TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

beyler t. direktörümüz rijkaard bu ligin antrenörü değil, bizim şartlarımıza uyum sağlayamıyor inat etmeyelim bence. bu adam üst düzey futbolcularla çalışmaya alışmış sistem hocası. ve bu sistem bizde arıza yaratıyor. bu adamcağıza seneye bu takımı vermek aynı sıkıntıları çekmek demektir. en büyük sıkıntımız bu. şampiyonluğa oynayan bir takım deplasmanda hiçbir önemli maçı alamıyorsa ve devamlı silik bir futbol ortaya koyuyorsa bunun sorumlusu t.direktördür. nerdeyse sezonun sonuna geldik yapmışız en bi 60 maç hala sistem nedir belli değil. kimse kusura bakmasın eleştiririm arkadaş ben bu durumu

Cevap: TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

Öncelikle kötü değildik. İlk yarıda maç başladığı andan itibaren çok iyi gol pozisyonları bulduk. Atsak maç farka giderdi çünkü maç bizim kontrolümüzdeydi. Defansımız da gayet güzeldi. Emre Güngör hele süper oynuyordu. Normal bir şekilde de maç giderken şanssız bir pozisyonda golü yedik. Takım değil, bireysel hata sonucunda yedik. Biraz moral bozukluğu oldu tabii sonra. Emre'de etkilenir zannediyordum ama maç boyunca bir çok kritik pozisyonda gene o vardı, topları çok iyi kesti. Bence artık Emre-Neill oynamalı stoperde. Emre muhteşemdi hatası dışında bugün.

Bu olaylar dışında Giovani muhteşemdi bugün. Keita'da geçen maç gibi değildi nedeni de belli topu ayağına aldığı an 3-4 kişi birden bastırıyordu direkt, haliyle top oynayamadı adam. Arda'nın da yokluğu biraz etkiledi bizi. İleride top tutmada çok yardımcı oluyordu çünkü.

Tek tek değerlendirmeye gelirsek (saydıklarım dışında) Jo, Elano, Caner iyiydi. Leo'da fena değildi. Özellikle Jo inanılmaz kaliteli gerçekten bu kadar rahat çalım atan adam görmedim ben.

Değerlendirme dışında da takıma inancım tam. Şampiyon olacağız, başka yolu yok !

adiniz osman senher mi?

Sen bence sakinleşmeye çalış sanırım çok üzgünsüzn,yarın üzülürsün fuıtbolcuları bu kadar kötülediğin için.

Kızgınlık anında dilden firar eden sözlerin ok olduğunu unutturur insanlara.Tabi Galatasaray ı gerçekten çok seviyorsan.

Ya iyi de renktaş bursa her maçı alır diyoruz da biz niye alamıyoruz. Veya diğer takımlar alamıyor. Geçen yıl şampiyon olamadıysak eskişehir antalya kocaeli maçları yüzünden olamadık. Bu yıl da eskişehir maçlarında 5 puanımız gitti. Kim derdi eskişehirden puan alamayız diye sezon başında? Kağıt üzerinde olmuyor bu işler. Bursadan önce kayseri süper gidiyor diyorduk. Maç fazlasıyla lider bile olmuşlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama 2-3 maç daha yenilirlerse 8.-9. olacaklar belki.

Esasında asıl korkumda bu diyebilirim Bursaspor gider kaybeder şimdi bizde haftaya fenere yenildik mi asıl ondan sonra başlar baş ağrımız bu sefer fener şampiyon olacak diye yeriz kendimizi...

Düşünecek çok şey var esasında..

Öncelikle kötü değildik. İlk yarıda maç başladığı andan itibaren çok iyi gol pozisyonları bulduk. Atsak maç farka giderdi çünkü maç bizim kontrolümüzdeydi. Defansımız da gayet güzeldi. Emre Güngör hele süper oynuyordu. Normal bir şekilde de maç giderken şanssız bir pozisyonda golü yedik. Takım değil, bireysel hata sonucunda yedik. Biraz moral bozukluğu oldu tabii sonra. Emre'de etkilenir zannediyordum ama maç boyunca bir çok kritik pozisyonda gene o vardı, topları çok iyi kesti. Bence artık Emre-Neill oynamalı stoperde. Emre muhteşemdi hatası dışında bugün.

