TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

Yahu hala Bursa sampiyon olamaz diyip duruyorsunuz. Bursayi kücümsemeye devam edin, adamlarin isine geliyor bu zaten.

Cevap: TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

maç basındakı o pozısyonları sonra santosun barısın sutları gol olcaktı ahh bee hh azda sans olcakk nedıyımkı

Rijkaard'ın basın toplantısında artis artis soru soran birisi vardı kimdi o izlediniz mi ?

Herkes üzülüyor burda, herkes kazanmak isterdi. Çok meraklı değilim ben Trabzonspor'a kaybetmeye. Ama üzülmenin de bir dozu vardır. Emre Güngör benim için bitmiştir diyen kaç kişi gördüm. Bu kadar kolay mı bir futbolcuyu bitirmek?

Daha ligin bitmesine 8 hafta varken ve biz liderin en kötü 5 puan gerisindeyken şampiyonluğun gittiğinden söz etmekte hiç yerinde değil bence. Dediğim gibi, adam gibi eleştiriye sonsuza kadar saygım var, ama maçtan sonraki ruh haliyle yapılan bazı yorumlar yerinde değil.

Birkere emre güngör benim için bitmiştir demedim ve desemde bu hiç birşeyi deiştirmez,artı maç sonu yapılan yorumlara katlanmak zorunda deilsin,kaparsın gözünü polyannacılık yapan başka birinin yorumunu okursun.Burda herkes takımını seviyor destekliyor,eminol senden aşağı kalır yanı yoktur destekleme konusunda diğer arkadaşların.Ama nasıl yenilgiyi hazmediyorsak,üzülüyorsak,sevindiğimizde sevincimize ortak oluyorsak,üzüldüğümüzdede üzüntümüze ortak olmalıyız,yok sen taraftarmısın defol burdan mantığı ile,herkesten daha iyi taraftarım anlayışı hoş deildir.

Herneyse burda bir başkası ile polemiğe girmek,her ne pahasına olursa olsun beni üzer konu kapanmıştır.

herkes deplasman fobimizden bahsediyor ama kalan 8 haftada sadece 3 kez istanbul dışına çıkacagız.sivas ve manisa deplasmanlarımız var.son hafta zaten gençlerbirligi ile ankarada kendi seyircimiz önünde oynarız.zor dönemi atlattık ama büyük hasar ile.

aynen bende onu düşünüyordum artık zor deplasman diyebileceğimiz maçlarımız kalmadı rakip diyebileceklerimizin maçları daha zor biz derbiyi haftaya bitireceğiz ve hala 1 puan fenerin ve bjknin önündeyiz haftaya yenersek onları bitiririz daha fener bjk ile ts ile oynayacak bjk bursayla ts ile ama sorun bursa da adamlar freni patlamış yokuş aşağıya giden kamyon gibi hedefe gidiyorlar unutulmaması gereken bir durum var rakipleri de bursanın şampiyon olmasını istediklerini bağıra bağıra söylüyorlar yarın da takılmazlarsa işimiz çok zor olacak ama yine söylüyorum bu puan kaybinın acisi senden çıkacak senden bekliyoruz sarı bülbüller

evet, bende galatasaray formasini armasini rezil ettiginiz icin tebrik ediyorum sahadaki 11 hayaleti

Yorumlarınıza dikkat edin isterseniz ne olursa olsun onlar bu armanın temsilcileri. Ayrıca 11 kişiyi birden suçlu bulmak da saçmadır. Dikkat çekmek için gereksiz yorumlar yapmayalım.

Galatasarayli olmayan ziyaretcilerin ben varya ...

1 hafta önce yazdığım senaryo:

Şayet federasyon Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Bursaspor'u hükmen galip sayarsa ve bizde bu hafta Trabzonspor'a yenilirsek ve Bursaspor kendi maçını kazanırsa şampiyonluk yarışında çok ağır hasar alırız demiştim...

Şimdi yazdığım olası kötü senaryo:

Şayet biz gelecek hafta fenerbahçeye Ali Sami Yen'de kaybedersek,akabinde Bursaspor deplasmanda İBB'ye puan kaybederse o zaman fenerin şampiyonluk şansı çok artar...

