TSL 2009/10 22. Hafta | Beşiktaş 1-1 Galatasaray | 21 Şubat | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 22. Hafta | Beşiktaş - Galatasaray | 21 Şubat | 19.00

şu kadro yeterli özveriyi göstersin ileri geri çok iyi çalışsın pres yapsın ve en önemlisi iyi konsantre olup basit oynasın sahada beşiktaş diye bir takım kalmaz.korkum şudur ki konsantre olmamış akıllar madrid maçında kalmış yeteri kadar özverili olamayan futbolcular çıkarsa işimiz çok zor olur şanslı bir takımda değiliz ki öyle fener gibi en kötü oynadıgımız maçta bile 1 puan alabilelim.hadi çocuklar inanın ve şu önümüzdeki bjk madrid ve kasımpaşa maçlarını alın bizi mutlu edin..........

Jo oynarsa büyük avantaj yakalarız umarım haberler doğrudur.

-----------Leo------------

-Uğur-Servet--Neill--Hakan

------Sarp-----Topal------

----------Elano-----------

-Keita----Jo--------Arda

Jo oynarsa büyük avantaj yakalarız umarım haberler doğrudur.

-----------Leo------------

-Uğur-Servet--Neill--Hakan

------Sarp-----Topal------

----------Elano-----------

-Keita----Jo--------Arda

Evet , umarım böyle çıkarız .

Pazar günü derbi maçı olmasına rağmen Galatasaray cephesi henüz maç havasına giremedi. Atletico Madrid maçının önemi ve alınan avantajlı skor, bunların yanında akılların ikinci maçta kalması pazar günü oynanacak derbinin şampiyonluk maçı olarak değilde, 3 puan müsabası olarak düşünelmesi açısından biraz önemsiz kılıyor. Son lig maçında çok kötü bir Beşiktaş ve son Avrupa maçında iyi mücadele etmiş ve ikinci yarıda ki etkili oyunuyla önemli bir avantaj elde etmiş bir Galatasaray var. Beşiktaşlıları maçtan çok biraz da bilet konusu epeyce düşündürdü. En ucuz bilet 75 tl. Fakat rakip Galatasaray. 38 paunda bir Beşiktaş ve 46 puanda bir Galatasaray var. Belkide Beşiktaş açısından kaybedilecek bir maç inanç, ruh ve ileriki haftalarda yaşanacak motivasyon eksikliğine dönüşebilir. Çünkü zirve yarışından büyük ihtimalle kopacaklar. Bu yüzden bu maç çok büyük bir viraj olacak. Galatasaray ise zirvede ki yerini korumak istiyor. Fenerbahçe evinde Bursa'yı konuk edecek ve Ertuğrul Sağlam'ın kupanın ilk ayağında alınan 3-0'lık yenilgiden ders alacağını düşünüyorum. Zirvede yine dengeler oynayabilir yani.

Son yıllara baktığınızda Galatasaray'ın İnönü'den Hasan Kabze'nin yıldızlaştığı maç dışında pekte puan alabildiği maçlar çok az. Bunun yanında Sergen'in attığı ve şampiyonluğun geldiği bir maç var ve son yıllarda saydığımız bu iki maçın dışında derbi karşılaşmaları 3 puandan öteye gidemedi. Bu maçın da öyle bir maç olacağını düşünüyorum.

Futbol olarak ele aldığımızda sağlam bir savunması olan Beşiktaş ve iyi alan daraltan savunma olarak gelişme kaydetmiş Galatasaray savunması var. Neill'ın kuşkusuz bunda emeği çok büyük. Maçın kilit adamı kim olur diye sorarsanız Elano, Keita ve maçta forma giymesi muhtemel olan Joao, önemli kilit adamlar. Biraz da Arda tabii. Galatasaray bu maçla beraber Atletico Madrid maçını iyi skorlarla atlatırsa takım olarak özgüveni yerine gelmiş olacak ve sakatların düzelmesiyle futbol olarakta daha ileriye gidebilecek bir potansiyele sahip olacak. (Baros, Kewell gibi oyuncuların geri dönmesi)

İnleyen nağmeler ruhumuzu sardı...

Hasan Kabze'yi saygıyla andıktan sonra jo oynarsa 2-0 kazanırız diyorum :) Oynamazsa da duran toptan gol atacağımızı düşünüyorum ve yine kazanırız diyorum.

Bende inşallah kazanırız ama işimizin zor olur diyorum.

inşallah ezici bir galibiyet alırız zor bi maç olcak heyırlısı.