Bu olaylar dışında Giovani muhteşemdi bugün. Keita'da geçen maç gibi değildi nedeni de belli topu ayağına aldığı an 3-4 kişi birden bastırıyordu direkt, haliyle top oynayamadı adam. Arda'nın da yokluğu biraz etkiledi bizi. İleride top tutmada çok yardımcı oluyordu çünkü.

Tek tek değerlendirmeye gelirsek (saydıklarım dışında) Jo, Elano, Caner iyiydi. Leo'da fena değildi. Özellikle Jo inanılmaz kaliteli gerçekten bu kadar rahat çalım atan adam görmedim ben.

Değerlendirme dışında da takıma inancım tam. Şampiyon olacağız, başka yolu yok !

:2_thumbs_up_-_anima

Ya iyi de renktaş bursa her maçı alır diyoruz da biz niye alamıyoruz. Veya diğer takımlar alamıyor. Geçen yıl şampiyon olamadıysak eskişehir antalya kocaeli maçları yüzünden olamadık. Bu yıl da eskişehir maçlarında 5 puanımız gitti. Kim derdi eskişehirden puan alamayız diye sezon başında? Kağıt üzerinde olmuyor bu işler. Bursadan önce kayseri süper gidiyor diyorduk. Maç fazlasıyla lider bile olmuşlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama 2-3 maç daha yenilirlerse 8.-9. olacaklar belki.

Ama söyle bir olay da var.

Bursa sampiyon olsun diye yatacak birsürü takim cikabilir bu son haftalarda. Mesela Kayseri,Ibb, Antep gibi ne ligden düsme korkusu olan, nede sampiyonluga oynayan takimlar son haftalarda maci direk satmazlarsa bile cok zorlamazlar Bursayi, yani Galatasarayimiza karsi gibi oynamazlar, Fenere karsi gibi oynamazlar, yani demek istedigim Bursa kazanirsa bile üzülmeyecek bu takimlar, cunku Bursanin sampiyon olmasi gelecek seneler icin onlar icin de faydali olabilir.

Bu yüzden Bursaspor kesinlikle cok avantajli. Yarin Denizliye takilmadan gecerlerse ve Ibb ye karsida yenilmezlerse, sampiyon olurlar bana göre.

Kötü değildik ama sorumsuzduk.

Deplasman maclari bile alamiyoruz ya.

Aglamak istiyorum.

En cok su Kekoyu icin uzuluyorum.

Renkdaş çoğumuz inan aynı duyguları yaşıyoruz,üzüntünü paylaşıyorum.Ama inan yakın bir zamanda çok mutlu olacağız,birde şöyle düşünelim 5 puan önümüzdeki takım hadi birde fener olsaydı,bunada şükür,ligin başında 3 sene şampiyonluk sözü veren başkan bizim başkan deildi.Ama ilerde eksik olan mücadele ruhunu bünyemize eklediğimizde çok daha başarılı olacağız.Benim isteğim şu stadın yapılması,inanın bu çok önemli,takım gelirleri arttıkça,başarıya dahada yakşaşıcağız.Ama öyle sadece şampiyon olmak kesmeyecek bizleri ş.liginde zorlayacağız.Bunun içinde T.T Arena çok önemli bir yer tutuyor.

Sen bence sakinleşmeye çalış sanırım çok üzgünsüzn,yarın üzülürsün fuıtbolcuları bu kadar kötülediğin için.

Kızgınlık anında dilden firar eden sözlerin ok olduğunu unutturur insanlara.Tabi Galatasaray ı gerçekten çok seviyorsan.

korkma en az senin kadar seviyorum

Arda'nın eksikliğini çok hissettik, acayip dağınık ve sorumsuzduk zira. Bundan sonra yapacak tek şey Fenerbahçe maçını kazanıp, hiç puan kaybetmeden puan serisini başlatmalıyız. Bilhassa Fener ve Bursa maçları dışında zor bir maçımız yok.

