe hazır hale gelince yine oturulur konuşulur.

Geri
Üst Alt