Jo iyileşmiş. Umarım bir daha sakatlanmaz.. Ben Elano-Jo işbirliği bekliyorum :)

jo haberi süper ya iyileşmesi çok iyi oldu.

Beraberlikte fena sonuç olmaz ama kazanmamız lazım.

JO ilk 11 çıkıcakmı renkdaşlar..???

Beşiktaş'ın kanat oyuncuları berbat.Caner rahatlıkla sol bek oynar.Sol forvet Arda sağ forvet Keita santrafor Jo,arkalarında Elano-Ayhan/Barış ön libero Topal sağ bek Uğur defans Neill-Emre.

----------Leo Franco-----------

Sabri---Neill----Servet----Hakan

----------Mehmet--------------

-------Elano-----Sarp----------

Keita----------------------Arda

-------------JO---------------

Yedekler:Emre Çolak,Caner Erkin,Giovani Dos Santos,Emre GÜngör,Ayhan Akman,Barış Özbek,Aykut Erçetin.

Olası değişiklikler: Jo-Dos Santos

Mustafa-Caner

Elano-Ayhan Akman (Tabi Rijkaard faktörünü unutmamak lazım :D )

Şampiyonluk İçin Saldır Aslanım..

Beşiktaş sezon boyunca zor gol yiyip zor gol atan takım olarak bilindi. Biz ise forvet eksikliği, ortasahanın formsuzluğu yüzünden hücumda ve oyunu kontrol etmede ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Bu maçın çözümü de ortasahada olacaktır. Sezonun başından beri ortasahada kurmakta zorlandığımız dengeyi bu maçta kurabiliriz.

Ortasahayı:

Defansif Mustafa Sarp------defansif/ofansif Elano

---------------ofansif Arda Turan----------

İleri 3 'lü:

Keita--------Jo--------Caner

şeklinde bekliyorum. Çünkü A. Madrid maçında da görüldü ki Mustafa Sarp 'ı Mehmet Topal 'a göre daha ofansif oynattığımızda pas da yapamıyoruz defans da. Mehmet Topal 'da çok formsuz bu yüzden oynatmayabilir.

Geri 4'lüyü bozacağını sanmıyorum. Belki Sabri oynayabilir ama düşük ihtimal. Bizim bu dizilişte A. Madrid maçından daha etkili, tehditkar oynayacağımızı düşünüyorum.

Bir diğer seçenek de:

----Sarp----Barış(Ayhan)---

--------Elano--------

şeklinde olabilir ama yine pas yapmakta zorlanırız diye düşünüyorum bu 3 'lü ile.

Moral olarak ne durumda olacağımız en önemli veri girdisi olacaktı bu maçı benim gözümde değerlendirirken.Son Atletico maçından sonra da bu verinin bizim adımıza olumlu olması Inonu deplasmanından galibiyet ile ayrilma sansimiz olduguna inancimi sadece pekistirdi.Son donemde taraftarı ile bile arasında sürtüsme olan bir takım olan Besiktası yenmenin zor olmadığını düşünüyorum.

Nasıl yenebilir Galatasaray?

Geçen yıl o hedefsiz,kendinden tiksinen yapıdaki Galatasaray neredeyse galibiyetle dönücekti o staddan.Pas yapmisti o macta Galatasaray bazı aralıklarla rakibe top gostermemisti.Besiktas'ı izlerken benim o gece hissettigim bu takımın sampiyon olmasına karsı hissedilen bir üzüntü idi sadece.Ortada futbol oynayan takım vardı o da Galatasaray'dı.

Simdi her ne olursa olsun Galatasaray'ın o gecen seneki takımdan 1 adımda olsa onde oldugu gercek.Ister forvetli,ister forvetsiz.

Sakin olursa takımımız.Kendine güvenirse başarılı olucak bu derbi maçında.Bu yetileri göstermesi için işte moral düzeyinin iyi olması gerekirdi Galatasaray'ın ki bu yüzden Atletico maçının sonucunun önemi benim gözümde cok büyüktü.

Mustafa Denizli'nin yine sürpriz yapacagına inandıgım bir kadro ile surecegi Besiktas'da çekinilmesi gereken isimler de var elbet.Mesela sakatlıktan yeni çıkmış olsada Holosko bizim defansımıza ters gelen oyuncu tipini temsil ediyor.Yada Bobo'nun hırpalayıcı yapısı da dahil buna.Orta sahada ise Ernst-Fink ikilisi bizim ortasahamız üzerine baskıyı kuracak en değerli iki ismi olucak Beşiktaş'ın.Ancak Galatasaray'ın da orta alanda iki tane baskıcı isimle sahaya çıkacağı aşikar.Yani mücadele gücü olarak ortasahada bir tedirginligi olmayacagına inanıyorum.Hele bir de Elano'nun son maçlardaki çabası eklenirse maçın seyri çok daha değişik olabilir.