Esasında asıl korkumda bu diyebilirim Bursaspor gider kaybeder şimdi bizde haftaya fenere yenildik mi asıl ondan sonra başlar baş ağrımız bu sefer fener şampiyon olacak diye yeriz kendimizi...

Düşünecek çok şey var esasında..

Haftaya feneri yeneceğiz. Başka yolu yok zaten. Bursayı da yenmemiz şart. Hem de ikili averaj avantajını sağlayarak. Diğer maçlarda da bursadan 2 puan daha fazla almamız lazım ki ben bursanın öyle takır takır her maçı alacağını sanmıyorum. Yarın Denizlinin bursadan puan alacağını düşünüyorum. İnşAllah düşündüğüm gibi olur. Ama şunu unutmamak lazım fener ve bursa maçımız yok sadece. 6 maçımız daha var!

korkma en az senin kadar seviyorum

Benim korkum yok seni sadece sakin olmaya davet ettim.

Takımını seviyorsan en az benim ki kadar kötü gününde yanında ol,gerçekleri görebiliyorsan sistemde hata varsa konuş,eleştir. Ama;bir maç kaybettiğimizde reziller deme toptan takıma,skor tabelacılığı yapma ve kendine objektif ol şu soruyu sor ya bu akşam aynı bu futbolla yenseydik,yine aynı konuşur muydum?

İyi günde herkes eğlenmeyi,sevinmeyi bilir ya kötü günde.

Pastayı herkes paylaşır,ya kuru ekmeği.

Hepimiz stersliyiz,arkadaşlar bu maçı unutalım geriye bakmanında anlamı yok,fener maçında bence bizde bugün olmayan hırs fazlasıyla olacaktır,zaten istediğimizde iyi futbol oynuyoruz bize gereken hırs lazımdı oda artık fener maçına kaldı,nese olan onlara olacak,patlayacağız 3 yıl üstüste şampiyonluk sözü veren zavallılara.

Haftaya angutları yenemezssek şampiyon falan olmayalım istemiyorum.

cesur aslan ve serkan can isimli arkadaşlar her ikinizde bu forumun pırlanta gibi renkdaşlarısınız,hadi boş yere uzatarak birbirimizi üzmeyelim.Evet bizler iyi taraftarız ama aynı zamanda iyi arkadaşta olmalıyız.

Şampiyonluk konusunda ümitsizim yarın Bursa kazanırsa bu iş gitti gider haberiniz olsun.

Maça iyi başladık gol pozisyonları bulduk ama maç boyunca orta sahamız felaketti.Savunma (Emre'nin hatası hariç) kontralarda 2'ye 2 pozisyonlarda bile görevini eksiksiz yaptı, hücum oyuncuları birçok gol pozisyonuna girdi ama olmayınca olmadı işte.

Benim değinmek istediğim konu çok başka. Yönetim de eminim dikkatle maçları ve takımı talip ediyor önümüzdeki senenin planları teknik ekip ile yapılıyordur. Allahaşkına Mustafa Sarp, Barış gibi oyuncuların takımda yeri olmasın artık. Yeter artık ya yeter. mustafa sarp bir pozisyonda trabzon kontraya çıkarken resmen maçı bıraktı izledi ya. Bu kadar büyük terbiyesizlik olur mu? Beyfendi sanki saatine para vermiş halı saha maçı yapıyoda kızıp maçı bırakıyo. Alanzinho ya mustafanın yarısına gelen adam orta sahada kafa topu aldı göğsüyle indirdi yürüdü gitti biçok kez.

Takım basmıyor ya basmıyor. Trabzon gibi takıma top yaptırdık çekildik kendi ceza sahamıza bekledikki gelsinler gol atsınlar diye.

Hani şimdi Feneri yenicez diyoruz ya rahat rahat biz bugün yaptığımızı orta sahada fenere yapalım bakın Ali Sami Yen'de neler oluyor... mustafa sarp la barış efendiler biyerleri yiyosa ASY'de basmasınlar alex'e emre'ye guiza'ya...