Bundan korkuyorum ben çünkü fenerliler poposuna başına çarpar top yine fenerliler kazanır bize karşı şansları çok tutuyor ineklerin tarihinin en kötü zamanında bile,Maldonadolu Guizalı kadrolarıyla bile yeniyorlardı bizi

evet, bende galatasaray formasini armasini rezil ettiginiz icin tebrik ediyorum sahadaki 11 hayaleti

Ne rezilliğinden bahsediyorsun sen ,herkes elindne geleni yaptı futbol bu kazanmak ta var kaybetmekte

bugün kaybeden bizdik

aslanlar gibi oynadılar,at gözlüğüyle bakmaktan vazgeçin artık,her maçı kazanamazsın bu da o maçlardan biriydi

asıl bu zor güne takıma neşter vuran sizler rezil ediyorsunuz

birde her zman ben takımı futbol olarak,isteksizlik olarak eleştirirdim

ama bu maç herkes elinden geleni yaptı ama olmadı,

oyun stilimiz ve trazımız gerçektende iyi idi.

Problem şuydu;

1.Orta sahamız gerçekten kötü

2.Topu ayağına alan oyuncumuza en yakın oyuncu hep 10-15 metre uzağındaydı.Dikkat ettiyseniz ekranda 5 beyaz formalı oyuncu varken 2 Galatasaraylı oyuncu görünüyordu hep şu lafı söylemekten nefret ediyorum ama blog lar arası mesafeyi çok uzun tuttuk.Yaptığımız tek şey defansda 2-3 pas yapıp topu şişirmekti sadece

Bazı arkadaşlar Bursa nasılsa şampiyon olamaz diyor. Bunu neye dayanarak diyorlar anlamıyorum. Sivasla kıyaslama yapıyorlar herhalde.

Bursa ile Sivas arasındaki farklar:

1) Bursa Türkiye'nin en fazla taraftara sahip olan takımlarındandır. Sivas'ın 5000 seyircisi bile yok.

2) Bursa'nın başında Ertuğrul Sağlam var. Bu adam Beşiktaş dışında hem Kayserispor hem de Bursaspor'da başarılı. Bülent basghan ise sadece Sivas kariyerinde başarılıydı.

3) Bursa Türkiye'nin en büyük kentlerinden birisi. Şampiyonluğu istiyorlar.

4) Sivas iyi gittiği senelerde büyük takımlara karşı başarılı değildi ama Bursa gayet başarılı.

5) Bursa küçük takımlara karşı da çok başarılı.

Sezonun en zevkli maçlarındandı,maçın hakkı kesinlikle beraberlikti ama olmadı.İki takımda iyi mücadele verdi.İlk 10 dakikada yakaladığımız 3 pozisyonuda değerlendirmemiz lazımdı.1 gol bulsaydık maçın başında çok farklı olurdu maç.

Puan kaybetmemiz bi anlamda haftayaki Fener maçında daha aç olacağımızı gösterir.Fener'den istekli olucağımız kesin...

Golümüz verilmedi,o pozisyonda hakemin art niyetli olduğunu düşünmüyorum.Fazla kartına baş vurmadı hakem,maçın zevkli olmasında ki en büyük etkendi bence,iyiydi hakem..

Keita gerilince,taraftar baskısı olunca maça etkisini veremiyor.Kendi başına çözmesi lazım bunu.Elano takımın en iyisiydi,oyundan alınmasında eleştirilecek bi durum yok.

Kısmetli Trabzonspor,şanssız Galatasaray'ı yendi.

Birkere emre güngör benim için bitmiştir demedim ve desemde bu hiç birşeyi deiştirmez,artı maç sonu yapılan yorumlara katlanmak zorunda deilsin,kaparsın gözünü polyannacılık yapan başka birinin yorumunu okursun.Burda herkes takımını seviyor destekliyor,eminol senden aşağı kalır yanı yoktur destekleme konusunda diğer arkadaşların.Ama nasıl yenilgiyi hazmediyorsak,üzülüyorsak,sevindiğimizde sevincimize ortak oluyorsak,üzüldüğümüzdede üzüntümüze ortak olmalıyız,yok sen taraftarmısın defol burdan mantığı ile,herkesten daha iyi taraftarım anlayışı hoş deildir.

Herneyse burda bir başkası ile polemiğe girmek,her ne pahasına olursa olsun beni üzer konu kapanmıştır.

sen lafı ters anlamışsın o zaman. Benim lafım sana değil, neden üstüne alınıyorsun anlamadım? Neyse kapatalım dediğin gibi.

