sorunlarımız belli arkadaşlar;
orta alanda top yapamıyoruz,ayhan ve sarp çok top kayıları edip ileri uç elemanlarına posiyon üretemiyorlar böylece ileri uçdaki oyuncular mecbur posizyon üretmek için geriye gelip top almaya uğraşıyor ve bu noktadada arda olsun keita yada bir başkası normalde harcayacakları eforun 2 misli efor sarfedip maçın ilerleyen dakikalarında doğal olarak yoruluyorlar.Defans hattımızda ise sakatlıklardan yana problemliyiz ama orta alandaki sıkıntılarımız kadar defans bloğumuz o kadarda problemli değil.Bİrde başda şutör dediğimiz elano gibi oyuncular neden şut denemesi yapmaz bilemiyorum,3 haftada basiretlerimi bağlandı bu oyuncuların anlamak mümkün değil.Maçın 75 dakikasına gelmişiz şuursuz ataklar yapıyoruz.Tamam kötü oyun oynarsınız ama böyleside olmaz.Ayhan bugün takımın kaybettiği toplarının 4de 3ü kendisine ait yani bu kadarda olmaz...
Tamamiyle sıkıntımız orta alanda top yapamıyışımız,çok top kaybedişimiz ve geriden oyunu kuramayışımız.Buna mütakip ileri uçdaki oyuncularımız yetenekli olmalarına rağmen posizyon üretmekde zorlanan orta alandan top almaya çalışıp zorlanıyorlar.Reijkard bu noktada ya taktik değişikliğe gidecekki bence en mantıklısı budur yada orta alana barış gibi alternatiflere yönelecek.Şu şekil ile biz 4-3-3 oynayamayız...
reijkarda elbette sonuna kadar devam ancak reijkardın aklındaki sistem olan 4-3-3 şuanki mevcut kadromuz ile sürekli oynama durumumuz olamayacak gibi görünüyor.Bu tablonun geleceği 3 haftadır kendini belli ediyordu,sustuk..takım oynar dedik ancak işin içinde birde 3 günde bir maç trafiği,oyuncuların performans kayıpları eklenince riskli ve sürekli ileri-geri oyun yapmaya dayalı bir sistem olan 4-3-3 taktiği bizde patladı.İşin gerçeklerini konuşmak lazım biraz.
Ardaya yüklenmek bence işin en kolayına kaçmakdır.Arda yorgun zira yükü çok çok fazla.Topu ayağında tutmasının en büyük nedenide orta alanda top kayıplarının çok olmasının faktörü olduğunu düşünüyorum yani pas atarsam arkadaşım topu kaptırır bari kendim birşeyler yapayım diyor.Bir noktada doğru ama genele baktığımızda yanlış bir düşünce ama takımında 2 top yapmaması,çok top kaybetmesi ardayı ekstra birşeyler yapmaya itiyor buda takımı ve ardayı olumsuz etkiliyor.
Elbette toparlanacağız ama benim şahsi görüşüm bu kadro yapısı ile bizim 4-3-3 taktiği ile oynayamayacak oluşumuzdur.Bu noktada reijkard bence rotasyon yapmakdan ziyade taktiği değiştirmesi bence daha mantıklıdır.
4-3-3de bu ayhan-topal-sarp üçlüsü ne bu ligi nede avrupayı kaldırabilir bunu gördük artık.Linderothu ise söylemiyorum bile zira müzmin sakat..
Şuan sinirli arkadaşlarımız çok,mantıklı bir açıklama yapamayız şuan.Fener maçının sonucunu bekleyelim sonra konuşalım en iyisi...