Rijkaard istifa...........

cesur aslan ve serkan can isimli arkadaşlar her ikinizde bu forumun pırlanta gibi renkdaşlarısınız,hadi boş yere uzatarak birbirimizi üzmeyelim.Evet bizler iyi taraftarız ama aynı zamanda iyi arkadaşta olmalıyız.

Sağolasın osman renkdaşım.:)

Ama biz tartışmadık sadece ben arkadaşı telkin ettim,yenilgiden dolayı üzüntülü olsa gerek.

ya yok şaka maka bursa 5puan fark yapcak bi de ankara ile oynucak bursayı fb yi yensek neye yarar her deplasmanda puan kaybettkten sonra..

Bu sezon bir kaç maç haricinde takım oyunundan uzak çok kötü oyun oynuyruz.Rakibi ısıran sağdan soldan bunaltan,topa basan iyi top yapan tempolu oynayamıyoruz.Attığımız gollerde genelde kişisel beceri ile atılan goller.Takım oyunu ile organize atak ve pozisyonlar hazırlayamıyoruz.Gözle görülür bir ortasaha sorunu var bu sorun ön liberodan başlıyor, defanstan çıkarken topu oyuna iyi sokamamız defansın topu boş yere sağa sola kendi aralarında top çevirmelerine ve kaleci ile oynamalarına sebep oluyor.Orta sahanın hücuma dönük oyuncuları da ısıran basan kovalayan tipde oyuncular değil toplu ve topsuz oyunda defansif olarak zayıflar bu da rakip takımların hücum yönünü kolaylaştırıyor, orta sahada iyi ve hızlı top yapmalarına neden oluyor.

Ben kişi bazında futbolcularımıza yüklenmek istemiyorum, sorun tercih meselesi.Rikard çok iyi bir insan ve futbol adamı olabilir, fakat bizim kültürümüzü ve insanımızı tanımıyor.Bu konuda kendisine ne kadar yardım ediliyor emin değilim.Koca bir kulüb bütün senin başarısızlıklarını sizi yenerek başarıymış gibi sunmak isteyebilir ve o maça haddinden fazla önem verip mücadele edebilirler bkz.(Trabzon) .Rakiplerimizin aldıkları galibiyet,malubiyetlere,beraberliklere oyuncu fiyatlarına, kulubün maddi olanaklarına yıldız oyuncu sayısına ...vs göre değerlendirmek yanlış olur.Bu tip değerlendirmelerin avrupada belki doğruluğu çok yüksektir fakat bizim ülkemizde öyle değil.Bir bakmışsın ligde daha alt sıralarda,yıldız oyuncusu olmayan antalya gibi,eskişehir gibi,trabzon gibi takımlar seni şamarlar gider.Peki sorun ne dersek?Sorun Futbol takımımızı yönetenlerde.Sezon ortasında Nonda gitmeyecekti, hadi gitdi diyelim yerine Avrupada oynamayacak olan bir santrafor alınmayacaktı.Linderoth gitdi yerine çok iyibir oyunu iki yönlü çok iyi oynayan bir orta saha lazımdı.Tirübünleri coşturmak için, yönetimi alkışlatmak için yapılan transfer bir süre sonra elinde patlar.Ben ADNAN POLATI seviyor ve destekliyorum inşallah tekrar başkan olur ve hep öyle kalır,kulübümüzün kapılarını gerçek sahibi olan taraftarlarına gönüldaşlarına açar,birilerinin ipoteğinden kurtarır.Fakat Futbol Şube sorumlusu yöneticilerimizi beğenmiyorum,işide gerçekden bildiklerinden şüpeliyim.Baroş,Kewel,Keita,Elano,Franco,Neil,Dos Santos,Jo bu oyuncuların heribirisi bir marka ama ortada deplasmandan puan alamayan bir takım var.Ben transfer politikasının gözden geçirilip gereken mevkiye kaliteli oyunculardan yanayım.Ama şubir gerçek ki kaliteli yerliye daha çok ihtiyacımız var.

Geri
Üst Alt