Galatasaray malum santraforsuz bu aralar.Ama yine iyi-kötü istenen sonucları almaya yaklaştı veya aldı.Beşiktaş karşısında da alması için yapılması gereken benim gözümde belli.Pas.Geçen yılda Beşiktaş'ın en aciz kaldığı durumdu pas yapan takıma cevap verememesi bu yılda devam ediyor.Sakince topu şişirmeden,dengeli olmalıyız.Dengeli olmalıyız ki hücumda bu sayede olası top kaybında da sadece dengesiz savunmaları şans anında yakalayarak gol yaratabilen-atabilen bir takıma karşı da sıkıntı çekmeden geçirebilelim maçı.

Artı faktör olarak da Caner Erkin'den konsantre olmuş bir yapıda,iyi bir katkı verecek bir oyun bekliyorum bu derbide.

Adettendir diyerek ilk 11 tahminimi de yazımın sonuna iliştireyim.

Leo Franco

Uğur-Neill-Emre Güngör-Hakan Balta

M.Topal-Mustafa S.

Elano

Keita-Arda-Caner

bjk kazanmayı daha çok isteyen taraf görünümünde, kontrolsüz oynayıp saldırırlarsa, açık verebilirler. Keita yine en büyük kozumuz

Tek ihtimalli bir maç. Kazanacağız o kadar. Antep'in dalga gectiği takımı biz perişan ederiz. 3 puan cepte gözüyle bakıyorum.

Fink Arda'yi tutacakmis :asd:

Cevap: TSL 2009/10 21. Hafta | Beşiktaş - Galatasaray | 21 Şubat | 19.00

10 yıldır deplasmanlarda derby maç kazanamadığımız ortada, üstüne bir de Fırat Aydınus atanınca işler bizim için daha zor olacağa benziyor. Ama takıma güveniyorum. Athletico Madrid maçında olduğu gibi önce defans anlayışıyla çıkarsak, BJK bize gol falan atamaz. Baskıyı kırdıktan sonra da, Keita, Arda, Caner (veya Santos) gibi oyuncularımızla hiç değilse bir gol bulabiliriz.

Tabi bir ihtimal daha var, JO'nun oynaması. Bu durumda da ilk 45 dakika defansif bi anlayışla oynayıp, 2. yarıya JO ile başlarsak, oyunu BJK yarı alanına yıkabiliriz ki budurumda işler bizim açımızdan çok daha iyi gidecektir.

Fırat Aydunus Tsl nin en iyi hakemidir maçta hakem faktörünün etkili olacağını düşünmüyorum.

Takıma gelirsek;takımın, iki tane aynı tip oyuncu M.sarp ve M.topalı birada kaldırmayacağını daha ne kadar görmemiz gözlemlememiz gerekiyor, artık farklı oyuncuların ortasahada denenmesi gerekir; benim kadrom şöyle:

.........................leo............................

barış...........neil...............emre.................h.balta

............elano..........m.topal...........caner............

emre.çolak...................................................arda.

................................keita..................................

Ugur hücumlara yeterince destek veremiyor o nedenle yerine Barış;

Servet in Atletiko maçında kesinlikle iş yapacağını düşünüyordum ama Servet eski Servet değil malesef hızlı adamlara karşı iş yapamadığını tekrar görmüş olduk, Atletiko maçının en kötü oyuncularından biriydi, yerine Emre Güngör(daha hızlı);

Caner, M.topal ve Elano üçlüsü orta sahada daha iyi iş yapar en azından Caner topu alıp katetmesini biliyor(M.sarp yerine);

Emre Çolak, gerek Keita gerekse Elano ve hatta Ardayla verkaç varyasyonları yapabilir, iyi ortaları var ve şutları da gayet etkili artık piştiğini düşünüyorum kesinlikle oynamalı;

Keita tek başına şu oyun planında ve futbolcularla forvette daha serbest ve yırtıcı oynar, Atletiko maçının ilk yarısında kanatta yalnız kaldığını ve her topu ezdiğini gördük ama ikinci yarı özellikle son yarım saatte tek forvet olarak etkiliydi;

Arda sol kanadın vazgeçilmezidir, Atletiko maçının en iyi oyuncusuydu, Beşiktaş karşısında da en tehlikeli oyuncudur.Dinç, kafası sağlam bir Arda dünyanın her takımında rahatlıkla oynayabilir...:2_thumbs_up_-_anima

Geri
Üst Alt