Maçtan önceki yazımızda Servet’in son maçlarda yaşadığı konsantrasyon problemine değinmiş ve bu maça Emre ile başlamanın daha uygun olacağını belirtmiştik. Rijkaard da ilk onbirde Emre’ye görev verdi. Oyunun geneline bakarsak Emre iyi bir maç çıkardı. Son derece yerinde hamleler yaparak bizi haklı çıkaracaktı ki talihsiz bir gole neden oldu. Bu gol Galatasaray’ın bu sezon bu şekilde yediği üçüncü gol oluyor. Kadıköy’deki Fenerbahçe maçında geriden pasla çıkmaya çalışırken topu uzaklaştıramamış ve dönen top penaltı ile sonuçlanmıştı. Eskişehir deplasmanında aynı şekilde defanstan pas yaparak çıkmaya çalışırken golü yemiştik. Bu gol bize Bülent kaptanın gençlik yıllarını hatırlattı. Neyse kötü bir gol yedik.

Halbuki maça iyi başlamıştık. Gio ve Jo ile net iki pozisyon bulduk. Sonra Burak bir pozisyon yakaladı. Maç genel olarak kontrolümüzde gidiyordu. Gol yememize rağmen ilerleyen dakikalarda yine pozisyonlar bulduk. Barış boş kaleye yuvarlayamadı topu, Gio’nun şutunu yine Onur çıkardı. İkinci yarı için ümitliydik.

Fakat ikinci yarı çok kötü oynadık. Tıpkı Eskişehir maçındaki gibiydik. Hücum oyuncularının savunmaya yardım etmemesi ve bloklar arası uzun mesafelerin oluşması hem pas ritmini sağlamamızı engelledi hem de kademe derinliği sağlayamadık ve üst üste pozisyon verdik. Bu arada pozisyonlar da bulduk ama Trabzonspor’un kalecisi Onur maçın oyuncusu oldu. Pas yapamadık, savunmada çok zorlandık, orta saha üstünlüğünü rakibe verdik. Buna rağmen golleri bulabilirdik. Maç Trabzon’un hakkı mıydı? Bu soruya evet diyemeyiz ama biz de ilk yarıda oynadığımız futbolu ikinci yarıya taşıyamadık.

Haftaya oynayacağımız derbinin havası değişti. Şimdi çok farklı bir maç bizi bekliyor. Derbi ile ilgili hafta boyu konuşacağımız için şimdilik bu kadarla geçiştirelim.

KUPA BİZİM: TRABZONSPOR - GALATASARAY MAÇ ÖZETİ

Bazı arkadaşlar Bursa nasılsa şampiyon olamaz diyor. Bunu neye dayanarak diyorlar anlamıyorum. Sivasla kıyaslama yapıyorlar herhalde.

Bursa ile Sivas arasındaki farklar:

1) Bursa Türkiye'nin en fazla taraftara sahip olan takımlarındandır. Sivas'ın 5000 seyircisi bile yok.

2) Bursa'nın başında Ertuğrul Sağlam var. Bu adam Beşiktaş dışında hem Kayserispor hem de Bursaspor'da başarılı. Bülent basghan ise sadece Sivas kariyerinde başarılıydı.

3) Bursa Türkiye'nin en büyük kentlerinden birisi. Şampiyonluğu istiyorlar.

4) Sivas iyi gittiği senelerde büyük takımlara karşı başarılı değildi ama Bursa gayet başarılı.

5) Bursa küçük takımlara karşı da çok başarılı.

bursanın son iki maçını tamamen izledim kasımpaşa ve manisa maçları o yere göğe sıgdırılamayan bursa emin ol bizden daha iyi degildi oyun olarak

Bursa şampiyon olacak galiba.

2008 yazı: Kewell, Baros; 2009 yazı: Keita 2010 kışı: Jo, Giovani, bu hamlelerle forvet hattımızı son derece sağlamlaştırdık, 2010 kışı: Neill'i alarak defansımıza biraz da olsa derin nefes aldırdık, 2010 yazı: bu sene kesinlikle ve kesinlikle ortasaha mevkine çok yönlü ortasaha oyuncu(ları) almalıyız

Bursa neden şampiyon olamaz? Mantıklı bir neden söyle.

Galatasaray ile kıyaslanmayacak kadar olan kadro kalitesi... Son haftalarda futbolcuların üzerinde oluşacak psikolojik baskı ve gerilim..Bursaspor ile olan maçımızın ASY'de olması..

Geri
Üst Alt